Sevginar Sali

Kamu yararı her daim hafifletici sebeptir!

Pazartesi günkü mecliste CHP Grup Sözcüsü Melih Yıldız'ın İBB söylemleri ile ilgili eleştirisini yanıtlayan Başkan Volkan Yılmaz “Kızsanız da İBB eleştirilerimin Silivri'ye faydasını görüyorsunuz!” demişti.
Ayrıca Yılmaz, “Silivri Belediyesinin ilçemizdeki yatırımlar noktasında İBB'ye yol gösterici, yol açıcı, uzlaşıcı çalışmaları devam edecek. Sürükleye sürükleye bu yatırımları Silivri'ye getirmeye devam edeceğim” dedi ve ekledi: “Bundan hoşnutsuz olmayanlar Silivri'de yaşayan vatandaşlar. Siyaseten hoşnutsuz, beklentileri yerle bir olacak arkadaşlarımız benim hiç mi hiç umurumda değil!” (Bence onları da düşünüyor ‘vatandaş' kadar olmasa da : )
***
Geçtiğimiz günler CHP Meclis Üyesi Lütfü Vardar buluştuğumuzda Pazartesi günkü mecliste Başkan Yılmaz ile Gümüşyaka ile ilgili düğün salonu yeri konusunda yaşadıkları gerilime geldi konu. Vardar'ın önerge üslubu ve teklif ettiği şeyin sorunun çözümüne hizmet etmediği görüşümü köşemde ifade etmiştim. Vardar, kendinden ve yaklaşımından çok rahat, Yılmaz'ın İBB gerekçesini öne sürerek “Ben de Gümüşyaka'ya hizmet getirmek için yaptım” dedi. Gazetecilikte bir kıstas var “Haber yanlış da olsa, kamu yararı varsa basın suçu oluşmaz”… Kamu yararı varsa hizmet veya yatırım beklentisini iletmek ve takibinde üsluba çok takılmamak gerek.
Yılmaz'ın İBB ile ilgili ileri sürdüğü gerekçeyi kabul edip, Vardar'ınkini ret etmek mümkün mü?
Önerge üslubunda kararsızlık yaşarken Perşembe günü Yılmaz, Gümüşyaka'daydı.
Mahallede Düğün Salonu için yer arayışları bir süredir devam ediyordu, hızlanacağı aşikar; çünkü düğün sezonu başladı, olması gereken bu sonuçta.
Meclis üyesi konuyu gündeme taşımadan önce de ihtiyaç değerlendiriliyordu, sonrasında hızlı hayat bulacağı izlenimi ortada.
Ortaköy ve Kavaklı'da çok amaçlı kapalı pazar yerleri hızla tamamlanıyor. Selimpaşa ve Değirmenköy'de daha ziyade kapalı pazar yeri, Gümüşyaka'da düğün salonu için hazırlıklar devam ediyor… Yapılanlar beklentileri de arttıran bir unsur. Olabilirliğini fark etmek istemenin önündeki engelleri de ortadan kaldırıyor.
Bu arada Yılmaz, son Gümüşyaka ziyaretinde CHP'nin faaliyet raporu görüşmelerinde konu ettiği “Tarım lisesini hiç ziyaret etmediniz” eleştirisini de bertaraf etti. Kurum Müdürü Mualla Varlıoğlu ile okulu gezdi ve incelemelerde bulundu.
***
Yeri gelmişken meclis üyeleri konusunda bir parantez açmak istiyorum…
“Bölgesel meclis üyesi' konusunu önemsiyor ve yararına inanıyorum. ‘Bölgesel derken' yöre derneklerinden alınan isimler değil kastım. Misal Selimpaşa'da, Çanta'da, Gümüşyaka'da, Büyük Kılıçlı'da, Seymen'de oturan kimselerin mecliste bulunmasının bizleri sözü geçen bütüncül hizmet anlayışına daha hızlı yaklaştıracağını düşünüyorum. Tokatlı, Samsunlu vs değil de yerleşim yerinin sorunlarına duyarlı, öğretmeye, sıkıntıları gidermeye heves eden ve bunun için özveriyle çalışacak seçilmişler ile gelişim ve yönetim sürecimizin özlenen mesafeleri kat edeceğine inanıyorum.
Bir şeyi bizzat yaşayan her daim daha iyi bilir.

YORUM YAP