Gümüşyakalı öğrenciler “Kapaklar umuda dönsün” dedi

Gümüşyakalı öğrenciler “Kapaklar umuda dönsün” dedi

11.06.2021 10:39:19

Gümüşkaya Hacı Ahmet Saliha Ölçer İlkokulu öğrenci ve eğitimcileri de “Kapaklar umuda dönsün” diyerek engelli bireylere ve çevreye katkılarını esirgemedi.

Silivri Belediyesinin, 'Kapaklar Umuda Dönsün' sloganıyla yürüttüğü Mavi Kapak Toplama Kampanyasına Gümüşkaya Hacı Ahmet Saliha Ölçer İlkokulu duyarsız kalmadı.

Gümüşyaka Hacı Ahmet Saliha Ölçer İlkokulu Anasınıfı Öğretmeni Hasine Martin Şenses'in öncülüğünde okulda başlatılan Kapaklar Umuda Dönsün projesi kapsamında, farkındalık yaratmak, öğrencilere sosyal sorumluluk bilincini kazandırmak adına anlamlı ve değerli bir çalışma yapıldı.

Okul Müdürü Rıfat Demiroğlu'nun tüm okul öğrencilerini ve velilerini projeye desteklerini sağlamada ve özveriyle yürütülmesinde her konuda tam destek verdi. Bu proje sayesinde hem çevreyi korumak hem de tekerlekli sandalye ihtiyacı olan insanların yanında olduklarını gösterdiler.

Gümüşyaka Hacı Ahmet Saliha Ölçer İlkokulu öğrencileri, çalışmada bir engelli bireyi hayata bağlayacak olmanın mutluluğu içerisinde mavi kapak toplayabilmek için gece gündüz koşturdular. Projenin öncülüğünü yapan Gümüşyaka Hacı Ahmet Saliha Ölçer İlkokulu Anasınıfı Öğretmeni Hasine Martin Şenses okulun her katını süsleyerek hazırladığı kumbara şeklindeki kutuları yerleştirip öğrencilerin evlerinde, okulda, çarşıda, çevrelerinde buldukları mavi kapakları çantalarında, ceplerinde okula getirip kumbara şeklindeki kutulara atarak biriktirdiler.

Proje öğrenciler arasında tatlı bir heyecana ve mutluluğa olanak sağlamasıyla çok başarılı ve anlamlı oldu. Gümüşyaka Hacı Ahmet Saliha Ölçer İlkokulu Müdürü, öğretmenleri, öğrencileri ve velileri “Küçük kapaklar büyük mutluluklar getirir” mesajını verdiler ve ayrıca 2020 -2021 eğitim-öğretim yılında başlatılan Kapaklar Umuda Dönsün Projesini özveriyle devam edeceklerini belirttiler.

YORUM YAP