Şahin Dirik

İYİ oldu

4 Aralık Pazar günü İYİ Parti Silivri İlçe Teşkilatı 3. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Ahmet Refik Bek, Varol Karadeniz ve Gökhan Ceylan'ın listelerinin yarıştığı kongrede kazanan isim Gökhan Ceylan oldu. Ceylan kazanmakla da kalmadı, toplam 207 oy alarak rakiplerine fark attı. Ahmet Refik Bek 132 oy alırken Varol Karadeniz ise 43 oyda kaldı. Diğer iki adayın toplam oyunun dahi Ceylan'ın oyuna yaklaşamaması dikkat çekti.
Ceylan, delege seçimlerinde de büyük başarı elde edip en yüksek delege sayısına ulaştığından dolayı aslında kongredeki başarısı çoğumuz için sürpriz değildi. Ancak Refik Bek'in arkasındaki statükonun gücü düşünüldüğünde yine de insanların aklında soru işaretleri kalıyordu.

Pazar günü o statükoya iyi bir ders verildi, sağlam bir tokat vuruldu. Geçmişteki gibi kafalarına göre insanları koltuklarından kaldırıp oturtamayacaklarını gördüler. Artık buna muktedir güçte olmadıklarını nihayet gördüler. Statükonun üçlü sacayağının bir ayağı İYİ Parti'deydi, o ayak kırıldı, artık zangır, zangır sallanıyor, düştü düşecek! O yüzden İYİ Parti için de Silivri için de iyi oldu, iyi…
Ceylan'ın seçilmesi işte bu yüzden çok önemliydi, o gizli statükonun gücünü kırmak, surlarında şöyle sağlam bir gedik açmak önemliydi. Böylelikle ilçemizle ilgili, hepimizi ilgilendiren önemli kararların artık kendi aralarındaki 5-6 kişilik konseylerinde alınamayacağını, herkesin kendi kaderi üzerinde söz sahibi olması gerektiğini gördüler. Bu kongre aynı zamanda bu statüko dediğimiz yapılanmanın geçmişteki bazı eylemlerine karşı bir misilleme niteliğindeydi. Bu cümlemin manasını şu anda açıklayamıyorum, ama bir gün muhakkak açıklayacağım.
Sosyal medya ve diğer belli başlı mecralarda Ceylan'ın kazanmasından rahatsızlık duyan (özellikle diğer partilerdeki) şahıslara bakarsanız kendisinin bu iş için ne kadar doğru bir isim olduğunun bir kez daha tescillendiğini göreceksiniz. Yaptığınız işin doğruluğu, rahatsız olanların karakteriyle doğrudan ilişkilidir, bunu unutmayın.
Beklenenden daha huzurlu bir ortamda gerçekleşmiş kongre. Ben gitmedim ama giden herkes böyle söylüyor. Çok adaylı bir kongrede bu olgunluğu gösterebilmek büyük başarı, o yüzden üç adayı da, ekiplerini de tebrik ediyorum. İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı Sayın Gökhan Ceylan'a ve yönetimine başarılar ve muvaffakiyetler diliyor, önümüzdeki genel ve yerel seçimlerde başarılı bir süreç geçirmelerini canı gönülden temenni ediyorum. Hayırlı olsun…

YORUM YAP