Çatalca, Nevşehir’i eli boş gönderdi 2-1

Çatalca, Nevşehir’i eli boş gönderdi 2-1

9.10.2022 12:18:22

TFF 3. Lig 1. Grupta günün tek maçında Çatalcaspor 90 dakikasını domine ettiği maçta Nevşehir Belediyesi'ni hakeme rağmen 2-1 mağlup ederek haklı bir galibiyete imza attı.

İzzettin Stadı'nda oynanan maçta Çatalcaspor hem rakibiyle hem de hakemle mücadele etmek zorunda kaldı. Maçın orta hakemi Gökhan Özbulut Çatalcaspor'un 2-1 öne geçtiği 76. dakikaya kadar neredeyse Nevşehir Belediyespor'un on ikinci adamı gibi maç yönetti. Bütün takdir haklarını Nevşehir temsilcisinden yana kullanan Özbulut Çatalcaspor 2-1 öne geçtikten sonra normale döndü. Maça tam saha presle başlayan Çatalcaspor sezonun en iyi maç başlangıcına imza attı. İlk dakikalardan itibaren rakip sahaya yerleşen sarı kırmızılılar son haftalardaki kötü gidişat üzerine bu hafta orta sahada İsmet Yazgan, Doğancan Aynacı ve Yunus Karaman üçlüsüyle hem toplu hem de topsuz oyunda rakibine büyük bir üstünlük sağladı.

Nitekim İsmet Yazgan ve Yunus Karaman bütün ikili mücadeleleri kazanarak topun hep Çatalcaspor'da kalmasını sağladı. İki oyuncunun savunma desteğini arkasına alan Doğancan Aynacı maçın başında erken bir sarı kart görmesine rağmen hem kısa pasları hem uzun pasları hem de ara toplarıyla takımını üçüncü bölgeye itti. Çatalcaspor'un iyi oynadığı bu bölümlerde maçın orta hakemi Gökhan Özbulut Nevşehir Belediye'nin kartlık pozisyonlarını faulle geçiştirirken Çatalcaspor'un en ufak temasında eli hep düdüğüne gitti. Buna rağmen sadece top oynamayı düşünen bir Çatalcaspor vardı sahada. Hakeme uymayan sarı kırmızılılar soğuk havayı mükemmel futbollarıyla ısıttı.  İlk gol de Buğra Civak'ın ayağından gelince ev sahibi ekip 1-0 öne geçti. İlk yarıda rüzgara karşı oynayan temsilcimizde orta sahada dinamo gibi çalışan İsmet Yazgan ile Yunus Karaman adeta iki kişilik mücadele etti. Konuk ekip Çatalcaspor defansının kademesini kaybettiği tek pozisyonda 30. Dakikada Onur Öztonga'nın golüyle skoru 1-1 yapınca ilk yarının da sonucu ortaya çıktı.

Maçın ikinci yarısıyla birlikte rüzgarı da arkasına alan Çatalcaspor oyunu tamamen rakip sahaya yıktı. Konuk Nevşehir Belediye ikinci yarıda orta sahayı geçemezken ikinci 45 dakikayı da adeta kendi ceza sahası içinde oynamak zorunda kaldı. Çatalcaspor hem toplu hem de topsuz oyunda rakibine büyük bir üstünlük kurarken aradığı gol de 76. dakikada Tayfun Yanar'dan geldi. 2-1. Kalan sürede oyunun kontrolünü elinde tutan Çatalcaspor son düdükle birlikte 3 puanın da sahibi oldu.

ENGİN AKIN

YORUM YAP