Adil Sirkecioğlu

Kanatları kırık Silivri pike yaptı...

Restorasyon ve ıslah çalışmaları başladığından bu yana “Silivri'de yaşamak güzel.” sözü mazide ve Işıklar'ın astırdığı pankartlarda kaldı. Okurken ve gördüğümüz yerlerde gurur duyduğumuz söz konusu vecize bu günlerde saf yerine konmamızın belgesi, dalga geçmenin nişanesi kabul ediliyor. Köprülerle ilgili durum vahim. Gün geçtikçe daha da kötü bir hal alıyor. Çağrıma uyarak destek veren bütün arkadaşlara şükranlarımı sunuyorum. Bilhassa Hüseyin Kuru kardeşime yaptığı derinlemesine araştırma için çok teşekkürler. Hassasiyetine, bilgilendirmesine minnettarız.
Dünya çapındaki mimarlarımızın eserlerine sahip çıkamadığımız gibi, yaşayanlarımızın yaptıklarının da kıymetini bilemedik. Oğlunun anısına yaptırdığı köprünün yıkılmasından sonra; aynı yerden insanların küfür kıyamet geri dönmesinin nasıl bir duyguyla izlendiğini anlayabilmek çok zor. Böylesine hayırsever bir babayla röportaj yapmaya engel nedir anlamadım. Hürhaber imtiyaz sahibinin has ve beyaz korkuları engel oluyorsa, bu görev yine Hüseyin Kuru'ya düşüyor!!!?
Meclis toplantılarını takip ettiğim dönemde Işıklar'ın aklımdan çıkmayan bir sözü var. “Tek kanatla uçulmaz.” Haklı çıktı. Tek kanat uzun süre arıza yapınca, diğer kanat yoruldu koptu. Kanatları kopan Silivri pike yaptı, yere çakıldı.
Tek kanat olmanın avantaj görüldüğü dönemde lüzumsuz işler yapıldı.
Şampiyon takımın başkanı ikinci kanat olur korkusuyla kırıldı, yok edildi. Yerine monte edilen, iyi çırpınmıyor diyerek yüzüstü bırakıldı.
Birçok dengesiz ve anlamsız uçuş sonrasında Silivri'ye yapılan kötülük ve işkence hizmet adıyla servis edildi. “Geçici rahatsızlıktan dolayı özür dileriz” tabelası yüzsüzlüğün son noktası. Değiştirilmesini talep ediyorum. Devamlı işkenceden mutluluk duyuyoruz daha anlamlı olacaktır!
Arızalı kanat en yakın zamanda toparlanma belirtileri veriyor. Beklenen gelişme gerçekleştiğinde Silivri derin bir ohhh çekecek, rahatlayacak. Metal yorgunluğuna düşenler görev teslimine hazırlanıyorlar. Yaptıkları hizmetler için kendilerine teşekkür edilecek. Görev verilmediği süredeki partiye bağlılıkları, samimiyetleri test edilecek. Bundan sonraki dönemde görev alanlardan daha çok gayret ve çaba gösterecekleri umuyor ve bekleniyor. Aksi davranışlar haklarında söylenenleri doğrulamış olacak. Kısacası ibretle ve de dikkatle takip edilecekler. Meydan boş anlayışıyla yaptıkları hatalar not edildi, tekrar edilmesi aleyhlerine delil kabul edilecektir.
2019 seçimlerine az bir zaman kalmışken hiçbir kimsenin, hiçbir kanadın hata yapma şansı yok. Hata yapanların kaybedeceği meydanda. 90 yıllık aile muhtarlığını gizlemek büyük hata. Bunun için azarlanmak hiç hoş değil. Muhtarların Silivri ile ilgili düşüncelerini açıkladığı için muhtarları azarlamak hiçbir vekilin haddi de değil, hakkı da değil. Bu tür davranış bozukluklarına müsaade edilmeyecek. Duvarlar yıkıldı artık. Yapılan yanlışlar anında gerekli yerlere iletilecek. Topyekûn çalışma ve organize olmanın netice vermemesi ciddi bir uyarı kabul edilmeli. Faydalı olma niyeti olanların başımızın üstünde yerleri var. Zarar verme rezerviniz doldu taştı. Tek bir damlaya dahi tahammül gösterilmeyecektir.
Tek kanat hızla toparlanma şansını yakalamışken diğer kanatın bu hıza ayak uydurabilmesi zor görünüyor. Bu zamana kadar arızalı kanattan sızlanma ve şikayet etme prim yapmış gözükse de görülenler, yaşananlar vicdanlarda mahkumiyeti kesinleştirdi. Gerekçeli karar yerel seçim sonuçlarıyla açıklanacak. Silivri harici yerlerden adaylık hem Silivri hem de akla gelen isimler için kurtuluş olacaktır.
Niyetim kalp kırmak, üzmek değil. O yüzden kısa keseyim. Silivri halkı ve faydalı olma düşüncesinde olanlar; rekabetçi, mertçe bir yarışa şahit olma mutluluğunu yaşayacaklar. Kötünün içinde seçme mecburiyetinden, iyinin iyisini seçme hakkına kavuşacağız. Daha yüksek sesle göğsümüzü gere gere “Silivri'de yaşamak güzel” diyeceğimiz günler fazla uzak değil. Sabrın sonu selamet olacak, Silivri hak ettiği değere ulaşacaktır.
Yerli yapım silahlarla savaş kazanmak daha kolay.
Kanatsız kalmayın.

YORUM YAP