Sevginar Sali

Kimin için İYİ oldu?

Bir aydır İYİ Parti kongresi yoğun olarak siyasi kulisleri meşgul ediyordu. Pazar günü bilmece çözüldü. Delege seçimlerinden sonra işin rengi az çok belli oldu olmasına da aradaki fark, en azından bana, epey sürprizdi.
İYİ Parti çok güzel bir kongre gerçekleştirdi. Herkesin kavga beklediği ortamda üç aday, neredeyse bütün kongre sürecini el ele tutuşarak geçirdiler.
Yarışın Refik Bek ile Gökhan Ceylan arasında gerçekleşmesi beklenirken Varol Karadeniz çok iyi oy aldı.
Kaybederken ki Bek'in rahatlığı, kazanan Ceylan'da yoktu. En baştan; İYİ Parti'de iki ismin ilçe başkan adaylığından daha farklı konuların önem arz ettiği bir kongre süreci yaşandığına inandım.
Çok basit bir şekilde sonucun kimin için iyi, kimin için pek iyi olmadığını özetlemeye çalışayım…
Cumhur İttifakı için İYİ oldu; Millet İttifakında ciddi bir çatlak, nasıl onlar açısından başka türlü yorumlanır ben bilmiyorum. İnkâr ederler pek tabi ama iki taraf da içten içe kaynıyor.
Volkan Yılmaz için İYİ oldu; iki kanatla uçacak bir Millet İttifakı adayı yerine kanatlardan biri epey hasar almış vaziyette karşısında olacak. Aa çok mu önemli Yılmaz'ın 4 seneye yaklaşan üstün hizmet ve yatırım performansı karşısında bu husus? Fazla oy ve siyasi avantaj göz çıkarmaz. Onun için bu yaşananlardan keyiflenmesi hakkıdır.
2024'te Belediye Başkan Adaylığı konusunda ciddi hayalleri olan Bora Balcıoğlu için alenen en güçlü rakibi Melih Yıldız'dan yana tavır gösteren bir ittifak ilçe başkanının gidip, onunla aynı frekansta seyreden bir ekibin göreve gelmesi sevindirici bir gelişmedir. Güvendiği dağlara kar yağma rezervi saklı dursun burada.
CHP İlçe Başkanı Berker Eser için de iyi olmuştur. Bek ile İBB etkinliği üzerinden aralarının limoni olduğu siyasi kulislerde konuşuluyordu. Silivri belediye başkan adaylığının ittifak kapsamında İYİ Parti'ye bırakılması çıkışları vardı bir de Bek'in, Esen'in bunlara karşı hissiyat ve düşüncelerini hesap edersiniz herhalde… Gökhan Ceylan'dan böyle talepler yükselmez ama ekibinde yer alan kimi isimler için aynı şeyi söyleyemem. Bunun için Esen çok sevinmesin Bek'den kurtulduğuna… Yağmurdan kaçarken doluya tutulma riski çok yüksek…
Liste düşündüğümden de uzun çıktı…
Sizi daha fazla bu hususta meşgul etmeyeyim.
Eski bir şeyi yerle bir etmeniz ne zaman iyi olur biliyor musunuz?
Yerine daha iyisini yaptığınız ve yapacağınız zaman… İyi niyet çok önemi ancak siyaset gibi kaygan bir zeminde çoğu zaman yetersiz. Gökhan Ceylan'ın Allah yardımcısı olsun. İYİ Parti'ye de yeni yönetimi hayırlı, uğurlu gelsin inşallah.
Bek, İYİ Parti'yi yerel seçimlerin ardından pek parlak olmayan bir vaziyette devraldı. Yaptığı her iş kendini belli etti. Ceylan, oldukça yüksek bir çıtadan devraldığı teşkilat yönetiminde kontrolü hızlıca sağlamak ve kazanımlara yenilerini eklemek gerektiren bir süreçte. Çok büyük bir sorumluluğun ve zor işin başına geçti. İnşallah kendisini bu yola sevk eden ekip arkadaşları, içtenlikle yanında olur ve ihtiyaç duyacağı desteği sonuna kadar sunarlar.

YORUM YAP