Sevginar Sali

MHP ve Yılmaz

MHP'nin Cumartesi günü Silivri'de düzenlediği Anlatma ve Aydınlatma toplantısı yoğun katılımla gerçekleşti.
Toplantının dikkatimi çeken bazı noktalarına değinelim…
MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Türkeş Öngel, “Silivri'deyiz, mutluyuz. İlk mutluluğumuz hem seçim döneminde hem sonrasında Volkan Başkanımıza göstermiş olduğunuz teveccüh. Aynı zamanda Silivri ile MHP'nin duyarlılığı da özdeşleşti. MHP, Atatürk ilke ve inkılaplarından asla ödün vermez. MHP'nin Silivri'ye özel ilgisi var” şeklinde konuştu.
MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Kaleci de Silivri'de yaptığı konuşmada, “Ülkücülerin siyasi organizasyonu Milliyetçi Hareket Partisi. Ülkücülerin Lideri Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli. Bunun dışında boynunda taksi plakasıyla gezenlere lütfen itibar etmeyin. Ne istediğinizi biliyorsunuz, önümüzde çok çetin bir süreç var. Desteklerinizi bekliyoruz” dedi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Faruk Aksu, “Silivri'nin çevresini değiştirdiği ve yaptığı önemli hizmetlerden dolayı Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz'a teşekkür etmek istiyorum” ifadeleri ile Başkan Yılmaz'a göndermede bulundu.
Silivri aldığı hizmetlerden mutlu oluğu için MHP Silivri'de gördüğü ilgi de memnuniyet de doğal.
MHP'nin bu toplantılarla sadece kendini anlatmadığı, diğer partiler; temelde CHP ile ciddi ölçüde İYİ Parti'ye dair (HDP ile alakalı olan ezelden beri sürdüğü için ayrıca belirtme gereği duymadım…) tespitleriyle de halkın nazarında kendileri lehine bir farkındalık yaratma çabası dikkat çekiyor.
MHP'liler konuştukça koltuklarında huzursuzca kıpırdanan STK temsilcileri, duyduklarını anlamlandırmaya çalışanlar olmadı dersek haksızlık olur. Bir bölüm katılımcı da içinden kızarak ya da bir kulağından giren sözlerin diğerinden çıkması kayıtsızlığının ötesine geçmedi muhtemelen. Ne duyacaklarını tahmin edenler de oradaydı…
MHP Silivri'de genel siyasi politikaları nedeniyle kaybettiği ideolojik desteğin kat be kat fazlasını son üç yılda sergilediği yerel yönetim anlayışı ile kazandı.
MHP'nin sesini Silivri'de bu kadar geniş kitlelere, eskiden olduğu gibi, rahat duyurabilmesi yerel yönetim başarısına dayanıyor.
MHP'nin ne söylediğini dinlemeyi bırakanlar, belediyecilikte yaptıklarını gördükçe “Ne diyorlar” diye tekrardan merak ediyor ya da artık hatta can kulağı ile dinliyor.
MHP'nin ülkücülüğün yanı sıra Atatürkçülüğün esas adresi olma vurgusu, CHP'ye alternatif olarak MHP'yi (Meral Akşener ve sonrasında Volkan Yılmaz etkisi…) genel seçimlerde epeydir destekleyen Silivri seçmen tabanı için önemli bir nokta kuşkusuz.
MHP'nin, Silivri'de genel merkez düzeyindeki ikinci toplantısında da Başkan Volkan Yılmaz'ı görmeyip işkillenen tek ben değilim her halde. O konuya da değinelim… Mayıs ayındaki toplantıya Başkan Yılmaz, MHP Genel Merkez'in Antalya'da belediye başkanları kampında olduğu için katılamadı. Bu kez de önceden planlanan, şehir dışında programı ve toplantının tarihinde ertelenme durumu mümkün olamadığı için iştirak edemediği ifade edildi. Bir parti yöneticisi “Başkan Bey'in şansızlığı” dedi. Silivri'deki durumu, tarafsız olarak düşününce ben pek öyle demezdim. ‘Şansı' diye bile düşünebilirim bakarsanız. Belediye Başkanlarının parti rozetini yakası yerine gönlünde taşıması Volkan Yılmaz'a özel olmayan en hayırlı durumdur bana sorarsanız.
Daha üç gün önce Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile geleneksel Ankara selamını Silivrililerle paylaşan Yılmaz için partisel bir sorunun varlığını iddia etmek mümkün değil tabi. Olsa olsa çok istememiştir. Bir şeyi istediğinde bunu mümkün kılmanın yolunu mutlaka bulur biliyoruz.
MHP'li yöneticiler görüşlerini aktardı, Yılmaz'ın partisi için yapabileceği en doğru şey belediye başkanlığı sorumluluklarını ilk günkü azmi ile sürdürmesi kuşkusuz. En önemlisi de Silivri halkı olarak bizleri ilgilendiren; bu hususta bir sorun ve aksaklık olmadığına göre MHP'nin içişlerinden bize ne : ) Yerel seçime kadar tabi : )
SİLİVRİ GENÇLİK MERKEZİ 3. KEZ İHALEYE ÇIKIYOR
Silivri Belediyesi iki kez ihalesine katılımcı olmayan Silivri Gençlik Merkezi Yapım İşini bu kez 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 21 inci maddesinin a bendine göre pazarlık usulü ile ihale etmeye hazırlanıyor. 1397,3 m² oturuma sahip 1 bodrum, 1 zemin kat, 3 normal kattan oluşan toplam 5 katlı betonarme yapı 20 Haziran 2022 tarihinde, saat 10.30'ta Alipaşa Mah. Trablusgarp Bul. Açar Sokak Silivri Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Yol Bakım Şantiyesi adresinde 3. kez ihaleye çıkacak. Yılmaz, gençlere verdiği sözü hiçbir bahanenin ardına sığınmaksızın yerine getirme kararlılığını paylaşmıştı. Gereği yapılıyor anlaşılan…
İyi haftalar herkese...

 

YORUM YAP