Sevginar Sali

Kırcalili Arap atı fena şahlanmış!


Biraz ara vermiştim AK Parti programlarına bu esnada belediye başkan adaylarına bir şeyler olmuş! Merak etmeyin kötü değil. Boşuna "Ben Arap atı gibi sonradan açılırım" dememiş (Tahir Sert’in Doğru Yol Partisi geçmişini de unutmamak gerek. Kırat olarak olmasa da at üzerinden güç ile ilgili benzetmelerden vazgeçemeyişi bundandır)… Bir gece önce Büyük Kılıçlı'da CHP aynı yerde toplantı yaptı. Biraz da kıyas için gittiğimi itiraf edeyim. Toplantının yapıldığı kahvenin karşısındaki daha kalabalıktı. Gürültüden ve şamatadan çekindikleri için mi, yoksa siyasi gerekçelerle mi Büyük Kılıçlılılar, AK Parti'nin toplantısına daha az ilgi gösterdi tartışmasına girmeyeyim. (Toplantı başladıktan sonra gelenler oldu. AK Parti için yeterliyse bilemem, beni çok tatmin etmedi. Toplantının başlangıcında Kadın Kolları arasına düştüm, onlar da tatmin olmamıştı zaten; "Bizimkiler burada köylüler gelmemiş, olmaz ki böyle” diye ve sosyal paylaşım sitesinde yapılan yorumlara ilişkin kendi aralarında yaptıkları değerlendirmelere daha fazla kulak misafiri olmamak için yer değiştirdim. Gazetecilik dediğiniz şey orada kalıp her şeyi dinlemek olabilir ama vicdanım el vermedi, mahremiyetlerine saygısızlık yapıyormuş gibi hissettim!)

Kendisini sayıları az da olsa bekleyenlerin bulunduğu kahvehane yerine karşıdan izlemeyi seçenlerin ayağına gitti öncelikle Tahir Sert. Bekleyenleri onurlandırmak daha mı iyi olurdu? Ona gelmeyenlere giderek gönül almak daha mı iyi bir strateji, karar veremedim. Siyasetçi ben değil Sert, olduğuna göre onun yaptığını doğru kabul edelim!
İlginin azlığı AK Parti adayını demoralize etmedi. Kendime pay çıkartsam mı, çıkartmasam mı kararsızım. Tahir Sert kadar mütevazı olup burada keseyim bu açılımı, meselemiz bu değil zaten.
Sert ile Demiral acayip bir uyum yakaladı. Birbirlerini iyi tamamlıyorlar. Büyük Kılıçlı'da Demiral'ın eksik bıraktığı her şeyi Sert ziyadesiyle tamamladı. Sonsuz imkânlar ve hizmet vaadi, önemli projelerin hayata geçirilmesi ile ilgili ciddi bir kararlılık. Söylediklerini yapma konusunda iddiasını ne kadar yüksek sesle ve ne ölçüde sinir skalasının tepesine çıkarak ifade ettiği beni etkilemiyor da halkı etkiler mi? Etkiledikleri olabilir.
Çanta’da belki daha iyi ölçüm yapılabilir bu alanda, evveliyatını çok bilmemek bir kişinin onun hakkında ve vaatleri konusunda karar vermenizi güçleştiriyor.
Sert, konuşmasında üslubuna alaycılık ve sokak dili ilaveleriyle halkı etkileyen bir sinerji yakalamış. Abartıya ne kadar az kaçarsa o kadar iyi… Vatandaş özellikle rakibine yaptığı göndermeler ve Atatürkçülük vurgusundan keyif alarak alkış tuttu.
Açık konuşmak gerekir AK Parti toplantılarında Tayyip Erdoğan isminden daha çok Atatürk'ünkini işitmek garip ama bir o kadar da hoş. (Yani benim hoşuma gitti. Bakış açısı ve beklentilere göre değişen bir durum.) Mustafa Kemal mevzu bahis olunca coğrafyamızda siyaset başka bir şey oluyor. Sert'in de dilinde iğreti durmuyor hatta yakışıyor açıkçası. Bir yanı Selanik bir yanı Kırcali (Bulgaristan) olan AK Parti adayı köklerinde Silivrilileri etkilemek için gerekli alt yapıyı barındırıyor.
AK Parti İlçe Başkanı Dilek Demiral'ın kökleri de Kırcali'ye dayanır… İkili arasındaki uyumun sebeplerinden biri bu olsa gerek…
İlhan, anlatırdı Kırcalililerle ilgili güzel anekdotlar…
Örneğin; Bir Kırcaliliyi yılanla birlikte çuvala koymuşlar. Yılan "Kurtarın beni " diye kendini çuvalın dışına atmış!
Diğerini de bilmenizde yarar var…
Yahudi’nin dükkânına bir Kırcalili gelmiş iş istemeye… Dükkân sahibi sormuş "Maaş ne istersin…" Kırcalili, "Maaş istemem, yatacak, yiyecek ver yeter" demiş. Gel zaman git zaman dükkân sahibi bir gün masasında bir davetiye bulmuş. Açılış günü bekle bekle Kırcalili ortalarda yok. Mecbur kapatmış dükkânı açılışa gitmiş bir de bakmış ki Kırcalili orada. "Burada ne işin var" diye sormuş. "Dükkân benim" yanıtını almış.
Yahudi, giden Kırcalili yardımcısının yerine yeni birini aramaya koyulmuş kapısını yine bir Kırcalili çalmaz mı! Yahudi sormuş "Maaş ne istersin?"… Yanıt aynı "Maaş istemez, yiyecek, yatacak yer ver yeter" olmuş. Yahudi demiş ki "Sen en iyisi bana ortak ol"…
&&&
Düşünüyorum da bir kaç Kırcalili dostum var kimileri yakınımda kimileri Kırcali'de iyi ki de varlar…
Silivri'nin Kırcalili bir belediye başkanı olur mu? Kırcaliliği ile AK Partililiği arasındaki denge bu sorunun cevabını çok etkiliyor… Selanikli bir Belediye Başkanımız var zaten : )))

YORUM YAP