Sevginar Sali

Işıklar’ın 3. seçimi

Dün Silivri'de 31 Mart'ın Işıklar'dan sonra iki önemli Başkan Adayı; Volkan Yılmaz ve Selami Değirmenci'nin, seçimin dönüm noktasında, üstünlük ve engellerini genel hatlarıyla değerlendirdik. Pek çok ayrıntı var ama hepsini saymak mümkün değil, geldiğimiz noktada da, kafa karışıklığından başka da bir şeye yaramaz zaten.
Bugün de CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar'ın sahip olduklarına kısaca değinelim…
Işıklar'ın önündeki en önemli engeller 10 yıllık yıpranmışlığı, iktidar yorgunluğu… Bu sürece özellikle son dönemindeki Cumhurbaşkanlığı seçimi ile CHP kurultay faaliyetlerini de ilave etmek gerekiyor tabi. Güçlü olmayı herkes ister ama bu güç tamamen sizin kontrolünüzde değilse başınıza boyunuzdan büyük işler, dertler de açabilir.
İkinci en görünür engeli Belediye Başkanı olarak yapmak isteyip de gerçekleştirebildikleri arasındaki farkta…
On yıldır yaptıkları yerine engellediklerini anlatma eğiliminin zarar faturası sanıyorum şu aralar canını epey sıkıyor olsa gerek.
Işıklar yaptıklarını anlatamadığı gibi, (çünkü seçmenle, seçilen bağı kuvvetli değil) yapmaması gerekenleri rakibi olup can alıcı şekilde gündeme taşıyan Değirmenci'nin varlığı gücünü zayıflatan bir etken.
Algı yönetimi en kuvvetli siyasi ve başkanlık silahıyken; bu seçiminde henüz etkili biçimde kullanamıyor. Hedeflerine konsantre olamadığı izlenimini veriyor.
Avantajları dezavantajlarının önemli bir kısmını ortadan kaldırıyor…
Mevcut yerel iktidar olması; doğal olarak kendisini kazanma şansı en yüksek ikinci isim yapıyor. Aday olduğu CHP ve işbirliği içindeki İYİ Parti hanesine, bölgesel seçmen özelliklerimizden kaynaklı, önemli artılar ekliyor… AK Parti'ye yönelik genel konulardan doğan tepkinin her zamankinin üstünde bir seyir izlemesi, İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun sürükleyici rüzgarı, Silivri'de kemikleşmiş CHP seçmeni, en yakın rakibinin ittifaktan doğan bölünmeleri vs Işıklar'ın avantaj hanesini dolduruyor.
Işıklar açısından bu seçimin en enteresan kısmı da; belli bir kesimin iki dönem yanında dururken 3. seçiminde farklı yöne doğru yol almasının yanında, iki dönemdir kendisine en sert şekilde muhalefet edenlerin bu defa yanında saf tutacak olmasıdır.
Kendisinden çok, hatta O'na rağmen bile denebilir, dışında gelişen koşullar Işıklar'ın 3. dönem iktidar yelkenine rüzgar pompalıyor…
31 Mart 2019 seçimine akıl ile duyguları arasında gidip gelen seçmenin tercihi damgasını vuracak.
Ve yerel seçimde duyguların akıldan bir tık önde geldiğini hatırlamak gerek.
İnsanların elini sıkmakla kalmayın, gözünün içine öyle bir bakın ki elektriği kalbine ulaşsın! Yoksa seçmen ile seçilen ilişkiniz havada kalır!

GÜNÜN SÖZÜ
“Gerçek savaşçı, yüksek surları yıkıp geçmek yerine onların üstünden aşarak geçmeyi bilendir.”
*Carlos Castanda

  1. SİLİVRİLİ SİLİVRİLİ

    Merhaba,Yazınınız yazdıktan sonra okudunuz mu hiç? Lütfen tekrar okuyun.Bu kadar birbirine girmiş,anlam bütünlüğü olmayan bir yazınızı ilk kez okuyorum.Ne denmek ,ne yazılmak istediği belli olmayan bir yazı.Okuyup da hiç bir şey anlamadığım tek yazı

YORUM YAP