Sevginar Sali

Ne seçimdi ama : )

BUNLAR (1)

Esnaf ve sanatkârlar bir seçim yaptı herkesin nutku tutuldu… Aldığı oy'a bence Nuray Koçer en az Alparslan Çalış'ın aralarındaki farka şaşırdığı kadar şaşırmıştır… Kullanılan oyların %76'sı Silivri'de daha önce hangi seçilmişe nasıp oldu bilmiyorum, hatırladığım biri yok açıkçası. O veya bundan sebepler sıralanır da Koçer'i bundan sonra bu güveni hak ettiği şekilde taşımak ile alakadar ciddi bir sorumluluk bekliyor.
Eminim bütün siyasetçiler bu seçimin ardından siyasi stratejilerini bir an evvel gözden geçirmeye girişti…
Koçer mağdur oldu, umut saçtı, sarıldı, bizden biri gibi davrandı… Hani ne diyorduk biz “Seçmenin gönlünü yapamadıysan, kaldırımları altından bile yapsan nafile…”
Koçer'in %76'ı oyu hak etmek için yaptıkları bir yana %24'ün üzerine çıkamayan Çalış'ın çizdiği profil de mühim. Adaylık süresinde çok az hata yaptı ama öncesi çok eksikti ve rakibi daha iyiydi… Başkan adayı sınıfı geçemezse ekip uçsa bile çare değil…
İyiler arası bir seçim değildi, daha az kötü olan seçildi… Ve daha önemlisi oda üyelerinin kararı son derece net bir biçimde ortaya kondu.
Çalış ve ekibi kaybı zamanla unutur. Koçer için mağlubiyeti atlatmak daha zor olurdu, önümüzdeki süreçte adımlarını bu düşünceyi aklından hiç çıkarmadan atacağına eminim. Bir insanın sahip olduklarını ne kadar çoğalırsa, kaybetme duygusu da o kadar çoğalır.

TEŞEKKÜR
10 Ocak Çalışan Gazeteciler, Gazetemizin 15. yılı, benim doğum günüm derken bir dizi tebrik biriktirdim… Hepsi için teşekkür ediyorum… Bizleri ne çalışırken, ne üretirken ne de yaş alırken yalnız bırakmadığınız için sonsuz teşekkürler. Hayatımıza anlam katan her bir aşama varlığınızla apayrı bir renk ve değer kazanıyor. İlginiz, alakanız, desteğiniz, güzel dilekleriniz için Hürhaberim ve kendi adıma minnettarım…

GÜNÜN SÖZÜ
Susabilmek öyle erdemdir ki…
Son sözü söyleyen sen olsan da.
Sadece sen bil ve kendine fısılda!
Bırak seni kim nasıl bilirse bilsin!
Yüreğince insan ol ve insan olabilmenin erdemini yüreğinde yaşa.
Bırak kimseler seni bilmesin.
Asla birilerinin umudunu kırma.
Belki de sahip oldukları tek şey odur.
“Keşke” kelimesi yerine “Bir dahaki sefere” demeyi dene.
Yaşlan ama paslanma.
Bol, bol tebessüm et, gülümse; hem maliyeti sıfırdır, hem de değerine paha biçilemez.
* H. Jackson Brown Jr.

YORUM YAP