Sevginar Sali

Kavgayı da çok iyi biliyorlar demokrasiyi de...

Evet, her şeye rağmen (farklı düşünceler, öncelikler ve tercihler kastım) Cumhuriyet Halk Partililer dün Silivri’de yapılan ön seçimde demokrasiyi ne kadar özümsediklerini bir kez daha ortaya koydu. Blok listeler hazırlandı mı? Evet… Ama konuştuğum birçok CHP’li o listeden istediğini çıkardı, dileğini ekledi… Birilerinin sizin adına karar vermesini engelleyemezsiniz ama kendi iradeniz ile hareket etmeyi;  bu noktada duruşunuzu sağlayabilirsiniz. CHP’nin içinde farklı gruplar ve değişik odaklı çalışmalar olabilir netice itibariyle, sonuçta kazanan parti ise çok fazla insan bunu dert etmez. Kişisel hesaplar ve kayıpların yarattığı bozgun da sahiplerinden başkasını bir süre sonra daha az enterese eder.
Yaşlısı, genci, kadını, erkeği binlerce CHP’li son derece medeni bir şekilde (aslına bakarsanız karmaşık bir süreç olan ön seçimde) oylarını dün itibariyle ilçemizde de kullandı. CHP’nin dışında kimler bu süreçten kazançlı çıktı henüz bilmiyoruz. Ama öğreneceğiz. Ön seçimin doğru bir karar olduğu ile ilgili düşüncemizi değiştiren sonuç çıkmayacak.
Özellikle de gönlümüzdeki aday adayları listeye girse de girmese de… Onlar için de parti genel merkez yetkililerin iki dudağı arasında verilip verilmediği belli olmadan vekil adayı olma yarışlarından çok farklı bir tecrübe olacak dün kazanılan.
Partili üyelere kendinizi anlatamadıysanız bölgesel siyasi kariyer hedeflerinizin başarısızlığının nedenini artık kendinizden uzakta aramak boşuna.
Mart ayı ile birlikte milletvekili aday adaylığı süreçlerini de tüm partiler açısından tamamlamış olacağız. En geç Nisan’ın ortasına kadar bütün partilerin listeleri belli olacak.
Sonrası 7 Haziran’a kadar siyasi çalışma… Genel seçim ama yerel etkisini de ziyadesiyle hissedeceğimiz CHP’nin ön seçiminden belli oldu bence. Bir şey nasıl başlarsa öyle gider biliyorsunuz…
Yazımı dün ön seçimde dikkatimi çeken birkaç gözlemi paylaşarak tamamlamak istiyorum…
• Özcan Işıklar’ın kendisine ‘siyasi başkan yardımcısı’ diye seçtiği kişi siyasetin hakkını veriyor. Bu adamın öngörüsünden korkmaya başladım. Bütün meclis üyeleri ön seçimdeydi ama partililerle kurduğu iletişim açısından Bora Balcıoğlu’nu farklı bir kefeye koymak gerektiğine bir kez daha emin oldum. Işıklar söyledi ya da öyle algılamamızı istiyor diye kabul etmemek adına direndiğim şeyi kendi gözlerimle görünce daha fazla kabul etmemezlik edemeyeceğim.
• Suna Göçengil… Kendisine bir adım gelene üç adım giden yaklaşımı hakkındaki önyargıları yıkmaya yeterli ama bunu bilmeyenlerin aklındaki algıyı da hesaba katmak lazım. Çok gayretli. Kendisine verilen sorumluluğu yerine getirmek adına adeta çırpınıyor. Ama sanki hata yapmamak konusundaki endişesi kaynaklı stresin esiri olmuş vaziyette. Bundan kurtulursa yeni görevine daha çabuk adaptasyonunu ve kendine de fazladan eziyet çektirmemiş olur. Başarmaması için çok fazla neden yok; ama büyük sorumluluklar titiz insanların kendilerine eziyet çektirmeleri için olağanüstü haller… Biraz relaks… Her şey daha kolay olacak o zaman…
• Işıklar dün ön seçime gelirken muhtemelen ön kapıda Değirmenci’nin kamp kurduğu gerçeğini dikkate aldı. Hani şu en sevdiği milletvekili aday adayı… Aralarındaki ilişkiye tanım koymakta ciddi zorlanıyorum. İşin garibi hak verdiğim yönleri her ikisinin de var. Hayırlısıyla bu çekişme bir şekilde neticelenir tez zamanda inşallah!
CHP’nin aday adayları arasında dünkü ön seçimde en ciddi ve kazanma odaklı çalışmayı Değirmenci, ekibiyle yaptı yine de. Silivri’den birinci çıkarsa şaşırmam…
İyi haftalar herkese : )

YORUM YAP