Sevginar Sali

Kocabaş: Sadece nazik değil, iddialıyım da


Bir ‘Silivri’nin patronlarıyla’ takışmamıştım sıra onlara geldi demek ki… Gerçi SİAD Başkanı Hakan Kocabaş, kişiliğinin en belirgin özelliği nezaketin hakkını o kadar çok veriyor ki tartışmak mümkün değil. Eleştirileriniz sitem, tartışmanız ılımlı bir konuşma halini alıyor.
Siyasi partilerin her zaman yanında olduklarını, onları da yanlarında görmek istediklerini belirten Hakan Kocabaş’a sormak istiyorum etkinliğinizin tanıtımında eksik olduğunu düşündüğünüz basının yanında SİAD olarak ne zaman ve ne ölçüde yer aldınız ki ne bekliyorsunuz!?
Konuşurken tartışamıyoruz yazarken eleştireyim de bari içimde kalmasın!
"Basın bize destek verir nasıl olsa diye düşündük” şeklinde bir cümle sarf etti Kocabaş… Ziyadesiyle verdiğimizi hatırlatma vaktidir. Küçük esnaf Ayşe’nin verdiği aylık abone bedeli ölçüsünde yerel basına katkı sunan koca SİAD’ın her hafta sayfa sayfa haberleri çıkıyor, etkinliklerine yer veriliyor… Ama Ayşe hanımın haber olması görülmüş şey değil! Hürhaber’i genel yerel basın anlayışı dışında değerlendirmeyeceğim, normal değerleri aştığımızı bilen bilir.
Sevgili SİAD yönetim ve üyeleri siz sadece Silivri’ye değil, yerel basınına da çok şey borçlusunuz biliyor musunuz?
Fuarda birkaç üyenizle tanışma imkanı buldum; sorunlarını aktarıyorlar ve neden yazılmadığını soruyorlar. Sordukları konu defalarca kaleme alınmış oysa ki. Gazete okumuyorlar, yerel medyayı takip etmedikleri halde eleştirebiliyorlar! Bir çok sanayi kuruluşunun çevre ve yasal anlamdaki eksikliklerini yazmadığımızın da farkındadırlar herhalde!? Yazsak haberleri olur çünkü! İstihdam ve işsizlik endişesinin kemirdiği gazetecilik dürtüleri… Silivri’de olup bitenlerin medyaya yansımasını takip etmeyen patronlar kulübümüzün değerli üyeleri! Sıradan biri yapsa "olabilir” der üzerinde durmazsınız.
Ya Mesut Söylet’e ne demeli yazmadığım gibi aklımın ucundan bile getirmediğim düşünce yüzünden sitemlerini tarafıma selamlarıyla birlikte iletmiş. Aleykümselam… Evet ihtiyar heyeti görünümlü yönetim kurulu izlenimimin arkasındayım. Daha dinamik bir yapısı olması gerektiğini düşünüyorum SİAD’ın… Bunu aralarındaki ‘ihtiyarları’ değiştirerek mi yaparlar, onları harekete geçirerek mi kendileri bilir. İhtiyarlığın arkasına sığınarak, yazdığım yazıyı unutmak da bir alternatif.
SİAD Başkanı Hakan Kocabaş; Nazik olduğu kadar iddialı oluşunu da belirterek, düzenledikleri etkinliği kimseye ezdirmeyeceğini ifade ediyor. Bunu işte hiç anlamadım. Kim yapılanları küçümsüyor ve etkisiz olarak değerlendiriyor? Programın SİAD üyeleri arasındaki kaynaşmayı arttırdığını onların Silivri ile bağlarını kuvvetlendirdiği izlenimimi paylaştım. Kim eleştirdi organizasyonu gerçekten haberdar değilim. Kimin beklentileri karşılıksız kaldı kamuoyunun mu? Yoksa SİAD’ın kendi iç problemi mi var bununla ilgili. Dernek ve başkanı ile ilgili yazdıklarım organizasyon vesilesi ile olabilir ama onunla ilgili değildi zaten.
Fuar diyeceğim sergi denmesini istiyorlar! Böyle dayatmalara da gelemem ama neyse sergi olsun! Silivri Expo ile ilgili eksik görmek isterseniz tonla bulursunuz. Şahsen öyle bir yaklaşımla etkinliği takip etmedim. Yatırımcı kuruluşlarımız hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak, Silivri’nin ekonomik değerlerini tanımak, organizasyona verilen emeğe saygıdan dolayı bizzat takip ettim. Ama Silivri SİAD eksikliklerinin başkaları tarafından söylenmesine gerek kalmadan, lazım olan özeleştiriyi zaten yapıyor. Hakan Kocabaş basın toplantısında 3 defa tekrarladığı ‘toplumla iç içeyiz’i kendi kendine telkin olarak ifade ediyor muhtemelen. Beyler, eğri oturup doğru konuşalım; özeleştiri konusundaki yeteneğinizi durum tespitinde de aynı başarıyla kullanın lütfen. Silivri SİAD, halkla iç içe falan değil! Basınla ilişkileriniz son derece zayıf. Her çağırdığınızda ayağınıza gitmemiz iyi bir iletişim göstergesi değil. Ne şekilde yorumlanabileceğini yazmayayım şimdi…
İyilik nitelendirmesi tamamen basının niyeti çerçevesinde. Sizin kattığınız çok az bu süreçte. Kime çok şey kattıysanız o yapsın haberlerinizi ve kamuoyu tanıtımınızı. "Ayrımcılık yapmayalım” diyen SİAD Başkanı, insanlara tepeden bakan dernek görünümünüzü değerlendirin lütfen.
Sergi etkinliğinizi kimsenin ezdiği yok da; SİAD’ın kimliği ile ilgili bu yöndeki girişimler karşısında nezaket yönünüzden ziyade, iddialı tarafınızı daha çok görmek bir Silivrili olarak beni ancak mutlu eder.
Etkinliğin kusursuz olduğunu söylemek ancak olmasını istediğiniz bakış açısıyla baktığınızda mümkün. Bence Silivri’ye her açıdan çok da yakışan bir organizasyon oldu. Kim ne kadar faydalandı ve tatmin olduysa eksik kalan yönle ilgili kendini sorgulasın. Emeği geçenleri bir kez daha kutluyorum.
Ve Hakan Bey’in yaklaşımıyla; Hürhaber Gazetesi olarak bugüne kadar hep SİAD’ın yanında olduk, SİAD’ın da yanımızda olduğunu görmek isteriz…
Dahasını yüz yüze gelebildiğimizde konuşuruz artık!

YORUM YAP