Sevginar Sali

Kazanan belli!

Her zamankinden daha fazla daldık genel seçim denizine bu kez galiba. Mevcudunu beklerken, geçmiş dönem iki Belediye Başkanımız Hüseyin Turan (AK Parti) ve Özcan Işıklar (CHP) milletvekili aday adaylığı başvurularını gerçekleştirdiler. Selami Değirmenci'yi aradım, “Beklemedeyiz” dedim herhangi bir başvuru vaziyeti ile alakalı. Keskin kılıç üslubu ile hazırlık içinde olduğunu ama aday adayı olmak için değil, olan biriyle ilgili tasarrufları olacağını paylaştı. Ayrıntılara şimdilik girme gereği duymuyorum, gerçekleşince kaçınılmaz olacak nasıl olsa.
Aday adayı olan ve olmayan geçmiş dönem Başkanlardan sonra mevcut ile ilgili “Volkan Başkanın durumu nedir?” soruları meşgul ediyor insanları. Milletvekilliği durumu değil, Hükümet destekli yatırımların geleceği merak, biraz da endişe konusu. İmkansız olmakla birlikte Ankara'da Hükümet (şu anda da yok) veya bürokraside bir tane MHP'li kalmasa bile Volkan Yılmaz'ın Silivri ile ilgili yatırımları söke söke alacağını, sürükleye sürükleye (İBB'den antrenmanlı) Silivri'ye getireceğinden sadece ben kuşku duymuyor olamam her halde?!
Yılmaz'ın üzerinde çifte seçim baskısı olduğu aşikar. Silivri olarak genel iktidar ile aynı siyasi yönelim göstermişliğimiz çok ender bir durumken bunun için daha az endişelenmesi gerektiğini söyleyebilirim.
Seçimin gidişatını Silivri'den bakınca bizim doğru değerlendirmemiz genellikle zor oluyor. 14 Mayıs'ın galibi kimin olacağı ile ilgili algı o kadar eşit ki gerçeklerin üzerindeki örtüyü ancak seçim sonuçları kaldıracak gibi görünüyor.
Bana öyle geliyor ki kanunla yok edilmeye çalışılan ‘kuvvetler ayrılığını' seçmen kendi yöntemiyle tesis edecek (Ankara-İstanbul Büyükşehir Belediyeleri). Cumhurbaşkanı başka, meclis aritmetiği farklı ittifakın çoğunluğunda olacak gibi hissediyorum. Bir şeyler değişecek ama o kadar da radikal bir değişikliğe toplum olarak cesaret edecek gibi durmuyoruz.
Önümüzde siyaset için epey uzun sayılan 2 aylık, hassasiyet dozu giderek artacak olan bir süreç var.
Genel seçimleri atlattıktan sonra, yerel için kolları sıvayacağız. Seçim gündemimizi epey meşgul edecek bu ara.
Adaylara da seçmene de Allah güç versin, ülkemiz ve şehrimiz için en hayırlısı olsun.
2019 yerel seçimlerinden de çok iyi hatırlıyoruz neler yaşanırsa yaşansın, kim nasıl yarışırsa yarışsın, sandıktan kim çıkarsa çıksın kazanan bellidir; seçmenin sağduyusu.

SELİMPAŞA KAPALI PAZAR YERİ VE GÜNEŞ ENERJİ PROJESİ SİLİVRİ'YE ÇOK YAKIŞTI
Pazar günü market yerine alışveriş için Selimpaşa'nın yolunu tuttum. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın Selimpaşa'ya kazandırdığı önemli yatırımlardan olan ve birçok amaçla kullanılabilme özelliği bulunan 7.000 m2'lik Selimpaşa Kapalı Pazar Yeri ve Güneş Enerji Projesi semt pazarı ile faaliyete başladı. Pazar alışverişi alışkanlığı biri olmamama rağmen oldukça konforlu, çeşit ve deneyim açısından keyifli bir tecrübe oldu. Esnafı renkli, tezgâhları bol çeşitli ve taze ürünlerle dolup taşıyor; her şeyi alasınız geliyor. Vatandaş ve esnaf pazarın yeni halinden oldukça memnun. “Altına sığınak yapılsaydı…”, “Üstüne düğün salonu inşa edilseydi …” gibi öneriler de vardı.
Silivri Belediyesi'nin kullandığı elektriğin yarısını güneş enerjisi ile üretecek proje, Selimpaşa'da sulamada kullanılacak suyun büyük bir kısmını da yağmur sularından depolayacak sisteme sahip. Çevreci, akıllı bir yatırım yani. Bağışçı vasıtasıyla kazandırılmış olması da önemli.
Silivri tarihinde olmayan pazar yerini 4. senesinde hem de belediyenin bütçesine neredeyse dokunmadan hataya geçiren bir Belediye Başkanından istek ve beklentilere sınır çizmek olmuyor tabi! Yılmaz'ın 4 seneye sığdırdığı yatırımları düşününce yapabilirliğine güvenerek kendisinden vatandaş ne kadar çok şey istese ve beklese yeridir, Belediye Başkanı da zaman ister anlaşırlar artık.
Selimpaşa Kapalı Pazar Yeri ve Güneş Enerji Projesi Silivri'ye hayırlı, uğurlu olsun… Başta Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz olmak üzere, bağışçı ve emeği geçen herkesten Allah razı olsun.

YORUM YAP