XXXXX

İktidar İle Muhalefet


Etkinliklere katılmayışıma, yüzümü özleyenler, meydanı boş bulanlar çoğaldıkça gazete imtiyaz sahipliğini kenara bırakıp, haber takibine başladım.
Şansıma Başkan Işıklar’ın da taa Tekirdağ sınırında basın toplantısı yapacağı tuttu. Yanlış anlaşılmasın da Büyükçavuşlu dururken, bölgelerine yapılan yatırım, Silivri konularını ıssız bir tepede değerlendirmek garibime gitti biraz. Gerçi söz Kuş Bahçesi isimli kır lokantasına ilerlerken, İBB’nin bakımsız bıraktığı yolların etkisini görmek, öğretmek bir yana bizzat hissettik.
Yine de Başkan Işıklar, mahallelerde düzenleyeceği etkinliklere halkı da dahil ederse, bölgesel anlamda daha yararlı sonuçlar elde edeceğimizi düşünüyorum. Silivri veya İstanbul’dan gelen basın mensuplarının mahallede yaşayan insanlardan sorunlarını, beklentilerini daha iyi bilmesine imkan yok. Yerel yönetimin her aşamasına, Başkan Işıklar seçimlerde söz verdiği gibi halkı dahil ettiği ölçüde iktidarına destek toplar, çalışmalarının yararları herkes için daha geniş bir kapsam kazanır.
Toplantının bir diğer önemli gündem maddesi Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın ezeli rakibine dönüşme yolunda hızla ilerleyen AKP Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş’a verdiği, “23 Nisan’da gelsin onu koltuğumu ancak o zaman bir süreliğine oturtabilirim” anlamındaki cevabıydı.
Karakaş’ın, Silivri’ye hizmet etmek için illa ilçe belediye başkanı koltuğuna oturması gerektiğinin üstü kapalı itirafı sayılabilecek sözleri sarf edişine şaşırıyorum. İBB ve Hükümet AKP’ninken, Silivri’ye hizmet getirmek, hatta Silivri’yi 6 aylık bir zaman diliminde “uçurmak” için Karakaş neden, başkanlık şartını öne sürer ki!?
Hem daha önce AKP o koltukta oturdu da Silivri’ye iki kanat takıldı sanırsınız. Öyleyse AKP’nin gidişiyle birlikte bu belediye neden adeta çöktü. Borçlar, hizmet kesintileri, yeni yapılanma zorunluluğu vesaire.
İlçe Belediye Başkanlığı koltuğunda oturmamak Silivri’yi “uçuran” AKP hizmet ve yatırımlarına engel değil. Olmamalı. Böyle olsa bile bunun itirafı sayılan yaklaşım Karakaş’ın hanesine artı olarak yazılmaz.
Gazetemiz, köşe yazılarımızda yer alan bir çok konuyu AKP Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, takip etti, sonuca ulaştırdı. İBB ve Hükümet yetkisindeki konuları istediğinde çözüme kavuşturduğunu biliyorum, birçok Silivrili de biliyor. AKP, CHP kadar olmasa da yakın bir oy aldı Silivri halkından. Bunun anlamı da şu: “İktidarın yapamadığını siz yapın” ya da “Yanlış yaptığını siz düzeltin”dir. Bunu ister anlarsınız, isterseniz görmezden gelirsiniz. Sizin görmezden geldiğiniz Silivri sorunlarının karşılığı Silivrililerin sizi görmememsi olur.
AKP İl Başkanı Aziz Babuşçu, “Bu kadar hizmete bu seçim nasıl kaybedildi?” diye soruyor. Demek ki her şey hizmet değil. Tek başına yeterli olmuyor. Karakaş, Silivri’yi “uçurmayı” amaçlarken, geçmiş dönem tecrübelerinden umarım gerekli dersi çıkarmıştır. Yapılan her hizmetin halk nazarında bir anlamı vardır ama destek, benimseme, sahiplenme için daha güçlü bir bağa ihtiyaç var.
AKP İlçe Başkanı yani muhalefetin Silivri’de yapması gereken öncelikli şey Hükümet, İBB, Yol Bakım Şefliği, İSKİ, İSTAŞ ve İSPARK bu kurumların ilçemizde yetki, sorumluluğu içinde bulundurduğu çalışmaları gerektiği gibi yapmasını sağlamak. İlçe Başkanlığı koltuğu sonraki süreç ve bunların ön elemesi Karakaş ile AKP’nin Silivri Belediye Başkanlığı hedefi için.

BU NE BAKIM SOYASLAN
Burhan Soyaslan’ı bugün görürseniz manikür ve pedekür yaptırtmak için sarf ettiği özel gayrete dikkat edin lütfen. İş güç bir yana bırakarak güzelliğinin derdine düşen genç kardeşimiz, evine çağırttığı özel elemanla el ve ayak tırnaklarının bakımını yaptırmış.

BU NE BAKIM SOYASLAN?
Burhan Soyaslan’ı bugün görürseniz manikür ve pedekür yaptırtmak için sarf ettiği özel gayrete dikkat edin lütfen. İş güç bir yana bırakarak güzelliğinin derdine düşen genç kardeşimiz, evine çağırttığı özel elemanla el ve ayak tırnaklarının bakımını yaptırmış.

YORUM YAP