Sevginar Sali

KAGİDER ile umuda merhaba

‘Misafir’ diye diye, bayağı ‘evsahibi’ olma yolunda gidiyorum… Geçtiğimiz akşam Silivri Kadın Girişimciler Derneği’nin 2014 yılının son toplantısına iştirak ettim. Eski senenin muhasebesini yapıp, 2015’e yeni umutlarla yelken açarken çok güzel ve örnek bir dayanışma sergilediler.
Faaliyetlerin değerlendirilmesine geçilmeden misafirler için tekrardan bir kısa tanıtım geçildi her bir üye tarafından. Hayatın bir şekilde Silivri’ye taşıdığı veya burada yaşam ve üretme azmini terk etmeden kadınlıkları, anneliklerini yaşayan ve yaşatan KAGİDER üyeleri zorluklar karşısında yılmayan tutumları ile dikkat çekti.
Hayatla baş etmenin yolunu ona güçlü bir biçimde tutunmak ve zorluklara meydan okumakta bulan bu hanımefendilerin her biri diğerinden özel olup, aralarındaki uyumu, içtenliği hissetmek çok güzeldi. Elinin hamuruyla ne işlere kalkışmışlar bil bilseniz; en az benim kadar gurur duyardınız : )
Toplumumuzda kadınların azlığı bir yana, belli makamlara gelenlerin değişen öncelikleri ve hassasiyetleri umudumu epey kaybetmeme neden olmuş anlaşılan. Ama KAGİDER’in başka bir sıcaklığı var… Herkesin ortak bir potada erittiği, birbirine haset ve kıskançlıkla insanlara bakmak yerine anlamaya, destek sunmaya çalışan yaklaşımlarının artarak devam etmesi dileğiyle…
Dernek Başkanı Aynur Süleymanoğlu’nun, "Biz küçük ama güçlü bir sivil toplum kuruluşuyuz” sözleri içimi ısıttı. Kadının gücünü hissettirdiğiniz ve ona olan inancımızı tazelediğiniz için teşekkürler… Ülkü Büyükgönenç’in eksikliği hissedildi gecede belirtmeden edemeyeceğim : )
Tekrardan nice güzel seneler KAGİDER… Daha da büyük bir aile olun ama samimiyetinizi yitirmeyin… Şansın ve başarının, mutluluk ve sağlıkla yaşamınıza eşlik ettiği bir sene olsun inşallah; Ve inşallah İlknur Sönmez’in söyledikleri ziyadesiyle gerçekleşir : )) Eczacı değil şifacı mübarek : )))

TERBİYELİ 4 YAŞINDA
O kadar oldu mu ya… Tebrikler Terbiyeli, özellikle lezzetli çorbalarınla içimizi ısıttığın için. Çoğu zaman açlığımızı gidermekten ziyade şifa olsun diye tercih ettiğim bir yer… Silivri yeni ve güzel işletmeler kazanırken bizler de dostlar ediniyoruz, onların başarısı ve şehrimize kattıkları kalite ile mutlu olup, gururlanıyoruz. İki yıl önce Yunanistan’da bir Türk aile ile tanıştık tesadüfen otel girişinde odamızın boşalmasını beklerken.
İstanbulluymuşlar, Silivriliyiz deyince "Daha gelirken çorba içtik sahile giderken bir yer var çok güzel” dediler. Adını zar zor çıkardılar ama içtikleri çorbaların lezzetini anlata anlata bitiremediler. Nice seneleriniz olsun, lezzetin ve kalitenin sımsıcak dostluklarla sürdüğü bu güzellik hepimizi mutlu etmeye devam etsin; tebrikler Akgün Duru ve tüm emeği geçenler…

KAHVE DİYARI 5 YAŞINDA
Dost ve kaliteli işletme deyince 5. Yılına giren Kahve Diyarı macerasıyla Eray Ersöz’ü de anmak şart. Bir kahvenin 40 yıl hatırını kabul edersek, zarif ve temiz kalpli işletmecisininkini hesap etmeye rakamlar yetmez. İnşallah 2015 tüm geride bıraktığımız seneleri bile unutacak güzellik ve bereketle gelir… Güzellikler ve iyiliklerle Silivri’de Kahve Diyarı macerasının sürmesi dileğiyle... İyi ki varsınız! İşleriniz bundan sonra da rast gitsin...

YORUM YAP