Sevginar Sali

Küçük hesaplar, büyük kayıplar...

AK Parti'de adaylık konusundan sonra meclis listesi üzerine yorumlar gündemde. AK Parti ile MHP'nin ortak liste çıkartacağı söylemleri olsa da her iki ilçe başkanı da şu an için ayrı olacağını belirtiyor.
Ve AK Parti'de yaşanan bir sancı; “Belediye Başkan Aday Adayı olan kişiler meclis üyesi adayı olabilir mi?”
İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu'na konuyu sordum, kendisi de sağ olsun İl Başkanlığına danışarak açıklık getirdi… Şöyle ki; AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı olan kimselerin, ayriyeten meclis üyeliğine başvurusuna gerek olmaksızın, içerideki dosyaları üzerinden İl ve İlçe Başkanlıkları nezdinde, listeler hazırlanırken değerlendirme yapılacağı ifade edildi.
Mutlu Bozoğlu'nun, dokuz başkan aday adayının da birbirinden değerli olduğu ifadesine saygı duymakla birlikte, başkan adayı olamamalarını kayıp olarak gördüğüm, bu saatten sonra mecliste de olsa (siyaset ve halka hizmet sürecinin dışına tamamen itilmelerindense) yer almalarında fayda gördüğüm ve bunu sonuna kadar hak ettiklerini düşündüğüm isimler var… Her ne kadar Cumhur İttifakının adayı da olsa Volkan Yılmaz öncelikle MHP'lidir, seçildiğinde de seçilemediğinde de AK Parti'nin her zamankinden daha güçlü bir meclise ihtiyacı var, ki bunun Silivri'ye de büyük yararı olur…
Cumhurbaşkanının aday adayları ile yaptığı geniş katılımlı bir toplantıda başkan aday adayları gibi meclis listeleri hazırlanacağı ifadesi konuyu takip edenlerin dikkatini çekmiştir.
Uzun lafın kısası AK Parti'nin başkan aday adaylarının meclis listelerinde değerlendirilmesi ile ilgili herhangi bir engel olmadığını ifade etmiş olalım.
Peki, Belediye Başkan Aday Adayı olmuş kişinin meclise aday olması veya girmesi doğru mu? Yeri gelince “Partim ne görev verirse yaparım”, “Partinin çaycısı olunması gerekirse, olurum” söylemlerine mutlaka denk gelmişsinizdir. Ben de şuna inanırım; insan vardır geldiği makamı büyütür, insan vardır geldiği makam onu büyütür. İlkini başarabilenlerden iseniz gelip geçici görevlerin ardından büyüklük hep sizde kalır : )
Tarlada izi olanlar harmanda küstürülürse; ürününüzün bereketi kaçar.
Küçük hesaplar yapanlar, büyük kayıplar yaşarlar… Bu siyasette de hayatta da değişmeyen kuraldır...

YORUM YAP