Sevginar Sali

İlle de bizden olsun...


Çocukluğumda böyle garip şeyler (bana göre garip değillerdi ama etrafımdaki büyüklere göre farklı bir değerlendirmeye tabi tutuldukları kesin) isteyince Rahmetli babaannem "Çingenelik de yok bizim soyda bu çocuk niye böyle” der veya içinden geçirdiğini yüzünden anladım. Dün akşam Silivri Belediyesi ile Eğitim Sen’in Nazım Hikmet’i anma etkinliğini takip ettim de… ‘Niye yerli bir grup değil de başka yerden geldi gösteriyi yapanlar’ diye içimden çokça geçirdim; bununla da sınırlı kalmasıyla yetinemedim siz bu satırları okuyorsunuz. Milliyetçi değilim demeyeceğim, olamadıkları şeyleri oldukları gibi sözde durmadan tekrarlayan kişilere çok sinir oluyorum…
İşin garibi bir gece öncesini uykusuz geçirince, Salı günü işimi erkenden bitirip birkaç saatlik uykudan sonra özellikle program için sahile indim. Ömer Çetin bir Nazım şiiri patlatır, tüylerimiz diken diken dinleriz, güzel bir canlı müzikle Nazım’ı yad etmiş oluruz diye düşündüm ve (özellikle ilk kısmıyla ilgili) hayal kırıklığına uğradım! Allah’tan İbrahim Orçin ve grubu sahneye çıktı. Yoksa Nazım’ın İnsan Halleri’ni sahneleyen gruptaki arkadaşlar hiç kusura bakmasın açık havada sundukları gösteriden hiç bir şey anlamadım. "Bir şeyin miktarı ne kadar artarsa etkisi o kazar azalır” kuralını da hatırlatayım!
İnsanların emeğine saygısızlık etmek istemem ama yaşadığım ve yaşattığınız hayal kırıklığından haberiniz olsun istedim… Nazım’ı Silivri’de yaşatmak için ciddi emekleri olan insanlar var ve sadece o değil… Benimle aynı fikirde olmayanlara saygı duyarım ama hissettiklerim de benim için mühim, paylaşıyorum.
Teşekkürler İbrahim Orçin ve yaşadığım hayal kırıklığından haberiniz olsun Ömer Çetin : ))

ATAÇ, AKTİF SİYASETE DÖNMEYE Mİ HAZIRLANIYOR?
AK Parti İlçe Başkanı Dilek Demiral gönül koyuyor da, CHP’nin İlçe Başkanı Mümin Tuğlu’yu da rahat oturtmuyorlar koltuğunda, siyasi kulislerde esen rüzgârlara bakılırsa. Tuğlu gerçi milletvekili hayalleri kurduğundan çok gözünde bir kıymeti yoktur şu andaki pozisyonun… Doruk Bulut’tan (çok yalvarıyor yazmayayım diye ne yapayım beni konuşsalar CHP’nin "yeni ilçe başkanı” diye kendimi yazacağım ama onu söylüyorlar) sonra Erdoğan Ataç ismi sıklıkla dile getirilmeye başlandı. Ne iş bilmiyorum! Ama araştırmak lazım demek ki!

GÜNÜN SÖZÜ
"Huzur içinde ellerimi kavuşturuyor ve bekliyorum.
Rüzgâra, gelgite yada denize aldırmıyorum; Artık zamana yada kadere isyan etmiyorum. Bana ait olan bana gelecek çünkü!”
Shakespeare
* Böyledir inşallah! Kuşku duyduğum için ‘bana ait olan’ biraz eksik veya geç gelebilir endişesine kapıldım bak şimdi : )))

YORUM YAP