Sevginar Sali

Ne kadar İYİ’ler!?

CHP'den bir heyet (Berker Esen Başkanlığı ve meclis üyelerinin de aralarında bulunduğu…), birkaç gün önce İYİ Parti'yi ziyaret etti. Buluşmanın mahiyeti, Silivri Belediyesi Haziran Meclisi öncesinde bilgi alış verişi şeklinde yansıtıldı.
İYİ Parti yerel seçimlerde kendi adına ayrı aday ve meclis listesi çıkartmadı. CHP'nin başkan adayına destek, listelerine isim verdi.
İYİ Partili olarak meclise girmeyi başaran tek isim önce partisi ile yollarını ayırdı sonra da CHP'ye geçmesi beklenirken, büyük bir sürprizle MHP saflarına geçti; Ümit Seçkin. Yani İYİ Parti daha meclise girdim diye sevinemeden, tek meclis üyesini kaptırdı.

Yakın geçmişten sonra dönelim bugüne...
Öğrendiğime göre CHP, Millet adına ittifak kurduğu İYİ Parti ile bugüne kadar ihtiyaç duymadığı meclis istişaresini kısa bir süre önce İstanbul'da (İBB Başkan ve İl Başkanları düzeyinde…) yapılan çalıştayın ardından gerçekleştirme yaklaşımı içine girdi. Bu durumun da İstanbul'da bir ilk olduğu ifade ediliyor (İYİ Partinin meclis üyesi bulunmayıp da grup istişaresi yapılması…). Hatta meclis öncesi gündem değerlendirmelerine başlayan CHP ve İYİ'ler, Silivri'de komisyon kararları için de bir araya gelmeyi kararlaştırdı.

İlk başta rutin bir ziyaret diye okuduğum haber ve resimlerini görünce aslında Refik Bek ile birlikte İYİ Parti'nin git gide kazandığı ağırlığa dair düşüncem pekişti. Fazla taktiksel ve egosantrik bulunma tehlikesi ile birlikte Millet İttifakında da Cumhur İttifakında olduğu gibi ‘küçük ortaklar'ın ‘büyük etkisi' ile karşı karşıya olmamız sadece bir tesadüf olmasa gerek.
Her ne kadar en çok birbirini hırpalasalar da İYİ Parti ile MHP'nin özünde var olan Milliyetçilik ayırdına kendilerinden başka çok az insanın varacağı başka ve kesin bir gerçek. "İnsan en çok sevdiğine kızarmış" diyenlerin gel de gönüllü yalancısı olma!

İYİ'ler Refik Bek'in Başkanlığında belki siyasi sahada öyle yoğun bir süreklilik içinde olmasalar da meydana çıktıklarında ciddi bir etki bırakmayı başardıklarını söylemek lazım. “Taşı delen suyun gücü değil sürekliliğidir…” anlayışı bir yandan, “Çok çalışmak mı, etkili ve verimli çalışmak mı?” mantığı diğer tarafta…
Karar milletin…
Ancak CHP'nin hareket sahası ve imkânları ile kıyaslandığında İYİ Parti'nin öne çıkma hikmeti alttan alta Silivri'nin Millet İttifakı kapsamında önümüzdeki yerel seçimlerde kendilerine bırakılacağı iddiasının sadece değirmenine su taşımakla kalmıyor, algısı pekişiyor, beklentiler bu yönde şekilleniyor.

GÜNÜN SÖZÜ
Sultan Alparslan 27 bin askeriyle Bizans topraklarında ilerlerken, keşfe gönderdiği askerlerden biri huzuruna gelip telaşla:
- “300 bin kişilik düşman ordusu bize doğru yaklaşıyor”, der.
Alparslan hiç önemsemeyerek şöyle yanıtlar:
- “Biz de onlara yaklaşıyoruz…!”

Dipnot: Belki başarı ve başaranlara dair küçük bir ipucu olur : )

İyi hafta sonları…

YORUM YAP