XXXXX

Karakaşlı Bir Sene

Metin Karakaş, Ak Parti İlçe Başkanlığı’nda bir yılı doldurdu. 29 Mart 2009 yerel seçimlerindeki mağlubiyet sonrasında Silivri’de büyük bir kan kaybına uğrayan Ak Parti’de rüzgarı tersine çevirmeyi başaran isim oldu Karakaş. Bunu başarmanın dışardan görüldüğü kadar kolay olmadığını tahmin etmek hiç de zor değil.
Dağılan teşkilat yapısını yeniden oluşturmak, Ender Gezici’nin dibine kadar pasifize ettiği siyasi etkinliği yeniden belirlemekteki zoru başardı Karakaş.
Şimdi birçoğunuz çıkıp bunun bir ekip işi olduğunu söyleyeceksiniz. Ekibi yönlendiren, idare eden doğru bir isim olmadıktan sonra ekibinin iyiliğinin neredeyse hiçbir önemi kalamayacağını zaman ve yaşadıklarımız gösteriyor zaten.
Karakaş, muhalefetin başkanı olduğu için tabi ki önceliği bu konuya verdi. Muhalefet ile Silivri çıkarlarının çatıştığı noktada yaşadığı ikilemi ve siyasi kaygılarının ağır bastığı durumların altı daha kalın çizgilerle işaretlenirken, Silivri’den yana tercihleri “Zaten yapması gerekendi” sözleriyle sıkça hafifletilmeye çalışıldı.
Karakaş’ın son bir yıl içerisinde kendi içinde verdiği mücadele dışarıya karşı sürdürdüğünün yanında solda sıfır kalır. Ak Parti’nin kuruluşundan bu yana kırdığı, yüzdüğü, ertelediği her ne varsa Karakaş birçoğu ile yüzleşmek zorunda kaldı. Yüzleşti de… Bir yüzleşemediği Adil Sirkecioğlu var sanıyorum…
Yüzleştikleri bir yana sırtına yüklediği ağırlıklarla yoluna devam etti Karakaş. Ak Parti’yi düştüğü yerden kaldırmak mı, CHP’nin iktidarını parlatacak hizmetleri sağlamak/engellemek mi?
Bu kıstaslar arasında atacağı adımları tartıp biçtiğini inkar edebilir Karakaş ama bana göre durumu tam da buydu. Sadece onun değil, bugün oturduğu koltukta kim bulunsa aynı gel gitleri, kaygı ve çelişkilerle yolunu çizmek zorunda kalırdı.
Bir ara düzenlediği basın toplantılarından birinde söylemişti Karakaş, “Hasta yaşayacak” diye. Varsayın ki, ciddi sakatlık geçiren bir sporcunun tedavisi üstlenildi. Eski kondisyon sağlandı ama beklenti bu sefer şampiyonlukta! İyi bir kondisyona sahip sporcu katılacağı yarışa kadar en ufak bir yanlış hareketle performansını olumsuz yönde etkileyebilir.
Karakaş’ın önceliği Ak Pati. Bir ilçe başkanı olarak farklı bir iddiayla ortaya çıkması çok mümkün değil. İlçe ve İBB Meclis Üyesi kimliği ile Karakaş’ın önceliği Silivri’den başka bir şey olamaz. Birçok kimliğe sahip olunca yeri ve zamanına göre öncelikleriniz de değişiklik arz etmek zorunda kalıyor.
Karakaş bu değişimlerin arasında bir yılda çok büyük iş başardı. Ve bu potansiyel rakiplerini çok korkutuyor. Korkutmalı da. Seçim süreçleri öyle tarihine 6 ay kala hazırlanılacak olaylar olmaktan çoktan çıktı Silivri’de. Bunun genel merkezi var, il Başkanlığı var, Silivrisi var, var oğlu var. Olmayanlarla meşgul olanlara mücadelelerde başarı yok!
Uzun lafın kısası, Metin Karakaş’ın ilçe başkanlığında Ak Parti, yaşadığı kan kaybını telafi etti. Teşkilat ve partililerinin desteğinin yanı sıra Karakaş’ın ilçe başkanlığı yolunu aydınlatan başka faktörler de olmadı değil.
O her ne kadar hırsları olmadığını ve bulunabileceği en yüksek mevkide olduğunu ifade etse de, Allah’ın bildiğini kullardan saklamaya gerek yok diyorum ben.
Karakaş da sözünü ettiğim ‘sır’ı sonsuza kadar saklamayı düşünüyor olamaz zaten. Anlaşılan açıklamanın henüz vakti gelmedi.
Ak Partili ve diğer partiden rakipleri Karakaş’a bakınca ne görüyor bilmiyorum ama görmediklerini de hesaba katsalar ne demek istediğimi daha iyi anlarlar.
Devamı 05 Nisan 2011 tarihli Hürhaber Gazetesi'nde

YORUM YAP