Sevginar Sali

Mandacı mevzusu...


Murat Tezeller’le ilgili siyaseten ve de şoförler odası başkanlığı konusunda çok ortak nokta bulamasak da son gündeme geldiği konuda ezber bozmak zorunluluğu doğdu diyebiliriz… Şöyle ki, üç kuşaktır hayvancılık yapan bir ailenin mensubu olan Tezeller’e Silivri’de Yeni Mahalle’de hayvancılık faaliyetlerini sürdüremeyeceği defalarca yetkililer tarafından tebliği edilmesinin ardından Çayırdere’de yer gösterilmesinin eleştirilecek bir tarafını bulamadım. Üç yıllığına encümen tarafından yapılan kiralamanın her yıl yenilenmesi şartı da var.
Tezeller, CHP meclis üyesi olduktan sonra hayvancılık yapmaya başlamadı. Bu yer kendisine kiralanmadan önce de bu işi yapıyordu… Kira fiyatı tartışma konusu değil anlaşılan. Eee biz de Trakya’da hayvancılık ve tarım ölmesin diyoruz…
Hayvanlara orman manzaralı yerleşim yerini çok görmeyelim! İnsanlar, hayvan manzaralı konut zaten istemiyor orası kesin!
Sonuçta üç yılığına, her yıl yenilenmesi şartıyla yapılan bir kiralama; köyün arazileri Murat Bey’in üzerine yapılmadı… Çok şükür!
• Başlıktaki Mandacı lakabının nereden geldiğini belirtmeye gerek yok sanıyorum.

Sorumluluk abidesi...
Pek bir çalışkan çıktı Özcan Işıklar’ın sürpriz meclis üyeleri… Saadet Gencoğlu ve Semih Ayeş… seçerken, şansı mı yaver gitti, aklı mı üstün geldi bilmiyorum ama doğru bir karar verildiği kısa sürede kesinlik kazandı. Ayeş ile karşılaştık, Çarşamba akşamı tesadüfen iftar sonrası… Ramazan yoğunluğunu anlatırken, "Bir yerde çorba içtim, bir yerde yemek yedim, diğerinde de tatlımı…” dedi…
Tam da böyle mi oldu bilmiyorum ama yüzüne bakınca yorgunluğu her halinden anlaşılıyordu zaten. Üstlendiği sorumluluğu benimseyen, en iyi şekilde yerine getirme rahatsızlığı insanı çok yorar; bizzat bilirim… … Ayeş’te o modelden şüphe kalmadı artık. Sorumluluk abidesi olma potansiyeli ziyadesiyle var! Özel sektörde sıkça kullanılan bir söz var; "Çalışırken kazandığınız patrona, öğrendikleriniz size kâr” diye… Bence çok doğru bir tespit ve de gerekli bir tecrübe. Siyasete siz uyarlayın artık : )
Kolay gelsin sayın meclis üyem...


Tebrikler...
Silivri Beşiktaş Taraftarlar Derneği’ne, spor faaliyetlerini sosyal çalışmalar ile destekleme gayretiyle çok şık bir duruş kazandırıyor. Başlattıkları sosyal yardım kampanyası bayramda ayrı bir anlam kazandı kuşkusuz. Bir taraftar ile ilgili bulunulabilecek en güzel dilek şampiyonluk olsa gerek… Fenerbahçeli olarak; hak ettikleri takdirde kavuşmalarını içimden geçirdim doğrusu… Dolaylı anlatım ve direkt olarak yazamamış olsam da düşündüm gerçekten!
Silivri Kartallarını tebrik ediyorum...

YORUM YAP