Sevginar Sali

Listelerin etkisi!

Liste savaşlarının galibi CHP Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar, yılması beklenirken, yarışa her geçen gün daha fazla ve çok dört kolla sarılan ise Cumhur İttifakı Başkan Adayı Volkan Yılmaz… Elbette DSP Başkan Adayı Selami Değirmenci de bir yerinden yarışa girip, imzasını atacak ama geride bıraktığımız haftayı oldukça sessiz ve sakin geçirdi. Başkanlık yarışımızda bir de kadın adayımız var Demokrat Parti Silivri Belediye Başkan Adayı Halide Avlu… SP, BBP ve Vatan Partisi de kendi adaylarıyla yerel seçim yarışında yerini aldı.
Işıklar'ın 10 yıllık yıpranmışlığına karşın sadece önümüzdeki 5 yıl için değil, 50 seneyi tarif eden söylemleri iktidar iddiasının gücünden sebep gündemden düşmezken Silivri'de yerel seçim yarışı tüm heyecanı ile sürüyor.
Tek başına ordu sözünün hakkını her geçen gün verirken, kırıldığı yerden kolu kanadı yeniden çıkıyor Volkan Yılmaz'ın… AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu'na çok ayrı ve uzun bir parantez açmak lazım ama şu an bununla kimse uğraşarak zaman kaybetme niyetinde değil gördüğüm kadarıyla. Çok önemli bir başarıya etki sağlamak ile başarısızlığa imza atmak arasında bir insan neyi düşünür açıkçası ben bilmiyorum. Bozoğlu'nu anlamakta sıkıntı yaşayanların sayısındaki fazlalığı görünce kendime bunu dert etmemeye çalışıyorum ama AK Parti İlçe Başkanı attığı adımlar ve siyasi kariyerini düşünsün ara ara faydası olur, zararı hiç dokunmaz.
Siyasetin strateji işi olmasından sonra en önemli bir diğer özelliği azim ve asla vazgeçmeme meselesi olduğunu ifade etmeme gerek yok sanıyorum. Kaybedenler, vazgeçenlerdir… Vazgeçmeyenler için geleceğin ne tür sürprizler sakladığını süreç tamamlanmadan kimse bilemez.
Cumhur İttifakı Başkan Adayı Volkan Yılmaz meclis listesi ile hiç beklemediği bir yerden darbe aldı, ilk ve acil müdahaleyi Binali Yıldırım tüm sevimliliğiyle yaptı ve gitti… Yılmaz, kendi doktoru olmayı ne denli iyi başardığını sıcağı sıcağına kanıtladı… İlk fırsat ve boşlukta sahip olduğu motivasyonun ve sergilediği azmin tarifini gelecek nesillere aktarmak ve ölümsüzleştirmek adına da üzerine düşen vazifeyi yerine getirmeli başka hiç bir şey için olmasa bile Allah rızası için…
İyilik et denize at, balık bilmezse halik bilir!
Not: Bu yazdıklarımdan şu sonuç çıkmasın lütfen; “Volkan Yılmaz çok iyi Mutlu Bozoğlu kötü”… Sorun ve soru şu? Bozoğlu niye, Yılmaz'ın Cumhur İttifakı başarısı için gayret ettiği kadar, AK Partiyi toparlama ve seçime konsantre etme konusunda çaba göstermiyor?
***
Bu seçimde söylemlerden ziyade eylemler belirleyici oluyor izlenimine kapılıyorum giderek… O kadar çok dinlediğimiz şarkıları söylemek için acayip bir sabırsızlık var gibi hissediyorum. Belki (başta ben olmak üzere : ) sesi karga gibi çıkacak olanlar da olacak ama ne önemi var hep birlikte söylenirse kötü olanlar silinir ve müziğin güzelliği, eğlencesi ve rahatlığına kendimizi kaptırıp gideriz : )
Siyasetçilerin işi etkili iletişim ama bunun bir de etkili dinleme kısmı var unutmayın.
İyi haftalar herkese...

YORUM YAP