Sevginar Sali

Karşısındakiler, yanındakiler kadar güçlü bu kez...

Tuhaf duygular ve anlamlandırmakta güçlük çektiğimiz gelişmeler ışığında 24 Haziran sürecine gidiyoruz… Silivri ve bölgemizden bakıldığında esen rüzgârın çoğu zaman Türkiye'de karşılık bulmamasına alışığız… Ama bu sefer sanki işler epey bir değişiklik arz edecek gibi duruyor. Yeni sistemin etkisi mi, AK Parti'nin yenemediği iktidar yorgunluğunun sonucu mu? Ya da geçmişte çok kötü bir şey olarak lanse edilen ama bugün geleceğin kurtuluş reçetesi anlamı yüklenen ittifaklar nedeniyle mi? Belki de hepsi birlikte… Birçok insan ekonomideki sıkıntılardan endişe duyuyor… Ben ise demokrasisine güvenen bir Türkiye'de, adil işleyecek bir yargı ve akıllıca dış ve iç politikalarıyla kısa sürede ülkemizin gücünü toparlayacağından hiç kuşku duymuyorum.
En önemlisi de ne biliyor musunuz? Tavan yapan gelir adaletsizliği sorununu bireysel ve geçici yerine devletin tutarlı, kalıcı ve sağlıklı bir yaklaşımla çözmeyi benimsemesi, önemsemesi…
Eziyet gören başka ülkelerin vatandaşlarına gösterdiğimiz yaklaşımı kendi insanlarımızdan esirgenmesi insani gerekçe ile öne sürülen çıkışlarda samimiyetsizlik hissi uyandırıyor.
Ve dönelim esas meselemize; Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan, ilk turda kıl payı da olsa Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanır diye bakıyordum ama zaman aleyhine işliyor gibi… İlk defa karşısındakiler, yanındakiler kadar güçlü görünüyor…
MHP, milletvekili aday listelerini ilan etti… Bölgemizde merakla beklenen Volkan Yılmaz'ın sırası 6 olarak açıklandı. Son genel seçimde MHP'nin kıl payı 3. Milletvekilini çıkardığını bilirken artan milletvekili sayısını da hesaba katsanız 6. sıradaki ismin TBMM'ne girmesinin biraz uzak ihtimal olduğunu anlıyorsunuz. O kadar uzak ki 5 sene daha beklersek ancak olur gibi… İnşallah yanılırım... Yılmaz'ın daha makul bir sıradan aday göstermesi bölgeden MHP'ye eğilimleri oy açısından  olumlu yönde etkilerdi.
Gözler AK Parti'de artık… Ciddi bir milletvekili aday adayı enflasyonu gören teşkilatta Tülay Kaynarca'nın yeniden liste şansı görmesi diğer tüm olasılıkları boşa çıkartmaya yeterli olarak değerlendiriliyor. Konuşulanlara göre Erdoğan, ‘Kimse bana öneriyle gelmesin, milletvekili adaylarını kendim belirleyeceğim' uyarısını çoktan yapmış. Aklından geçenleri kendisinden başkasının bilmesi zor, öğrenmemize de fazla bir şey kalmadı, birkaç saat daha sabredin. Milletvekili aday listeleri, YSK'ya 21 Mayıs, bu akşam en geç saat 17.00'ye kadar verilecek.

KISA KISA
*Silivri'de Millet İttifakı, Cumhur İttifakından daha uyumlu çalışıyor.
*CHP Silivri ‘İnce Rüzgârına' iyi kapılmış görünüyor. İnce'nin, sanki Silivri Belediyesi'nin Cumhurbaşkanı adayı değil de CHP'nin Türkiye Cumhurbaşkanı adayı olduğunu düşündürmek daha yararlı olur kanısındayım. İnce rüzgârının önümüzdeki süreçte Silivri'nin derdine derman olması için Türkiye'de tutması hayati önem taşıyor.
*Sanayi Sitesinde esnafların protokolle geleneksel Ramazan buluşması 25 Mayıs 2018 Cuma günü gerçekleştirilecek.
* Hızır Hılkın Köprüsü yenilenerek hizmete açıldı… Darısı hemen önündeki Tarihi Köprü ile Mimar Sinan Köprüsünün başına! Malum onların restorasyon çilesinin sonu henüz görülmedi.
*AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, hazır yarım kalan işlere el atmaya başlamışken alt geçit işkencesini de hatırlatalım da eziyetin Allah'ını çektirdiği Silivri halkının derdine belki derman olmayı düşünür… Konuyla ilgili Mevlüt Uysal'a teşekkür etmek için sabırsızlanıyoruz!
*Silivri Jandarma Komutanı Mustafa Yoldaş'ın FETÖ operasyonu kapsamında gözaltına alınmasının ardından yerine Yarbay Ersan Dikili atandı.
Herkese güzel bir hafta diliyorum; aksayan işleriniz varsa su gibi akıp tamamlansın, hayatınıza ummadığınız hoş sürprizler misafir olsun, yüzünüz ve kalbiniz güzel heyecanlar için atsın  : ))

YORUM YAP