Sevginar Sali

Kale’ye yeni dönem imzası...

Aylardır titizlikle yürütülen çalışmaların ardından Silivri Belediyesi Kale Park Sosyal Tesisleri ve Açık Hava Müzesi, çok değerli bir tarihte, 30 Ağustos Zafer Bayramında yenilenen haliyle hizmete açıldı.
Açılışta Silivri protokolü birlik ve beraberlik anlayışı içinde ‘kale'yi yeniden keşfetti! Herkesin aklında ayrıca bin bir türlü düşünce dizginlenemez halde ‘at koştursa da' bu önemli anda Yılmaz'ın aday olduğu günden beri iddia ettiği üzere “yan yana gelmez denilenler, Silivri için el ele tutuşacak” iddiası gerçeğe bürünüyordu…
Bu toprakların geçmişinde olanlar geleceğine taşınmak üzere özenle ortaya çıkartıldı çıkartılmasına da Silivri'de daha özel bir konuma sahip başka da bir bölge ben bilmiyorum… Burası Silivri denince akla mutlaka gelen mekanlardan biri, şehir dışından misafirlerimizi gururla konuk edebileceğimiz bir ortam, bölgemizin ruhunu iliklerimize kadar çekeceğimiz bir alan…
Salgın tedbirlerinin yaşattığı tedirginlik önlemlerle en aza düşürülmüş haliyle İstiklal'den Mehter'e, İzmir Marşından klasik müziğe sadece akıl hafızası değil, katılımcıların ruhuna da işleyen sesli ve görsel bir organizasyona başarıyla evsahipliği yaptı Silivri Belediyesi ve Silivrililerle buluştu ikinci işletmecilik alanı… (Gerçi ben bir şey yemedim içmedim ama bundan sonra gittiğimizde çayın, kahvenin değil sadece yöresel ürünlerden özenle hazırlanan atıştırmalıkların tadına bakabilirsiniz…)
Kale'nin yeni haline övgüler sıralanırken, ‘ya korunamaz', ‘zarar görürse' endişesi de yapılan şeyin güzelliği ile aynı oranda artış gösterdi.
Açılışa katılanların kimi Kale'nin manzarasından gözünü alamadı, kimi güneş yerini ay'a bıraktıktan sonra tarihi yapıtları cep telefonu ışığıyla bile okumaya çalıştı, resimleri inceleyenler, müziğin ritmine kendini bırakanlar bir de yoğun şekilde ikramlıkları evine götürmeye çalışanlarımız vardı tabi… Hepsi bizim insanımız, öncelikleri ne olursa olsun aynı kentte bir arada yaşamayı başarmak zorundayız. Biraz biz onları, biraz onlar bizi anlamaya çalışırsa iyileştirmek ve güzelleştirmek çabaları artarak devam eder. Mehter'den huzursuz olanlar, 10. Yıl Marşına burun kıvıranlar, İstiklal'de buluşmanın kıymetini idrak ederse çok daha mutlu bir Silivri olur kuşkusuz… Silivri A ya da C partisinin değil hepimizin. Ortak değerlerimize sahip çıkabildiğimiz noktada gelişir, bu alanlarda ayrışmalardan ciddi ‘kan kaybederiz'…
Başkan Volkan Yılmaz Kale Park'a ne denli önem verdiğini aylarca devam eden çalışma ile değil sadece açılış için yaptığı hazırlıkla da hissettirdi. Kale'de biliyorsunuz daha önce Hüseyin Turan, Özcan Işıklar dönemlerinde de belli düzenlemeler yapıldı. Dönemi için güzel sayılacak işler de gerçekleştirildi ancak muhafaza ve işletmecilik noktasında yenilemedeki gayretler büyük ölçüde boşa çıktı.
Açılış töreninde çok ender olarak başvurduğu şekilde yazılı bir metinden okuma yaptı Yılmaz, Zafer Bayramı, hatta siyasi mesajlar dışında, belediye hizmetlerine de geniş pasajlar ayırdı. Millet Bahçesi, Hükümet Konağı ve Kültür Merkezi yatırımına kısa süre içinde başlanacağı müjdesinin altını özellikle çizmek isterim. Paylaştığı diğer konulara gündemi takip edenler zaten az ya da çok vakıftır.
Bu arada yerel yönetimler yasasında hazırlanan değişiklikle köylere tüzel kişiliklerinin yeniden geri verilmesine neredeyse kesin gözüyle bakılırken, bundan sebep bölge seçmeninin önümüzdeki yerel seçimlerde ilçe belediye başkanına oy kullanamayacak olma ihtimaline karşın, bunu da hepimizden önce bilerek, halen köy okulları ve kadınlarına yönelik Başkan Bey'in hizmet gayretini vurgulamak gerekir.
Protokol üyelerinin eşsiz katılımına karşın, ben belediye Başkanımıza bu bayram gecesi ve özel açılışta, tüm önemli süreçlerde bizleri alıştırdıkları üzere, eşi Ezgi hanımın eşlik etmesini de beklerdim, çok da yakışırdı… (Haklı sebebi olabilir sormadım...)
Volkan Yılmaz'ın konuşması, kürsüyü doldurması, şıklığı es geçilmeyecek ayrıntılardı. Belediye Başkanlığı hususunda hangi önyargılara sahip olursanız olun, bakışınızı ve kulağınızı üzerinden almadığınızda, Yılmaz hepsini ortadan kaldırma kabiliyeti ve donanımına haiz.
Volkan Yılmaz sadece Silivri'ye yakışan bir belediye başkanı olmakla kalmıyor, geride bıraktığı 1,5 yıllık görev süresinde, bu şehre ve insanlarına yaraşır hizmet ve yatırımlar kazandırmakla da övünebilir...

  1. FATİH FATİH

    Merhaba;Kalepark Yeni dönemi için Volkan Başkanımıza teşekkür ederiz. Kale parka cıkan tüm yollarda aydınlatma direkleri 1 yıldır çalmaktalar, birileri uyuyor :D Fatih Mah. yapılan tüm sokaklara restorasyon çalışması boşuna yapılmış sahip çıkan yok, tekrar aynı aydınlatma sistemini kurşunlar 3 gün e tekrar çalınıp hurdacılara satarlar.

YORUM YAP