Sevginar Sali

Koçer mi, Çalış mı?

Ve işler geldi sandığa dayandı… Yani oradan çıkacak sonuca kimsenin bir şey yapamayacağı noktadayız artık.
Sıkı bir yarış, yoğun bir çalışma temposu içinde geçirdi ön seçim sürecini Nuray Koçer ve Alparslan Çalış. Adayların yanı sıra ekiplerin de ne denli etkili olabileceği durumunu tecrübe ettik bu aşamada. Son neticede, tercihler konusunda daha da emin olabileceğimiz veriler elde edeceğiz.
Seçim çalışmasında kim daha iyi organize oldu derseniz kesinlikle Çalış ve ekibi. Daha azimli hareket ettiler.
Koçer, 4 yıllık yönetim sürecinde yaptıklarına daha çok güvenmekle birlikte rakibi ile arayı fazla açmamaya gayret gösterdi. Ekibinde az-çok yönetimde olmanın verdiği, ‘iktidar' rahatlığı etkisini hissettirdi.
Çalış'ın aldığı oylarda ‘seçim çalışmasının etkisini' göreceğiz… Kampanya döneminin, sonuca tesirini gözlemleyeceğiz.
Nuray Koçer'in oylarında 4 yıllık yönetiminin karnesini… Koçer'in ilk dönemi, 4 yılına dair her kırık not, Çalış'a artı oy olarak yansıyacak.
Kongre günü önemli… Büyük değişimlerin yaşanabildiği, salonda kaybedenler söz konusu olabildiği bir gerçek.
Yoğun bir çalışma, ciddi bir hareket ancak bir yönüyle de garip bir sessizlik hakim aslına bakarsanız; belirsizliği arttıran, sürprizlere zemin hazırlayan…
Dört bini aşkın üyenin ‘seçime katılım oranı' sonuca tesir edecek bir diğer önemli faktör. Üyelerin desteğini almak kadar onları genel kurula getirtebilmek ve oylarını kullanmalarını sağlamak da mühim. Bu genel kurulda ilk dört sanıkta oy kullanma işleminin gerçekleştirileceği söylendi. Yani fiziksel şartlar açısından daha seri bir oy kullanma imkanı olacak. Şeffaf, baskı altında hissettirmeden, düzenli bir biçimde üyelerin oylarını sandığa yansıtmalarına olanak sağlamak herkes için en hayırlısı olur.
Başkan adaylarının genel kurulda konuşma faslını uzatmamaları alacakları oylar açısından faydalı bence. Oy kullanmadan üyelerin genel kuruldan ayrılması işlerine pek gelmez.
Son güne kadar korunan yarışın seviye düzeyinde, bundan sonra da önemli bir çalkantı beklemiyorum, aksi yakışmayacağı gibi yarardan çok zarar getirir.
Zorla değil gönül alarak, kavga ile değil ikna ederek alınan mesafeler daha çok ve de sağlıklı olur her daim…
Her iki başkan adayı ve ekiplerine başarılar diliyorum. Nuray Koçer mi, Alparslan Çalış mı? Esnaf ve sanatkarların dediği olacak kuşkusuz da iyi, oda için hayırlı olan kazansın!

YORUM YAP