“AK Parti Hiçbir zaman güç devşirme peşinde olmamıştır”

“AK Parti Hiçbir zaman güç devşirme peşinde olmamıştır”

3.01.2023 11:34:04

AK Parti Grup Sözcüsü Sami Barlas Silivri Belediye Meclis Toplantısında Ocak ayı konuşmasının önemli bir bölümünde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılanması üzerinden AK Parti'ye yöneltilen suçlamalara cevaba ayırdı.

AK Parti Grup Sözcüsü Sami Barlas, Silivri Belediye Meclisinin Ocak oturumunda yaptığı konuşmada önemli gün ve gelişmelere değinirken şunları söyledi: “Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlayacağımız 2023 yılının aziz milletimize, ülkemize ve tüm insanlığa barış, huzur ve bereket getirmesini temenni ediyorum. Yeni yılınız kutlu olsun.
Doğru, tarafsız, kalemini hak, hakikat ve adaletten ayırmayan, gerçeğin ışığında yol almamızı sağlayan tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun. Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası'nın ülkemizde ve tüm dünyada görme engellilerle ilgili hassasiyetleri artırması ümidiyle, tüm görme engellilerimize ve ailelerine sağlık, mutluluk ve engelsiz bir dünya diliyorum.
Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluşunun 724. Yıl dönümünde, cihana hükmeden ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyoruz. 26 Ocak'ta kaydedeceğimiz Regaip Kandili'nin İslam Alemi'nin yeniden dirilişine vesile olması dileğiyle, geceniz mübarek, dualarınız kabul olsun.”
“KESİNLEŞMİŞ BİR MAHKÛMİYET VE SİYASİ YASAK KARARI SÖZ KONUSU DEĞİLDİR”
Barlas konuşmasının son bölümünde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılanma sürecine de değinerek şunları söyledi: “Bilindiği üzere, Sayın İBB Başkanının YSK üyelerine söylediği bir ifadeden dolayı başlayan hukuki süreçte, ilk derece mahkemesi tarafından verilen karar nihai bir karar değildir. Henüz herhangi bir hukuki ve idari sonuç üretmemiştir. Yargı süreci devam etmektedir. Nihai karar istinaf ve Yargıtay sürecinden sonra ortaya çıkacaktır. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyla ilgili an itibarıyla kesinleşmiş bir mahkûmiyet ve siyasi yasak kararı söz konusu değildir. Dolayısıyla ilk derece mahkemesinin verdiği kararın, hukuki, idari ve siyasi sonuçlarını değerlendirmek için yargı sürecinin tamamlanmasını beklemek zorundayız. Durum böyle iken ve bu durum herkes tarafından bilinirken, kendi iç siyasi rekabetinizi ve çekişmenizi Saraçhane Meydanı'na taşıyarak, bundan siyasi sonuç üretme çabanızı ibretle izledik.
“AK PARTİ HİÇBİR ZAMAN GÜÇ DEVŞİRME PEŞİNDE
OLMAMIŞTIR”
Aziz milletimiz şahittir ki, AK Parti hiçbir zaman siyaset dışı alanlardan güç devşirme peşinde olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır.
Yine aziz milletimiz şahittir ki, AK Partinin siyaset anlayışında siyasi rakipleri ile sandıkta rekabet etmenin dışında herhangi bir yöntemi yoktur. AK Parti bu günlere mahkeme tutanaklarıyla değil, sandık sonuç tutanaklarıyla gelmiştir. Yargı vesayetini değil, seçmen iradesini esas alan bir siyasi harekete yapılan ithamları, şiddetle reddediyorum.
“AK Parti'nin yegâne gücü milletimizin iradesidir”
Teyiden söylemeliyim ki, AK Parti bu davanın tarafı değildir. AK Parti hiçbir zaman siyaset dışı alanlardan güç devşirme peşinde olmamıştır. AK Parti'nin yegâne gücü milletimizin iradesidir. Bu güç, sahne arkasındaki masalardan ve pazarlıklardan değil, milletimizin büyük teveccüh ve desteğinden gelmektedir.
Bizler geçmişte olduğu gibi şimdi de bu teveccühe mazhar olmaya çalışırken, sizin mahkemenin mahkûmiyet kararını büyük bir sevinçle kutlamanızın takdirini de aziz milletimizin ferasetine bırakıyorum.”

Sevgiinar SALİ

YORUM YAP