Sevginar Sali

Kadınlar Plajı

Silivri'de yer yer bir kaşık suda kopartılmaya çalışılan fırtınalara bakıyorum da gerçekten hiç derdimizin kalmadığından başka bir neticeye vardıramıyorum olup bitenleri.
Yine yapılan bir iş olağanca harareti ile tartışılıyor. Hatta bu dönem; yapılanları tartışmaktan, siyaseten yapılmayanları konuşma gelenek ve alışkanlığını unuttuk gitti.
Konu Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın Kadınlar Plajı yapma kararı. 42 km sahil şeridimizin belki 1 km'sini dahi kapsamayacak bir alanın sırf kadınlara ayrılacak olmasını tartışabildiğimize inanmakta güçlük çekiyorum. Sanırsınız ki bütün plajlar haremlik selamlık yapılacak! Birine sırf kadınların gidecek olmasını bu kadar mesele etmek inanılır gibi değil. Sanki karışık plajlarda kadınları rahat ettirecek şartlar var da birileri icat çıkartıyor! Plaja gidip rahatsız olan kadın bir daha gitmiyor. Kendini hayattan kısıtlamasını kayıtsızca izlemeye devam mı edelim?! Hapis olduğu imkansızlığı görmezden gelmeyi mi sürdürelim?! Ne olacak sanki kendini rahat hissedeceği bir karış alanı da bu şekilde sağlasak!? Kadın erkek ayrımı olmayan yerleri tercih edenler adına seçenekler de ziyadesiyle var zaten. Bir plajı sırf kadınlara ayırmanın suçu, günahı bu kadar büyük olabilir mi Allah aşkına!?
İsteyen istediği yere gitsin ama sadece kadınların olduğu bir plajı tercih edenler için de imkan sağlansın bundan daha doğal ne var ki!? Asıl bu talep karşılanmasa bir sorunun varlığından söz edebilirdik.
Bunu bu denli mesele haline hem de çağdaş anlayışın ardına sığınarak getirmek inanılmaz!
Yakın bir geçmişe dek, Kadir Topbaş döneminde yapılan biyolojik arıtıcıların faaliyete geçmesinden evvel, Silivri'de denize girmemekle neredeyse övünür hale gelmiştik! 42 km deniz sahilimiz var denize girmek için başka şehir ile ülkelere gitmenin ironisi! Ekonomik şartlar sebebiyle artık kimse kolay kolay bulunduğu mıntıkadan uzaklaşamaz bir de… Bunun için sahillerimizde yapılan her türlü çalışmayı, düzenlemeyi, iyileştirmeyi, insanların konforunu arttırmaya yönelik çabayı acımasızca eleştirmek yerine sahip çıkalım.
Bu toplumun gerçeklerinden kopuk, fantastik gerekçeler ile hareket edenler değil, dibine kadar olup biteni yaşayanların düşünceleri esas alınsın. Kadınların talebi varsa, yerine getirilsin. Onlar da “Bütün plajları bize ayırın” demiyorlar. Bir tanesinde gönüllerince denize girmek istiyorlar. Çok mu şey istiyorlar! Dilerim en kısa sürede istediklerine kavuşurlar…
Üç yılın ardından İBB'nin plajlarımızda önceki dönem sağlanan iyileştirmeler dışında ciddi hiçbir adım atmamasının ardından sorumluluk alanını genişleterek bu iş ile alakalı da kollarını Silivri Belediyesi olarak sıvayan Volkan Yılmaz'a teşekkür etmek gerek.
Silivri'nin ayrıca bir de sahil kenti olduğunu hatırlatma gayreti ile bu şehre hizmet etmekte sınır tanımayışının mükafatını halk da, bunu sağlayan da muhakkak görür.

  1. Ufuk Güler Ufuk Güler

    Yazınızı çok beğendim.isteyen kadınların rahat bir şekilde denize girebilecekleri bir plajın gerekliliğini çok güzel belirtmişsiniz.En demokratik ve insani hakkı başkaları gibi şerat yada laikliğe aykırı olarak göstermemişsiniz.Olması gerekeni yazmışsınız.çok teşekkür ederiz.

YORUM YAP