Adil Sirkecioğlu

SEÇİMİ KARARSIZLAR BELİRLER


Babamızı kaybettik, mekanı cennet olsun. Ölüm haberini aldığımız andan itibaren tek duam Allah bana da böyle ölüm nasip etsin. Yaşından dolayı ufak tefek sağlık sıkıntıları vardı ama ciddi bir sorunu yoktu. Cenazemize katılan, katılamayıp arayan, geç haberi olduğu için sitem eden dostlara şükranlarımı sunuyorum. Yurdumun her köşesinden ölüm nedeniyle bile olsa aranmak tesellimiz oldu. Bizler Bursa, Armutlu’ya gidene kadar bütün işlemleri tamamlayıp bizi bekleyen Yüksel Kocabaş ve Şahin Mutlu arkadaşlarımıza, Karacaahmet mezarlığındaki yeri bulmak için seferber olan dostlarımıza ayrıca teşekkür ederim. Yirmi yıl öncesinden olabilecek sıkıntıları öngörüp kendine ve eşine, mezar yeri ayırtan babam rahat uyu, istediğin yere gömüldün. O zamanlar anlam verememiştim ama haklı çıktın. Senin deyiminle cenazen "rezil” olmadı.

Salı günü niye yazımın çıkmadığını ayrıca açıklamaya gerek yok sanırım. Karmaşık duygularla Pazartesi sabahı işe gitmek için çıktığımda Kaymakam Salih Keser’le karşılaştım. Tanışıklığımız yok. Eski köylü marketin önündeki kırmızıda beklerken gözüm karşı kaldırımdaki vatandaş Keser’e takıldı. Korumasız ve şoförsüz yaya Kaymakam pek alışageldik bir manzara olmasa gerek. Kendine yeşil yandı karşıya geçti. Bizim önümüzden geçmesini beklerken bize yeşil yandı. Yanımdaki polis arabasının yol vereceğini düşünüp ben de durdum. Büyük bir mütevazilikle Kaymakam bize yol verdi. Gayri ihtiyarı arabanın içinden selamlayıp geçtim. Kim bu diyerek garip garip baksa da sağ olasın Salih Keser. Babamı kaybettiğimin ertesinde bana devlet babanın sevimli yüzünü gösterdiğin için.

Geçmişte taksi durağını ziyaret eden bakan, market alışverişi yapan Cumhurbaşkanı haberlerini abartılı bulurdum. Şimdi benim satırlarımı okuyanlar aynı duyguya kapılacaklardır, eminim. Beni yakından tanıyanlar için şu kadarını söyleyebilirim. Anlatılmaz, yaşanır. Bir gün sizinde karşınıza çıkar ve yaşarsanız değişik bir mutluluk yaşamaya hazır olun. Ben yeterince anlatamadım, siz bana daha iyi anlatabilirsiniz.

***

Yılmaz Kandemir’in Ak Partiye geçişi için hayırlı olsun diyorum. Her yerde ve herkese söylediğimi burada tekrarlıyorum. Dürüst, güvenilir ve de patavatsız Kandemir’i her zaman çok sevdim. Hürhaber sahibesinin de tetiklediği linç girişimini kınıyorum. Silivri’ye topluma faydalı olabilmek için illaki şu adreste kalacaksın dayatmasını anlamam mümkün değil. Merak etmeyin Kandemir sizin kızdığınız kadar zarar veremeyecektir. Hırsınız bundan ise müsterih olun. Bir de bilesiniz ki Kandemir’e saldırarak sizler daha çok zararlı oluyorsunuz. Düşündüğünüz ve beklediğiniz Kandemir’i göremeyip mahcup olacaksınız. Kandemir Silivri için faydalı olacağı alanlar bulacaktır kendine.

***

Berkin Elvan’a Allah’tan rahmet diliyorum. 14 yaşındaki bir çocuğun ölümünün veya öldürülmesinin mazereti olamaz. Ortak acıyı istismar ederek yeni Berkin Elvan’lara neden olanları, alet olanları lanetliyorum. Memleketimi 12 Eylül’den beter duruma getirmek isteyenlerin, iç savaş kışkıtıcılarının Allah belasını versin. Bu filmi seyreden ve iyi niyetlerle rol alanlar hayatta olduğu için kötü niyetlilere ve aptallara meydan bırakılmayacaktır. Gelişmelerden siyasi çıkar beklentisi içinde olmamak takdir edilecektir. Bu kötü gidişi dünya görüşümüz ne olursa olsun kenetlenerek atlatmalıyız.

Ülkeyi yönetmeye talip olanlar ve bütün siyasiler verdikleri demokrasi yarışında aşırıya gittiklerini anlayıp hep birlikte birer adım geri çekilseler toz duman bulutu aralanacak, net görüntü daha iyi ortaya çıkacak. Hakaret etmeyi mücadelenin olmazsa olmaz şartı gibi görüyor ve yarın yüz yüze rahatlıkla bakarız diyebiliyorlar belki ama toplumu geriyorlar. İlk defa bir seçim vaatlere ve hizmete bakılarak değil de, sokağa bakılarak belirlenecek.

***

Seçimi kararsızlar belirler denir de inanmazdım. Şimdi bakıyorum da kararsızlık da bir kararmış. Ben de kararlı kararsızlar arasına katıldım. Belirleyici ve etkileyici olamadığım yerde kenara çekilip saygı göstermek zorundayım. Sırf aferin densin veya ayıplanmasın diyerek bir şeyler yapıyor gibi gözükmek yapıma da, yaradılışıma da ters. Niyet ve teşebbüslerim boşa çıktığı için üzgün de değilim. Hayırlısı olsun. Değer vermeyenlere, hatır saymayanlara karşı ben de aynı şekilde davranacağım. Seçim sonrasında ne demek istediğimi daha net izah edeceğime şimdiden inanın.

Bu satırları anlayan anlar da, büyük bir çoğunluk esrarengiz bulur. Olsun, merak buyurmayın siyasi gelişmeleri takip konusunda Sevginar’ın eline kimse su dökemez olmuş. Bu dönemde beni de rahmetli İlhan’ı da aratmayacaktır. Hiçbir toplantıyı kaçırmıyor maşallah. Kim tutar seni! Son yazısındaki Kırcali fıkra ve hikayeleri hem güldürdü hem düşündürdü. Defalarca okudum. Size de tavsiye ederim. Kararsızsanız beşinci okuyuşunuzda kararınız netleşecektir.

Kırcali’siz kaldınız, Silivri’siz kalmayın.


YORUM YAP