İyilik et denize at…

Tohum dağıtımlarını yoğun bir şekilde sürdüren Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Küçük Kılıçlı'dan Büyük Kılıçlı'ya geçince, bir durak öncesinde Çorlu Belediyesinden yetkililerin tarım destek çalışmalarını yakından izlemek için programda olduğunu paylaştı. “Çıktığımız bu yolda tek başımıza kalabilirdik. Ne mutlu bizlere ki izimizi takip edenler oldu, örnek alınıyoruz…” dedi.

Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi tarafından kent tarımının yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmaları hızlandırma kararı aldığı açıklandı. Komite ayrıca, et ve süt üreticilerinin maliyetlerinin azaltılmasını sağlamak amacıyla Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından uygun fiyatlı arpa ve mısır satışının tekrar başlamasını kararlaştırdı.
Geçen ay AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'na sunumu yapılan "Kent Tarımı Modeli"yle üretim ve tüketim merkezlerinin yakınlaştırılması, şehirde yaşayanların taze ve ucuz sebzeye erişiminin sağlanması, lojistik maliyetlerinin düşürülmesi, zayiatın azaltılması ve istihdamın artırılması hedefleniyor.

Silivri'de Özcan Işıklar döneminde 10 yıl boyunca konuşulan, Volkan Yılmaz döneminde çatır çatır uygulanan şeyler ülke gündemine yerleşti nihayet.

Silivri, önemli bir farkla dikkat de çekiyor. Şöyle ki Hükümet de, diğer kurumlar da bütçeden ayırdıkları paylar ile üreticiyi desteklerken (vatandaşın bir cebinden alıp diğerine koyuyor) Silivri Belediyesi ürettiklerini maliyetlerini karşıladıktan sonra halka ulaştırıyor. Yarattığı kaynağı destek olarak dağıtıyor. Ayrıca bir artı değer ortaya koyuyor, olanı bölüştürmüyor.

Büyük Kılıçlı'da muhteşem bir başarı hikayesi yazan Aysun Subaşı, mahallesinde tohum dağıtım programında söz alarak, “Dünya ve ülke olarak zor günler yaşıyoruz. Üretmek zorundayız. Bu üretimde de bize destek veren bir Belediye Başkanımız var. Önderlik edecek insanlar çok nadir dünyaya gelir. Volkan Yılmaz öyle insanlardan biri. Değerini bilmeliyiz” dedi ve üretimin devam ile geliştirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Subaşı'nın “Önderlik edecek insanlar çok nadir dünyaya gelir” değerlendirmesine “Kolay yolu seçerek günü kurtarmak” ile “Zoru başarmak” arasındaki seçimde çok az insanın ikinci şıkkı tercih edeceğini eklemek istiyorum. Bu olması gerekeni yapmak ile ilgili de doğrudan ilintili bir süreçtir.

Büyükçavuşlu çiftçileri adına konuşan İsmail Çevik, “Herkes söylüyor; köylü ve çiftçi milletin efendisidir. Başkanımız Volkan Yılmaz yaptıkları ile bunun gerçek olduğunu bize hissettiriyor. Her zaman üreticilerin yanında oluyor. Kendisine teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Çeltik'te ise çiftçi Remzi Eroğlu, “Başkanımızın yaptığı çalışmalardan dolayı çok memnunuz. Geçen yıl dağıtılan tohumluk arpalardan da ektim ve çok memnun kaldım. Bu yaşıma geldim, köylere gelip bu şekilde yardım eli uzatan bir Belediye Başkanı ile ilk defa karşılaştım. Başkanımız Volkan Yılmaz'a ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.

Bir şeyi yapmamak ile yapıyormuş gibi yapmak arasında hiçbir fark yok inanın. İkisi de son raddede bizi bir hiçliğe dayandırır.
Diğer yandan ise bir şeyi hakkını vererek yapmanın karşılığı sizi er ya da geç, önüne setler, engeller de konulsa mutlaka bulur. Belki beklediğiniz şekilde değil ama muhakkak (bir biçimde sizi) bulur.
“İyilik et denize at, balık bilmezse Halik (Halik, Yaradan demektir. Yüce Allah'ın yoktan var eder yaratıcılığına işaret eden sıfatıdır..) bilir…”deki gibi…

Siyasetin tıpkı hayat gibi ince ince örülen bir ağı, şaşmaz bir dengesi vardır. Gündemi takip eden pek çoğunuz anımsar… Volkan Yılmaz, 25. dönem (16. sıra) ve 27. dönem (6. sıra) Genel Seçimlerinde İstanbul 3. Bölge Milletvekili adayıydı. 24 Haziran 2018 seçimlerine yönelik seçilemeyeceği gerçeğine karşın öyle bir çalışma yaptı ki pek çoğumuz bu performansa şaşıp kalmıştık. 6 ay sonra 2019 Yerel Seçimlerine ilişkin Cumhur İttifakı'nın MHP'li Belediye Başkan Adayı olarak Silivri gündemine bomba gibi düştü. Seçilmesine şans tanıyanları değil, ama kazanmayı hak ettiğine önemli bir kesimi olağan üstü çalışması ile ikna etmeyi başardı. Ve sonuçta olmaz denileni, oldurdu.
Önce siyasetin duvarlarını yerle bir etti, sonra Silivri'de yeni bir inşa süreci başlattı. “Seçilsin ikinci dönemi olmayacağını bildiği için gününü gün eder …” dediler. Değil ikinci dönem, yarın yokmuş gibi çalışıyor! İşin aslı; Volkan Yılmaz, adaylığı, seçilmesi, çalışmasıyla farklı bir hikaye yazma sözünün arkasında dimdik duruyor.
Her hangi bir yerde seçimlere hala çantada keklik olarak bakabilenler, imkansız diyenler İstanbul'da kazanan Ekrem İmamoğlu'na, Silivri'de Volkan Yılmaz'ın yaptıklarına baksın ve bir kez daha yaklaşımlarını gözden geçirsin.
İyi hafta sonları...

YORUM YAP