Sevginar Sali

Kurumsallaşma farkı

Geçenlerde bir trafik kazasına şahit olduk. Olay yerine emniyet ve ambulanstan dakikalar önce Silivri Belediyesi motorize Trafik Zabıtaları geldi. İlk müdahaleyi de yaptılar.
Edindiğim bir bilgiye göre; İstanbul Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü 2021 Afet Eğitim Seferberliği yılı kapsamında 3. Kolordu Komutanlığı ve Sahil Komutanlığının Afet Bilinci ve Farkındalık Eğitimi'ni Silivri Afet Koordinasyon Merkezi ekiplerinden talep etti.
Hatırlayacağınız gibi Silivri Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezinde görevli 20 Silivri Arama Kurtarma (SAK) personeli 9 aylık zorlu eğitimin ardından girdikleri sınavda başarı elde ederek AFAD Akreditasyon Sertifikası almaya hak kazandı ve bizzat İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun elinden belgelerini aldılar.
Silivri Belediyesinin Afet Koordinasyon Merkezimizin bünyesinde bulunan Silivri Arama Kurtarma (SAK) ekibi, Türkiye'de AFAD'a akredite olan ikinci belediye olma özelliğini taşıyor. İstanbul'daki 39 belediye içerisinde şuana kadar en fazla afet eğitimi veren birinci ilçe Silivri.
Böyle bir iddianın sorumluluğu da yarattığı beklenti de yüksek olur kuşkusuz. Hep konuştuğumuz ancak önlem almakta noksan kaldığımız işler.
Bu tarz misyonun içine soktuğunuz ekibin de duruşu, görevlerine bakış açısı da derece atlar, nitelik ve kalite bakımından değerlenir.
Önemsiz görev yoktur. Görevini iyi yapan ya da yapamayan vardır.
Tıpkı “Aptallara göre insanlar; ırk, cinsiyet, milliyet, yaş, statü, renk, din ve dil başta olmak üzere 8'den fazla kategoriye ayrılırlar. Halbuki olay bu kadar komplike değildir. İnsanlar sadece 2'ye ayrılırlar: İyi insanlar ve kötü…” sözünde tarif olunduğu gibidir durum.
Başkan Volkan Yılmaz'ın ortaya koyduğu vizyon, Uğur Tozlu ile ekibinin ayak uydurduğu değişim ve dönüşümün hakkını artık teslim etme zamanı gelmiştir diye düşünüyorum.
Fırtına estiğinde, sel bastırdığında, kötü hava ve doğa şartları hepimizi emniyetli evlerimize hapsettiğinde dışarda güvenliğimiz için çabalayan, ‘küçük kıyametler', her birimizin yaşayabileceği ‘büyük afetler' bastırdığında imdadımıza yetişen Afet Koordinasyon Merkezi ile Zabıta Müdürlüğü personellerine çalışmalarında kolaylıklar, özverili çalışmaları için teşekkür etmek istiyorum.
İnşallah hiç gereği kalmaz ama kötü senaryolar gündemimize geldiğinde yardımın çok da uzakta olmadığını bilmek iyi hissettiriyor.
Emeklerinize, çabalarınıza sağlık…

GÜNÜN SÖZÜ
“Yenildiğinizi düşünüyorsanız, yenilmişsinizdir.
Cesur olmadığınızı düşünüyorsanız, korkaksınızdır…
Kazanmak istiyor fakat kazanamayacağınızı düşünüyorsanız, kesinlikle kazanamazsınız demektir.
Kaybedeceğinizi düşünüyorsanız, çoktan kaybetmişsinizdir.
Dışarıdaki dünyaya çıktığınızda anlayacaksınız ki başarı, ancak onu istediğiniz takdirde gelecektir.
Her şey insanın kafasında biter.
Alt edildiğinizi düşünüyorsanız, alt edilmişsinizdir.
Yükselmek için yüksek düşünmelisiniz.
Bir ödülü kazanmadan önce kendinizden emin olmalısınız.
Yaşam savaşını kazanan her zaman, en güçlü ya da en hızlı olan değildir.
Er ya da geç kazanan kişi, kazanacağını önceden düşünebilen kişidir.”

*Alıntı

YORUM YAP