Sevginar Sali

Mesele Silivrispor değil, Silivri!

Sporun gerekliliğine ve önemine inanıyorum ama bütün branşı futbola indirgeyen yaklaşımdan sıtkım nasıl sıyrıldıysa Silivrispor etrafından dönen tartışmalardan, her dönem, olabildiğince uzak durmaya gayret ederim. Zaten bir tarafımız, spor muhabirimiz Engin Akın yeterince içinde. Herkesin bildiği alanda çalışıp bu konuda yorum yapmasının doğruluğuna inanıyorum.
Silivrispor meselesine en derin dalışım Ümit Kalko ve yönetimine sportif başarıların rağmen yönetimsel anlamda yapılan haksızlığa karşı çıkma noktasında oldu.
Sonra da olabildiğine uzak kalma gayretim devam etti. Dün Silivrispor Kulüp Başkanı Taylan Güraslan ile son gelişmeler üzerine sohbet ettik. Ve fark ettim ki anlattıklarında, benim de alanıma bu aşamada girdiğinden; hep spora siyasetin karışmaması gerektiğini tartışıyoruz ama 'siyasetin güçlerini sporda birleşme zorunluluğu' asıl aşikar. Kulübe alt yapı tesisi kazandırma hedefi ile hayalinin sürdüğünü söyleyen Güraslan, "İki yılda 20 senelik tecrübe kazandım" derken, kulüp başkanlığına devam etme kararını da paylaştı. Silivrispor Kulübü ile Silivri Belediyesi'nin yan yana yürümesinin kaçınılmazlığına da işaret eden Güraslan, sportif alanda ilçe olarak kayıp vermeye tahammülümüz olmadığının altını çizdi.
Bunlar üç aşağı beş yukarı uzlaşabildiğimiz konular. Esas sorun ise taşıma suyla değirmen döndürmeye kalkışmanın yanlışlığında… Taylan Güraslan da gitse, Volkan Yılmaz da değişse kulübün sorunu bitmeyecek işleyişini düzenlemek lazım. Ve sözü edilen alt yapı yatırımı kulüp için ne kadar gerektiği bir yana Silivri açısından önemi her geçen gün artıyor.
Sözü edilen ve örnekleri verilen alt yapı tesisini Silivri Belediyesi pek ala yapar ama imkânlar belli, beş senede yapılacak şeyi Bakanlık 1 yılda yapacaksa, kendi temsilcilerine nazı geçerken, hep birlikte Bakan Bey'in karşısına siyaseten güçlü ve birlikte çıkılırsa, reddetmek de, isteneni elde edememek de zorlaşır…
Siyasetin spora karışmamasını geçelim, çünkü her şey siyasetle yürüyor artık… Siyaset esasen insanların hayatını kolaylaştırmak, yaşam seviyelerini yükseltmek için var; her ne kadar kişisel rantlar boyutunda çarpıtılmış ve günümüz şartlarında yozlaştırılmış olsa da…
Birinin istediğini yapınca diğerin sitemleri ile karşılaşan Bakan, tüm tarafları karşısında birlik içinde görürse talep edilen her yatırımın Silivri'ye düşünülenden daha çabuk ve güzel şekilde yapılması için elinden geleni ortaya koyar.
Hükümet temsilcilerine büyük iş düşüyor tabi; iktidar olmak böyle bir şey… Bunu belli süreler ile kimi koltuklarda bulunan veya görevler üstlenenler için talep etmemeliyiz ve böyle değerlendirmekten uzak durmalıyız; Silivri'nin geleceğini emanet ettiğimiz gençler için bu yatırımlar hayata geçirilmeli…
Nedenini zaten bir haftadır acılı bir anne baba ile ailenin feryatları eşliğinde hepimiz düşünüyoruz zaten...

YORUM YAP