Sevginar Sali

Muhalefet iktidarın yüzünü güldürdü!

Silivri Belediye Meclisi, 2023 yılının ilk toplantısını Pazartesi günü gerçekleştirdi. Genel siyasetin tansiyonu malum yüksek bu saatten sonra da düşeceği yok. E, yerelin de ateşi hafiften hız almaya başladı.
Meclisi keyifsiz açan Başkan Bey'in neşesini, Grup Sözcülerinin karşılıklı tartışması yerine getirdi.
CHP Grup Sözcüsü Bora Balcıoğlu'nun İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu savunması üzerine kurguladığı yeni yıl çıkışı neyse de, Melih Yıldız'ın ekonomi üzerinden genel iktidarın vaziyetine yönelik değerlendirmesi AK Partilileri yerlerinde huzursuz huzursuz kıpırdanmaya epey itti.
CHP'liler ile AK Partiler arasında dakikalarca süren karşılıklı suçlamalar uzadıkça Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın neşesi iyice yerine geldi. Meclisindeki temsilcilerin söyleyecek o kadar çok sözü, hatta eleştiri, suçlaması vardı ama hiçbiri kendi yönetimi ve icraatları adresli değildi.
CHP'liler İmamoğlu'nu, AK Partililer genel iktidarı savunurken karşı mahalleye eteklerindeki taşlarını tek tek fırlattılar. Hiçbiri de sekmeyip o taşların yerel iktidara denk gelmemesi toplantının mahiyeti konusunda kuşkuya yol açarken izleyicide Yılmaz; konuyu Silivri'ye döndürdü.
Genel seçimlere kalmış 3-5 ay genel siyaset konuşulur mu? Değil Silivri meclisinde artık her sokak başında konuşulur. CHP'nin elindeki en güçlü koz, genel iktidar eleştirisi havada karada kullanırlar mı? Kullanmazlarsa hata olur.
Yerel mecliste genel siyaset konusunun gereksiz uzadığı düşüncesini paylaşan Başkan Yılmaz, oturuma başkanlık ettiğini unutmamıştır! Özellikle Melih Yıldız'a söz verirken büründüğü sonsuz demokratlık ve hoşgörüyü, belediye konularını açtığında da sergilemesini görür müyüz bir vakit acaba!?
Yine de düzeyli bir dille anlatmak istediklerini ifade edebilen meclis üyelerine sahip olduğumuz için ne kadar şanslı olduğumuzu düşünmedim değil. Kadın meclis üyesi olarak özellikle Filiz Güler'in daha fazla katkı sunma şansını bu kadar hoyrat harcamasına üzülüyorum ara ara. Keşke yapmasa bunu.
CHP'liler yeni yılda ilk meclis performansı ile genel iktidar temsilcilerin canını sıkmayı başarırken, yerel iktidarın yüzü epey güldürdü. E, önümüzde öncelikle genel seçim olduğuna göre stratejilerinde bir hatadan söz etmemiz mümkün değil. Bora Balcıoğlu, Grup Sözcülüğü performansı ile beklentileri aşarak yol alıyor hakkını yiyemeyiz. Ancak CHP'nin en büyük etkiye sahip meclis üyesi halen Melih Yıldız; ortaya koyduğu düşünce de onu savunma biçimiyle de… Silivri Meclisinde gündemi Başkan'dan sonra CHP'nin belirleme potansiyeli yabana atılacak değil dikkate alınacak bir konu.
Neyse olana şükür, olmayan için umut etmeye devam…
Hoşgelmiş 2023 Silivri'mize, Türkiye ve tüm dünyaya…
Hoşgörü, nezaket ve empatinin arttığı bir sene olsun inşallah…

YORUM YAP