Sevginar Sali

“İnşallah 2. Dönemimizde…”

Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen Yerli ve Milli Ayçiçek Tohumu ile Domates Fidesi Dağıtım Töreni'nde konuşan Başkan Yılmaz, “Kolektif bir üretim anlayışıyla Silivri'de katma değeri yüksek ürünlerin, kent tarımının ve aile işletmelerinin sayısının artması lazım. İnşallah 2. dönemimizde yeni bir üretim hikâyesi yazmaya kararlıyız. dedi.
“Dönemimin sonuna kadar….”lı cümlelerden sonra Yılmaz, git gide daha net ve tok bir üslupla “İnşallah 2. Dönemimizde…” diye başlayan veya biten ifadeleri telaffuz eder oldu… Hayırlı olsun...

HAKKINIZ ÖDENMEZ
Şu seçim hengâmesi bitmeden yazayım diye aklımdan geçiriyorum ne zamandır. Birincisi CHP'nin 34. Sıra milletvekili adayı Avukat Ender Unutan Ersözlü, ikincisi MHP'nin yine bölgemiz milletvekili 34. Sıra adayı Mehmet Ali Özel…
Kaderin cilvesi midir, siyasetin bildiği bir şey mi kestiremiyorum ama CHP'nin de MHP'nin de İstanbul 3. Bölge milletvekili listelerinde Silivri'den ikişer isim var. Doruk Bulut 12. Sıra, Hayati Arkaz 3. Sıra (parti ve şartlarına göre ikisi de kritik sırada, seçilme sınırında değerlendiriliyor) ve malum Ersözlü ile Özel…
Silivri'den herhangi birinin parti milletvekili adayı listesinde kendine yer bulmasının çok büyük şans olduğu dönemlerden, CHP ve MHP'deki durumun ilerisinde BBP'nin 4. sırasında Sinan Abdullah Azder, AK Parti'de 23. sıra Mutlu Bozoğlu, Zafer Partisi'nde 25. sırada Uğur Türkyılmaz da yer alıyor. Bir şey değişti, ne çok şey değişti…
Seçilme ihtimali olanların çabası ve emekleri de kıymetli bir şey demiyorum ama 34. sırada olmalarına rağmen canla başla performans sergileyen Ender Unutan Ersözlü ve Mehmet Ali Özel'e bu seçimlerde not düşmeden geçmek olmaz. Ersözlü'nün durumu son yerel seçimler açısından daha da kıymetli kanımca.
Milletvekili final çizgisine yakın koşanları markaja alıp bu iki adayın son derece özel ve anlamlı çabalarının görülmediğini, ne denli kıymetli olduğunun fark edilmediğini düşünmesin kimse.
Emeklerinize sağlık…
Bütün milletvekili adaylarımıza çıktıkları seçim maratonunda bol şans ve güç diliyorum.
Seçim çalışmaları demişken…
Milletvekili adayı kontenjanından MHP'li Arzu Erdem ve teşkilat desteği saflarında MHP Silivri Belediyesi Grup Sözcüsü Sultan Aşkın'ın topuklu ayakkabıları, şıklık ve zarafetlerinden taviz vermeksizin siyasetin hırpani sahasında sürdürdükleri çalışmalar da takdire şayan. Siyasette kendine yer bulan kadınlar erkeklere benzerken, belki o kadar değil ama cinsiyetlerini törpüleyici, dikkat çekmemesi yönündeki çabaların aksine kadınca duruşun hakkını teslim ederek fark yaratan hemcinslerime de kocaman bir alkış gelsin. Normal şartlarda şık ve bakımlı olmak kolay, bu zorlu koşullarda başarmak marifet. AK Parti Kadın Kolları Başkanı Sevnur Şahin'i de bu hususta dikkate almak mümkün.
“Memleket yangın yeri sen şıklık konusuna mı takıldın Sevginar!?” diyenler olabilir. Vasat seyir izleyenleri eleştirmiyorum, özenenleri takdir ediyorum.
Kendine çeki düzen veremeyen insanların memlekete bunu yapmakta başarılı olabileceklerini, ne kadar zorlarsam zorlayayım, düşünemiyorum. Kusura bakmayın!

YORUM YAP