Balcıoğlu ilk Başkan Vekillik sınavına çıktı

Balcıoğlu ilk Başkan Vekillik sınavına çıktı

5.04.2022 12:26:20

Pazartesi günü gerçekleştirilen Silivri Belediye Meclisinde Bora Balcıoğlu, CHP Grup Başkan Vekili olarak ilk sınavını verdi.

Silivri Meclisinde Grup Başkan Vekili olarak ilk kez söz alan Balcıoğlu şu konuşmayı gerçekleştirdi: “4 Nisan 2022'nin, benim için ayrı bir özelliği var: bugün itibariyle Silivri Belediye Meclisi'nde, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Grup Başkanvekilliği görevini üstlenmiş bulunmaktayım. Gururluyum. Kararlı adımlarla iktidara yürüyen ve ilk genel seçimde iktidarı devralacak olan partimizin, bu kararlı yürüyüşü sırasında partimize Grup Başkanvekili olarak eşlik edeceğim için ise oldukça heyecanlıyım…

Elbette görev sürem boyunca bu görevimi önceki Grup Başkanvekillerimiz gibi layıkıyla yapmaya var gücümle çabalayacağım. Grup Başkanımıza, önceki grup başkanvekillerimize şehrimiz ve partimiz adına yaptıkları mücadele ve sundukları katkı için şahsım ve grubum adına bir kez daha teşekkür ederim.

Ayrıca görev değişimi yapan diğer tüm grup başkanvekillerini de tebrik ediyor, katkıları ve işbirlikleri için şahsım ve grubum adına teşekkür ediyorum.

“YAPICI ELEŞTİRİLERİMİZLE HER DAİM MECLİSİMİZİN YANINDA OLACAĞIZ…”

Şehrimizin daha yaşanabilir bir yer olması ve hemşehrilerimizin yaşamlarını kolaylaştırmak için yapıcı eleştirilerimizle her daim meclisimizin yanında olacağımızı; bununla beraber, eksik ya da hemşehrilerimizin uygun bulmadığı adımlara-düzenlemelere karşı ise güler yüzümüzü kaybetmeden uyarılarımızı ve gerektiğinde yasal tüm mücadelemizi yapacağımızı hem sayın meclise ve hem de halkımıza bugün bir kez daha hatırlatıyorum.

İçinde bulunduğumuz Nisan ayında hatırlamamız, kutlamamız gereken bazı günlerimiz var mâlum, müsaadenizle onlardan bahsetmek isterim…

“Oruç, ibadet ve sabır ayı” olan “on bir ayın sultanı Ramazan ayı”, bu yıl, içinde bulunduğumuz Nisan ayına denk gelmektedir. 2 Nisan ile 1 Mayıs tarihleri arasında Ramazan Ayını idrak edeceğiz. Vesileyle tüm İslâm Alemi'nin Ramazan Ayını tebrik eder; tuttukları oruçlarının ve ibadetlerinin kabul olmasını dilerim.

Yine aynı şekilde tüm İslâm Alemi'nin; Ramazan Ayının 27. Gecesi olan Kadir Gecesi'ni de şimdiden tebrik ediyorum.

2 Nisan Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya otizm farkındalık günü” olarak ilan edilmiştir Otizm Bir Eksiklik Değil Farklılıktır. Farkınızdayız. Yanınızdayız.

“AVUKATLARIN YAŞADIĞI SORUNLARIN FARKINDAYIZ”

Kutsal savunma hakkımızın temsilcileri olan değerli avukatlarımızın 5 Nisan Dünya Avukatlar gününü kutluyorum. Avukatlarımızın başa çıkmak zorunda kaldıkları “meslek sorunlarını” ve “stajyer avukatların sorunlarının” farkındayız. Partimiz bu sorunlarınızı ortadan kaldırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Yanınızdayız.

“EMNİYET MENSUPLARININ SORUNLARI ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ”

10 Nisan'da Türk Polis Teşkilatı'mızın 177. Kuruluş yıl dönümünü kutlayacağız. Canlarını riske atarak bizleri koruyan; yaşamımızı daha güvenli hale getiren emniyet mensuplarımızı ve onların nezdinde tüm güvenlik unsurlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. İyi ki varsınız. Bununla beraber onların dertlerini de kısaca sizlere aktarmak isterim: İstatistiklere göre emniyet mensupları “en fazla intihar eden meslek gruplarının arasındadır.” Üzerlerinde yoğun psikolojik ve fiziksel baskı vardır. Fazla ve/veya düzensiz mesai; zamansız tayin; “sen benim kim olduğumu biliyor musun?” tehdidi ve bunun gibi pek çok sorun… Yeri gelmişken partimizin tüm bu sorunlar ve çözümleri üzerinde de çalıştığını halkımıza, emniyet mensuplarımıza ve onların ailelerine duyuralım.

“ROMAN KARDEŞLERİMİN GÜNÜNÜ KUTLUYORUM”

İnsan Hakları Evrensel Bildirisi'nin 1. Maddesini aynen aktarıyorum: “Bütün insanlar özgür, onur ve haklar bakımından eşit doğarlar. Akıl ve vicdanla donatılmışlardır, birbirlerine kardeşli k anlayışıyla davranmalıdırlar.” Roman vatandaşlarımızın, bilhassa Roman gençlerimizin yaşadıkları zorluklara yerelde dikkat çekmeli, farkındalık yaratmalı ve çözüm arayışımızı parti ayrımı gözetmeksizin artırmalı, hızlandırmalıyız. Türkiye'nin ilk, Avrupa'nın 3. Roman milletvekili olan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Özcan Purçu'nun; 2016 yılında TBMM'ye vermiş olduğu önergesine karşılık ancak 2021 yılında yapılan düzenlemeyle 8 Nisan Dünya Romanlar Günü Türkiye'de de kutlanmaya başlanmıştır. Şahsım ve Grubum adına kardeşlerimizin gününü kutluyorum.

“SİLİVRİSPOR'UN ŞAMPİYONLUĞU İLE MUTLU OLDUK”

Silivrisporumuz şampiyon oldu! Mutluyuz! Yöneticilerimizi, taraftarlarımızı ve elbette futbolcu arkadaşlarımızı tebrik ediyor; bizlere şampiyonluk sevincini yaşattıkları için içten teşekkür ediyorum. Gençlerimizi ne kadar spora yaklaştırabilirsek, geleceğimizi de o kadar net görebileceğiz.

“GAZİ MECLİSİMİZİN 102. YAŞI İLE 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN!”

Türk tarihinde önemli dönüm noktalarından birisinin daha yıl dönümünü bu ayda hatırlayacak, çocuklarımıza öğretecek ve coşkuyla kutlayacağız. Yüzlerce yıldır Türk Milleti'nin yurdu olan bu topraklar, “7 Düvelin” işgali ile yüz yüze kaldığında, bir komutan “Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir" diyerek bağımsızlık mücadelesinin fitilini ateşledi Anadolu'da, 1919'da... Ardından, yıllar içerisinde kafasında bir bir tasarladığı “bağımsız devlet” hedefine, 23 Nisan 1920 tarihinde, "Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir" diyerek yurdun dört bir yanından seçilen 324 kahraman mebus ile “Büyük Millet Meclisi'ni” açarak bir adım daha yaklaşmış; Meclisin, “sarayın meclisi” değil “halkın meclisi” olmasını sağlamıştır. O Büyük Millet Meclisi, açılışından çok kısa süre sonra çok önemli kararlar alarak Türk İstiklâl Harbi'nin başarıyla sonuçlanmasını sağlamış; Büyük Millet Meclisi'nin, dolayısıyla Türk Milleti'nin tam desteğini arkasına alan kahraman Mehmetçiğimiz cihana meydan okumuş ve zafer kazandığı topraklarını bizlere emanet etmiştir. Dönem dönem farklı adlarda kutlanan “çocuk bayramımız” ise 1981 yılında yapılan düzenleme ile son halini almıştır. Bir kez daha Ulu Önder ile silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi saygıyla anıyorum. Ruhları şad olsun. “Gazi Meclisimizin 102. yaşı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun!

“TARIM ADINA GÜZEL GELİŞMELER YAŞANIYOR”

Tarım ilçesi Silivri'mizde tarım adına güzel ve sevindirici oluşumlar yaşanıyor. Geçtiğimiz günler İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu'nun katılımıyla Müjdat Gürsu Spor Tesislerinde gerçekleştirilen “Yağlı ayçiçeği tohum desteği” programı düzenlendi.

İBB'nin tarımda artan üretim maliyetleri karşısında çiftçilerimizi desteklemek adına düzenlediği tohum dağıtım kampanyasında 1000'e yakın çiftçimize 1500 torba tohum verildi. Bu tohum ile yaklaşık olarak 40 bin dekar alan ekilecek. Bugün de çiftçilerimize silajlık mısır dağıtımı yapılacak.

Silivri Belediyemizin yerli ve milli Ayçiçek tohumunu topraklara buluşmasına yönelik yapmış olduğu çalışmasını milli tohumların yayınlaşması adına anlamlı bulduğumu ifade etmek isterim.

Nihayetinde yapılan her şey ülkemiz, yurttaşlarımız, çiftçimiz içindir.”

Balcıoğlu sözlerini Muhtarlar Derneği Başkanı Muharrem Eren'e abisi Emin Eren'nin vefatından dolayı başsağlığı dileklerini ileterek sürdürdü. Devamında da MHP geçmiş dönem Genel Başkanlarından Alparslan Türkeş'in ölüm yıldönümünü kaydederken, adının yaşatılması için geçen dönem kurulan parka atıfta bulundu.

Sevginar SALİ

YORUM YAP