Sevginar Sali

İlçe Başkanları ve siyaset...

İYİ Parti'ye 2020'nin önemli bir bölümünde Refik Bek Başkanlık etti. Genel siyasetteki yükseliş trendi, İBB açısından avantajları ile ilçede özellikle üye katılımı bazında İYİ'ler fark yarattı. Refik Bek'in siyasi deneyimi hesaba katılırken bir sürpriz yok aslında. Silivri ve şartları üzerine siyasi ustalığı ile Bek, İYİ Parti'de önümüzdeki dönemde daha da etkin bir varlık gösterecektir kuşkusuz. Siyasi iletişim ve söylemleri konusunda da İYİ Parti İlçe Başkanının hakkını teslim etmek gerek. Her şeyi ve rahat konuşabileceğiniz bir siyasi olgunluğun kıymetini de ekleyelim söz konusu Bek olunca. 2020 aktif siyasete dönüş senesi oldu aynı zamanda, yolu açık olsun…
***
Silivri siyaseti ve ilçe başkanlığı konusunda Demokrat Parti ile Halide Avlu'ya da bir parantez açmak şart. Azimle sürdürdüğü siyasi mücadelesinde, koşullar ve imkanları dahilinde çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Arkanızda genel, yerel iktidarlar ile siyaseten yol yürümek epey kolaylaşıp, hatta keyifli de bir hal alıyor ama sadece geçmişin mirası ile durum biraz daha güç hale geliyor. Silivri'nin tek kadın ilçe başkanı olması asabiyle de Halide Hanım'a, şahsen Hürhaber nezdinde pozitif ayrımcılık uygulamaktan da asla geri adım atmak niyetinde olmadığımızı belirtmek isterim. Çabası her türlü saygıyı hak ediyor. Siyasi argümanları tartışılır belki ama iletişimi konusunda herhangi bir sorun görmediğimi açık yüreklilikle söyleyebilirim. Yeni dönemde bol şans diliyoruz.
***
BBP İlçe Başkanı Ramiz Aksu'nun gündemi yakından takip etmesi, kilit konularda açık yüreklilikle pozisyon alması son dönemde dikkat çekmekle birlikte STK'larla iletişimiyle de fark yaratıyor. Teşkilat örgütlenmesi konusunda önümüzdeki dönemde umut vaat eden Aksu ve ilçe başkanlığı Silivri siyasetine şeklini veren etkenler arasında yerini alıyor.
***
2020'de kurulan Gelecek Partisi ve Silivri İlçe Teşkilatı Ümit Beyatlı'nın Başkanlığında politik sahnede kendine yer aradı. Metin Karakaş'ın etkisinde bir sıçrama da olmadı değil ama asla beklenen etkiyi yaratmamakla birlikte zaman içinde kan kaybı başladı. Belki yeni dönemde farklı ve daha heyecanlı şeyler konuşabiliriz…
***
Kısa bir süre önce kısaca değinmiştim ama 2020'ye dair zaman sınırları içinde yine de vurgulamadan geçmek istemiyorum…
2020 Dünya ve Türkiye için büyük kayıpların yaşandığı bir yıl oldu. Zararını yeni senede de çekeceğiz muhtemelen. Ancak Silivri ölçeğinde tüm olumsuzluklara rağmen hizmet ve yatırım pedalını güçlü bir şekilde çeviren bir yerel yönetimi ile onu tamamlayan siyasi iradeye sahip olmanın avantajını yaşadık. Hayatta “Derdi veren Allah, dermanını da verir” sözünü sıklıkla kullanırız… Dünyamızda yaşanan sıkıntıların aşılması için çarelere de sahip olmak bence Silivri'nin en büyük ve vurgulanması gereken şansıydı.
Oy vermiş olup, olmamaktan bağımsız, gelecekte de tasarrufumuz ne olursa olsun Silivrili seçmenlerin çoğunluğu tarafından görevlendirildiği dönem içinde Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz'ın olağanüstü bir gayretle ilçemiz ve insanlarına hizmet etmekle kalmayıp, dokunmak adına elinden geleni yapmış olmasından dolayı teşekkürü hak ettiğine inanıyorum. “Bunun için seçildi”, “Görevi bu” vs... evet tüm bunlara katılıyorum, ortaya koyduğunun daha azını yapsa hissetmeyeceğiz bile ama o fazlası için çabalama ısrarını hiç terk etmedi.
İBB'nin ayrımcılık yapmaması da olması gereken, önceki dönemlerde Başkanına sunmadığımız desteği %64 oranında verdiğimiz Ekrem İmamoğlu'nun da her şeyin farkında olduğu aşikar. Hizmet oy verene var da vermeyene yok mu? O görevlerdekiler de duyguları, düşünceleri olan insanlar illa içlerinde bir şey kırılıyordur. Üç kere Silivri'de seçime giren Kadir Topbaş'ı bir kere bile birinci çıkarmadık ki biz Silivri'de? Neyse…
Siyaset de oluşan çerçevede engelleme ile değil, katkı ve daha fazlasını yapmak ile seçimlerde galip gelebileceği bir yarışın temel taşlarının dizildiğinin farkında.
Silivri'ye katkı sunan tüm siyasilere de teşekkürler…

Acısıyla, tatlısıyla bizlere kattığın her şey için teşekkürler ve hoşça kal 2020…

YORUM YAP