Sevginar Sali

Kendi kalesine gol…

CHP uzun bir aradan sonra Şubat Meclisi'ne sunduğu önergeler ile sürpriz yaptı.

Belediyeden henüz yanıt alamadıkları konulardan birinin cevabı da bana sürpriz oldu.

CHP, VEGA AVM'deki (eski KİPA) tadilat hakkında bilgi istedi ve “AVM'de bir takım tadilatların olduğu tespit edilmiştir. Bu durumda devam eden inşaatların herhangi bir tadilat ruhsatı ve bu tadilat ruhsatına dayalı yeni bir imar hakkı verilip verilmediği ile ilgili tarafımıza yazılı olarak cevap verilmek üzere önergemizin Başkanlık makamına havale edilmesini saygılarımızla arz ederiz” şeklindeki önergeleri oybirliği ile istedikleri yere yollandı.

Ancak AVM'lere yönelik ruhsat ve izin yetkisinin büyükşehir belediyelerinde olduğu ortaya çıktı. Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun uyarınca büyükşehirlerde, alışveriş merkezlerine yapı ruhsatı, yapı kullanma izin belgesi ve iş yeri açma ve çalışma ruhsatı vermeye büyükşehir belediyeleri yetkili.

CHP'li meclis üyelerimizin konuyu İBB düzeyinde sorgulamalarına da esasen gerek kalmıyor…

Çünkü AVM ruhsatlarının blok halinde alındığı ve sonrasında merkez içindeki tadilat ve düzenlemelerin ayrıca bir ruhsat ile izne tabi tutulmadığı da anlaşılıyor.

Yani önergenin verildiği makam kadar, içeriği de boşa çıkmış oldu…

Muhalefetin bu hamlesi ile Volkan Yılmaz'ın iktidara gol atamadıkları gibi kendi kalelerinde bu neticeyi gerçekleştirmiş olduklarını söylemek bile mümkün!

 

FARKINDALIKLAR

1-7 Mart Deprem Haftası sebebiyle Afet Koordinasyon Merkezinde Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ve Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, kamuoyunun dikkatini alınması gereken tedbirlere çektiler. İki kişinin çabası, 100 kişinin gönüllü olması ile olacak bir iş yok tabi bu hususta. Her birimizin meselenin ucunda kendi ve sevdiklerinin hayatı olduğu bilinci ile hareket etmesi gerekiyor. Salgın ve ekonomik sıkıntılarının etkisinde, üstüne tüy diken savaş şartlarında deprem önlemlerini tartışmaktan öteye ne kadar gidebiliriz malum. Yine de karınca kararınca kentsel dönüşüm, yıllarca yapı yenilenmesi sürecinin önünü tıkayan planların geçmesi hep fayda. Başkan Bey bir de TOKİ ile dönüşüm konusunda bir umut ışığı yaktı. 2019 Eylül depreminden bu yana ve ruhsatlandırılmış kat haklarının korunmasına ilişkin İBB'den geçen kararın da etkisinde epey de bir yenilemeler oldu.

Deprem ve afet farkındalığı ile önlemler hususunda da güzel adımlar atılıyor. İnşallah bir afet olmasın da faydasını da görmeyelim ama psikolojik rahatlığı için bile harcanan emeklere teşekkürler.

Yerel yönetimin afet önlenmesi hususundaki kurumsal yaklaşımı pek çok konuda olduğu gibi bu dönem bizi şanslı bir noktaya taşıyor.

Deprem, sel, taşkın, yangın derken bugünlerde ‘Bizim sığınaklarımız var mı?' sorusunu sadece benim aklıma gelmiyor olsa gerek!

Aklımıza gelen şey inşallah başımıza gelmesin de…

 

ANKETE İNANMA, ANKETSİZ DE KALMA!

Siyaset denince işin içine bir yerden anket ve kamuoyu yoklamaları da dahil oluyor. İttirseniz de kaktırsanız da kaçamıyorsunuz. Bizim Başkanın anketlere alerjisi var! Genel Merkez odaklı rahatsızlık seçim sürecinde dostane bir teklifle durumunu analiz etmek için yapılan ve seçimi kaybettiğini söyleyen, elinin tersi ile ittiği kötü tecrübeyi Volkan Yılmaz düşürmez dilinden. Biri yanlış çıktı diye bütün anketlere küsülür mü? Bir seçimi kazanamadı diye bir daha aday olmadı hiç sanki? Anketlerin adı çıkmış arkadaş! Kaldı ki son seçiminde öyle boylu poslu bir araştırmaya da gerek yoktu kime sorsanız Volkan Yılmaz'ın şahsından değil dışındaki sebeplerden ötürü burada seçimi kazanamayacağını farklı bir şeyi de çok az insan söylerdi.

Ama neyse içinizi ferah tutun Başkan Bey anketlere hepten küsmemiş. Nisan 2021'de bir memnuniyeti yoklaması yaptırdığını itiraf etti. “Fala inanma, falsız da kalma…” diye sadece bu hususu düşünerek dememişler! “80'in üzerinde memnuniyet oranı varmış?” diye yoklama çektim, “Yok o kadar değil %70'lerde çıktı” dedi.  “Yok” diye itiraz edince %90'lar diyecek sandım ama telaffuz ettiği oran da kendisini gayet memnun hatta mutlu etmiş anladığım kadarıyla.

Yılmaz'ın anket yaptırdığı tarihten bu yana hizmet ve yatırımları arttı, tek belki sancılı olabilecek konu rayiç bedel yükselişi olurdu ama gündemimizdeki zam yağmuru ile oradaki artışa dair algı da kayboldu.

Hayırlı olsun!

Şaka bir yana %90 çıksa o memnuniyet anketi, “%100 olsun” diye dertlenecek birinin Silivri'yi yönetmesi en zor zamanda en büyük şansımız oldu.

 

 

 

 

 

 

YORUM YAP