zzzzzz

Sorumluluğunuz çok büyük

28 Ocak Pazar günü Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın sadece 2014/2015/2016/2017 yıllarına ait Olağan Genel Kurulu kaydedilmedi. Oda'nın mevcut Başkanı Nuray Koçer ve ekibinin, performansına yönelik hizmet karnesi de ortaya çıkarıldı. Yapılan seçimde, üyelerin Oda yönetiminin sunduğu hizmetlerden tatmin ve memnuniyet düzeyleri ile hizmetlere ne ölçüde erişebildiği konularının yanı sıra onay ve şikâyet bildirimi farklılıkları ölçülmüş oldu.
İhtiyaç ve beklentilere uygun hizmet yapılıp yapılmadığı, Oda hakkındaki algılar, Oda Başkanının performansı, vatandaş nezdindeki meşruiyeti ve güvenilirliği, sosyal sorumluluk, şeffaflık, hesap verebilirlik, katılımcılık gibi hususlar başarı karnesini olumlu veya olumsuz yönde etkileyen faktörler arasında yer aldı.
“Makama değil, hizmete talibiz” anlayışı ile ilk kez yönetim iddiasını ortaya koyan Alparslan Çalış ve ekibi hezimete uğrarken; sevgisinden güç alan, sorumluluk duygusuyla insanları samimiyeti ile harekete geçiren Koçer ve ekibi, bu seçim yarışından açık ara bir zaferle çıkarak ikinci dönemi garantiledi.
Tarihi biraz geriye sararsak, 2 Mart 2014 tarihinde yine bir Pazar günü, Mega Saray Tesisleri'nde yapılan kongrede Koçer'in Necati Özkök, Ali Tabakoğlu, Neşe Bayraktar ve rahmetli Selahattin Öpçin'in arasından azımsanmayacak bir farkla sıyrılarak galip geldiğini hatırlarız.
28 Ocak 2018 günü gerçekleştirilen Genel Kurul'da ise 1854 adet geçerli oydan pembe liste ile yarışan Nuray Koçer ve ekibi 1410'unu, mavi liste ile seçime giren Alparslan Çalış ve ekibi 444'ünü aldı. Netice pek sürpriz olmadı ancak arada oluşan fark dudak uçuklatan türden oldu doğrusu… Koçer ve ekibinin, bir tesadüf eseri kazandığı düşüncesi delice olur. Bu kadro, esnaf ve sanatkârlardan güven endeksinde yıldızlı pekiyi almayı bir değil, iki defa başardı…
Sevgi gönüle girmedikçe, iman kalbe inmedikçe sahibine fayda vermezmiş. “Millete sarılıp öpmekten başka bir şey bilmiyor” (!) denilen Koçer, kalpleri kazanarak en büyük zaferi elde etmiştir. Gönül yapmayı bilmeyen insan, ne yapsa, ne etse hizmet ehli olamaz. Bu Genel Kurul, bunun ispatıdır.
Sorumluluk almayan, nemelazımcı, nobran, halk içine girmeyen, etliye sütlüye karışmadan masa başında vakit doldurmaya hevesli yönetici tipleri geri planda kalmaya mahkûmdur. Siyaset arenasında da bu böyledir, öncelik milletin gönlünü fethetmek olmuştur.
Elde edilen başarı sadece sevginin gücüne bağlanamaz elbette.
Selimpaşa Mahallesi ziyaretlerini adım adım takip ettim, durumun analizini ve yorumlamasını bu anlamda çok rahat yapıyorum. Selimpaşa'da esnaflık yapan Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Yöneticisi Gökhan Yönet desteğini açıklarken, “Selimpaşa'da herkes birliktir. Nuray Başkanın arkasındayız. Yazın bunları. Biz rahatız” demişti. Bir diğer Selimpaşa esnafı aynı zamanda Adalet ve Kalkınma Partisi Mahalle Başkanı Mehmet Kurtarmış ise Koçer ve yönetimini destekleyeceğini peşin peşin şöyle ilan etmişti: “Aslen Gümüşhaneliyim. 30 senedir buradayım. Burada bilfiil ikamet ediyoruz. Etle kemik gibiyiz. Silivri'de yaşamak güzel, Selimpaşalı olmak ve Selimpaşa'da yaşamak ise bambaşka güzel. O yüzden ben taş üstüne taş koyarak hizmetler yapan Nuray Başkana esnafların adına teşekkür ediyorum. Sıcakkanlı, güler yüzlü, mümkün mertebe her esnafın yanında olmaya çalışan bir Başkanımız. Aramıza bir başkasının girmesi mümkün değil.” Ben bu ikiliyi ve görüşlerini acayip önemsemiştim, çıkarmasını bilene derin mesajlar veriyor zira…
Koçer, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte dostane, birlikte geliştirmeyi hedefleyen, adil, eşit, önyargısız, işbirliğine ve paylaşıma önem verme gibi pozitif fark yaratan değerler iklimi oluşturma gayretinin meyvelerini topladı. Aksi bir durum olmazsa esnaf ve sanatkârın gösterdiği teveccüh ile 2022 yılına kadar görevlerinin başında olacaklar.
4 yıl çabuk geçer. Yeni süreç kuşkusuz daha büyük sorumluluklar yükledi omuzlarına… Bu sorumluluğun farkına vararak, rehavete kapılmadan, ilk günkü azim ve kararlılık ile çalışmaya devam etmeleri kendi lehlerine olacaktır.

***
Heyecanınızı tazelemek ve yönetim anlayışınız hakkında negatif düşünce taşıyanları pozitif yönde değiştirmek için güzel bir fırsat yakaladığınıza inanıyorum. Eğer hedefinizi, eksiklerinizi ve nereden devam etmeniz gerektiğini biliyorsanız çabalarınız boşa çıkmayacaktır… Toplumun omurgası esnaf ve sanatkârları en güçlü şekilde temsil etmenizi, hizmetlerinizi daha da çeşitlendirmenizi temenni ediyorum. Yeni döneminiz ilçemize hayırlı uğurlu olsun. Allah girmiş olduğunuz bu yolda utandırmasın.

sibeso

YORUM YAP