Sevginar Sali

MHP atağa geçti...


MHP Silivri İlçe Başkanı Şenol Türkyılmaz, "Çalışmıyorlar” tespitime kırılmış biraz ama bunun onları tetiklediği gerçeğini kabul edecektir. 10 Ağustos’ta CHP ile MHP’nin toplam oyuna bakmak üzere çalışıp, çalışmadıkları ile ilgili fikir ayrılımızı tartışmayı erteledik. İnşallah mahcup olurum. Ama siyasetçiler çalışmazsa, çabalarını hissetmeyen partilileri hiç kasmaz. Onun için sahalara inmekte fayda var. Cumhurbaşkanlığı seçimine genel ve yerel seçim gibi yaklaşım göstermeyebilir, göstermez seçmen. Yakınlık bağını kurmakta zorluk çeker yüksek olasılık. Ama AK Parti İlçe Başkanını, yöneticisini, Türkyılmaz veya Tuğlu’yu gören ve onun seçimle ilgili söylemleri Silivrililer üzerinde oy kullanmak ile ilgili etkileyiciliğini ortaya koyar. Seçmenin kendiliğinden sandığa gidip sizin istediğiniz doğrultuda oy vermesini beklemeyin; bunun için çalışın. Sonuç benden çok sizi memnun etmek üzere kurgulanmıştır!

ÇÖP İHALESİ
Muhalefetin gündemi bu aralar Silivri Belediyesi’nin çöp ve temizlik ihalesi. Gerçekleşen temizlik ihalesi ile ilgili tek yetkili Temizlik İşleri Müdürlüğü olarak işaret ediliyor. Buna inanmak isteyenler kadar, itibar etmeyip farklı senaryolar üretenlerin varlığını da iktidar göz ardı etmemeli.4734 sayılı yasaya göre yapılan ihalelerin yalnızca Kamu İhale bülteninde yayınlandığı öğrenilirken, gerçekleşen ihaleninprosedür çalışmalarının devam ettiği edinilen bilgiler arasında. Kamuoyunun gözü kulağı bu denli konuya odaklanmışken, resmi bilginin akışındaki sıkıntı kuşkuyla yaklaşanların aklındaki soru işaretlerini arttırmaktan başka nereye yarıyor acaba. İhale dosyasını indiren 23 firma varken, sadece 4’nün katıldığı ve yeterli rekabet koşullarının oluşmamasından sebep; sonucun onaylanması ile ilgili tereddütler olduğu söyleniyor. Ayrıca mecliste onay aşamasında olan Torba Yasası ile birlikte hizmet alım sürelerinde uzatma ve görev tanımı değişiklikleri çerçevesinde sürece ayrı bir belirsizlik ekleniyor.
Çöp ihalesini yasalara uygun gerçekleştirilmesi yeterli görünmüyor yerel yönetim açısından… Bu konuda kamuoyunda türeyen söylentiler ve kuşku duyulan spekülasyonların da bertaraf edilmesine sağlayacak şeffaflık düzeyi ile bilgilendirme sağlanmalı. Her çöp ihalesinde bu tartışmaları yapmak bir önceki süreçlerden inatla ders alınmadığı ve iktidarların yıpratılmayı göze aldığını hissettiriyor. Buna neden gerek duyuluyor anlamak mümkün değil!? Bir kez de muhalefet sorgulamadan bu tarz önemli konularda iktidar bilgi versin. İlla sorulmasını, sorgulanmasını beklemeyin. Geçiştirmek istediğiniz izlenimini yaratmayın!

ARSA SATIŞI
İhaleye çıkarılan 10 arsadan 3 tanesinin satışı gerçekleştirildi. Osman Bağdat, Alipaşa’da bulunan üç ayrı arsayı muhammen bedeli üzerinden satın aldı.


YORUM YAP