Sevginar Sali

Muhalefet çırpınıyor!

Nisan Meclisi'nin ilk oturumu bambaşka şeyler vaat ederken, siyaset rüzgarının bir anda tersine dönmesi sebebiyle Ramazan ayına uygun bir huşu içinde gerçekleşti.

Grup Başkan Vekillikleri ile başlayalım.

MHP'de Sultan Aşkın'ın dönüşü kuşkusuz yerel iktidarın elini daha da güçlendirecek. Beklenen ve bir o kadar yerinde bir gelişmeydi.

Asıl sürpriz CHP'de Melih Yıldız'ın devam etmemesi oldu. “Zirvede bırakmanın sırası mıydı?” sorgulamasını yapamayacağımız gündemimizdeki ender siyasi kimliklerden biri Yıldız. Ne yaptığını, nerede, nasıl duracağına dair hiç kuşku yaratmadı bugüne kadar. Bu kararı almak zorunda kaldığı gelişmeler Yıldız'dan bir şey götürmez de, CHP'de çok parlak bir gidişatın habercisi bana göre sayılmaz.

CHP'ye Bora Balcıoğlu'nun Grup Başkan Vekilliği hayırlı, Allah da yardımcısı olsun!

Muhalefetin çizdiği bu darmadağın tablo Volkan Yılmaz'ın şansı olarak nitelendirilebilir yüzeysel bir bakış açısıyla. Ama muhalefeti karşısında bu denli ne yapacağını bilmez hale getiren Yılmaz'ın Belediye Başkanı olarak sergilediği performans. Muhalefet iktidarın hatalarıyla beslenir. Yılmaz'ın bu nama ortaya attığı kırıntılar ile karşısında yaşama şansı kimsenin uzun süre yok. Bu gidişle devam ederse muhalefet her yıl bir grup sözcüsü kurban verir karşısında! Yani Yılmaz'ın şansından ziyade, muhalefetin şansızlığı mevzu bahis!

 

ŞİMDİ DE YAT LİMANI DİYOR…

Gündem maddesini tam olarak idrak edemedim mecliste galiba. Ofise dönüp sesi tekrar dinleyip, proje görsellerine bakınca yat limanı mevzusu biraz daha netleşti. 2001 yılından beri Silivri'de gazetecilik yapıyorum ama ‘yat limanı mevzusu'nun çok daha eskiye dayandığı aşikar, nitekim 1993 yılında buna yönelik hazırlanan projenin revize edilmiş hali gündemimizde. Kuşkusuz da çok hassas süreçli, önemli bir yatırım söz konusu olan.

Yani siz buna 30 yıllık bir yatırım konusu deyin Silivri açısından. 5-10 yıllık sorunlara kronikleşen deyip, çözümü ile ilgili son üç yılda sıklıkla dile getirilen teşekkürlere şahitlik ediyoruz ya… Şimdi Volkan Yılmaz, 30 yıldır konuşulan bu yat limanı konusunu da tozlu raflardan indirip hayata geçirirse teşekkür etmekten daha fazlasını yapmak zorunda kalabiliriz yerinde gözü olanları uyandırayım : )

Biz ağlanacak halimize gülmeye alışığız. Çünkü hayatımızda yüzümüzü güldürecek çok da fazla gelişme yaşanmıyor ne yazık ki?!

Ancak bu dönem tüm genel aksiliklerine ve olumsuzluklarına rağmen Silivri açısından mutluluk veren gelişmeler alanında istikrarlı yükselişini sürdürüyor.

Aman nazar değmesin ve Silivri'yi yıllardır hasretini çektiği yat limanına da bir an önce kavuşsun!

 

 

 

 

 

YORUM YAP