Başkan Işıklar: ‘Büyük Silivri Mutabakatı’nı kurduk

Başkan Işıklar: ‘Büyük Silivri Mutabakatı’nı kurduk

25.02.2019 11:54:02

“7-8 partinin temsilcisini tek bir listede topladım” açıklamasında bulunan CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar,  “Bir ilke imza attım. Gelin, büyük bir Silivri Mutabakatı kuralım dedim. Madem Silivri hepimizin, ben de başkanı olacağım, hepimizin başkanı ve hepimizin Silivri'si olsun. Türkiye siyasetinin yapamadığını biz Silivri'de yaptık” diyerek 3. Dönem adaylığının en önemli gerekçelerinden birini ortaya koydu.

Silivri Belediye Başkanı ve CHP Başkan Adayı Özcan Işıklar, çıktığı tv programında 3. dönem hedeflerini de anlattı.

IŞIKLAR: TARIM LİSESİNDEN SONRA VERİ ÜNİVERSİTESİNİ KURUYORUZ
Neden bir beş yıl daha Silivrili seçmenden destek istediğini Işıklar şöyle aktardı: “Beş yıl içinde Silivri hangi sorunlarını çözmüş olacak, hangi yenilikler gelmiş olacak?” sorusuna Işıklar, şu cevabı verdi: “Nisan ayında Çatalca-Silivri-Tekirdağ-Kırklareli-Edirne olmak üzere bir çalışmamız olacak. Organize Tarım Bölgeleri kanunu çıktı. Tarımsal Endüstri Bölgesini kurmak üzere bir birlik kuruyoruz. Bu tarım ve gıdanın silikonu demek. Bununla ilgili olan kanun 2004 yılında çıktı. Dünyada örnekleri var. Hollanda'da yapılıyor, ama inşallah biz onları geçeceğiz. Kaliforniya'da, Güney Kore'de teknolojinin silikonu var. Biz inşallah geleceğimize sağlıklı ve inovatif gıda teknolojilerinin silikon vadisini bırakacağız. Dünyanın gözü burada olacak. Bunu başlatıyoruz. Lisesini kurduk, üniversitesini kuruyoruz. Teknopark çalışmalarına başladık. Türkiye'de Veri Üniversitesi var mı? Biz kuruyoruz. Tarıma dayalı olacak, Silivri veya Edirne'de kuracağız. Fakültelerin biri tarım olacak, yani tarıma dayalı verileri toplayacak. Neye sahibiz, neyimiz eksik, yerin altında ne var? Hiç bir şey bilmiyoruz. Kurumlarda bilgiler var. Bütün bilgileri bir yere toplayıp birçok yerde kullanabileceğiz. Silikon Vadisi kuracağız. Sonsuz bir geleceğin, Silivri'de iş ve refah sağlayacağız. İşsizlikte, yoklukta, çaresizlikte huzur sağlayabilir misiniz? Türkiye'nin birleşmeye, barışmaya ihtiyacı var. Milleti korkutarak oy istiyorlar, yokluğun üstünü örtemezsiniz.

“TÜRKİYE SİYASETİNİN YAPAMADIĞINI BİZ SİLİVRİ'DE YAPTIK”
Cumhuriyet tarihinde ilk defa 1960'tan bu yana 7-8 partinin temsilcisini tek bir listede topladım. Belki hiçbir ilçede olmayan bir ilk'e imza attım. Benim Belediye Meclis Üyesi listemde 8 partinin temsilcisi var. Bu büyük bir özgüveni gerektirir. Gelin, büyük bir Silivri Mutabakatı kuralım dedim. Madem Silivri hepimizin, ben de başkanı olacağım, hepimizin başkanı ve hepimizin Silivri'si olsun. Hayatları boyunca hiç birinin yan yana gelmemiş siyasi görüşler bir listede buluştu. Uzlaşmacı, genel bir kültürü Silivri'de yaşatacağız. Türkiye siyasetinin yapamadığını biz Silivri'de yaptık. Hep birlikte sokağa çıkacağız. Silivri'mizde huzur olacak. Gecenin 2-3'ünde rahatlıkla gezebilirsiniz, benim korumam yok. Sabahın köründe yalnız başıma geziyorum. Allah bu görevlerde bulunan herkese de bunu nasip etsin.”

“KARDEŞLİK VE BARIŞ ORTAMINI SİYASİ HESAPLARA KURBAN ETMEYELİM”
CHP Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar'ın son mesajı ise şöyle: “Uzlaşmaya ve barışmaya ihtiyacımız var, kutuplaşmalara karşı durmamız gerekir. Türkiye'nin mozaiğini, 1400 yıllık İslami kültürünü kaynaştırmış bu güzel coğrafyamızdaki hazzını ve lezzetini, kardeşlik ve barış ortamını siyasi hesaplara kurban etmeyelim. Üretim, işsizlik ve barış sorunumuz var. Onları çözmeliyiz. Üreterek zenginlikte bulacağız refahı. Çalışmamız, üretmemiz ve kaynaşmamız lazım.”
Renginar
SALİ

YORUM YAP