Sevginar Sali

Listelerin galibi

Sözü evirip çevirmeye gerek yok. Cumhur İttifakı mükemmele yakın bir meclis listesi hazırlamaktan son anda sapsa da oldukça iddialı bir kadro ile seçmenin karşısına çıkmayı garantiledi.
CHP'de ise Başkan Adayı Bora Balcıoğlu'nun ‘kendisinin önüne geçecek isimler' yerine daha arka planda kalacak kimselerden yerel yönetim kadrosunu oluşturduğunu söyleyebiliriz, büyük bir çoğunluk da zaten bu şekilde yorumladı ortaya çıkanı.
O kadar başvuru içinden seçilecek isimlerin sayısal sınırlılığı zaten belli başlı bir fırtına çıkması öngörüsünü kamuoyuna pazarlamıştı. Ama ‘listeye seçilenlerin kazandırmaya yetmeyeceği, dışında kalanların kaybettireceği' öngörüsü bence son süreçte belirdi.
Meclis kadrosu olası seçim kaybının tek başına sebebi olamaz tabi, nasıl ki güzel bir meclis listesi hazırlayan Cumhur İttifakı Adayı MHP'li Volkan Yılmaz'ın kazanması için tek başına yeterli sayılmayacağı gibi.
Yine de genel bir değerlendirme yapacak olursak Yılmaz, seçimi kazanma olasılığını listesi ile desteklerken, Balcıoğlu, kaybetme ihtimalinin hanesine okkalı bir artı yazdırdı.
Tehlike 2 veya 3 gün konuşulacak istifalar değil, bu sürecin sebep olacağı domino etkisinin Balcıoğlu'nun düşlediği iktidar hedefi önüne yükselteceği setler.
Cumhur İttifakı listesinin zirvesinde yer alan Celalettin Yazıcı, Sultan Aşkın, Salim Çavdar gibi isimler zaten beklenendi ancak Rıfat Kutlu, Murat Güler, Dorukhan Kocabaş, Şafak Arslan, Görkem Ercan gibi kadrolar MHP'nin bilinen dinamikleri yanında ateşleyici ve tamamlayıcı bir etki yarattı.
Volkan Yılmaz'ın 5 yıl boyunca seçimlerde bol bol harcamak üzere edindiği hizmet ve yatırım sermayesinin karşısına kişisel sempatisi, İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun rüzgarı, en az da sanki CHP'nin oylarına güvenerek çıkacağı anlaşılan Balcıoğlu'nun izlediği stratejinin sonucunu sandıklar açılınca tartışmaya yer bırakmayacak şekilde göreceğiz. O zamana kadar daha konuşulacak çok şeyimiz olacağı kesin.
Balcıoğlu'nun meclis sıralaması izahata muhtaç. CHP Başkan Adayı meclis kadrosu belirleme sürecinin iktidar hedefinde açtığı yaranın pansumanı gibi düşünün acilen tercihlerini neye göre ve hangi amaçla yaptığını öncelikle kendi tabanı sonra da kamuoyuna açıklamalı.
CHP Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu'na kötü niyeti yakıştıramıyorum ancak yaptığı bazı hareketler gerçekten iyi niyetle açıklanacak türden değil. Takındığı iyi niyet bir maske değilse bunu kanıtlamalı, çünkü en büyük siyasi sermayesi de aday olduğu günden beri kan kaybediyor.
Son gündemimizin ekseninde ‘sıralama' konusunun ne kadar önemli olduğunu anlamış olduk. Bir yemek gibi düşünün malzemeleri yanlış sırayla eklerseniz şahane tat yerine bir bulamaç elde edersiniz. Yerel seçimlerin son düzlüğünde hassasiyet ve paralelinde konuların önemi de giderek artıyor. Bu noktada tökezleyen iktidar hedefine yaklaşmak yerine uzaklaşıyor.
Bir yandan “Bora iyi çocuk, onu seviyoruz” sözleri diğer yandan “Yılmaz fark atar” öngörüleri! Bakalım bu noktalardan nereye doğru evrileceğiz…
Meclis kadroları Silivri'ye hayırlı olsun...

  1. Mehmet Aydın Mehmet Aydın

    Bora bey 10 yılda kazandığını 60 günde Silivri sokaklarında harcadı kimse dayatma bir listeyi kabul etmeyecek herkese mavi boncuk vermenin bir bedeli var nisan sabahında bu bedeli ödediğinde önemli olanın adaylığı almak olmadığını öğrenecek…

YORUM YAP