XXXXX

Her Zamanki Gibi Hiçbir Şey Görüldüğü Gibi Değil Mi?

AKP'nin gerçekleştirdiği protestonun masum bir 'demokratik hak ihlaline karşı tepki' olarak görmeyenlerin sayısı giderek artarken, kulislerde protestonun asıl nedenleri başka şekilde izah bulurken, AKP İlçe Başkanı Ender Gezici'nin yönetim adına söylemi epey sönük kalmış. Dün şöyle bir çarşı meydan dolaştım da Karakaş'ın son olaylar çerçevesinde siyasi intihara sürüklendiği yorumlarının sıklığı beni bile şaşırttı. Bir çokları gerçekte olup bitene kendince yorum getirirken, işlerin hiç de göründüğü gibi olmadığına dair şüphe güven duygusunu içten içe kemiriyor.  

KÜÇÜKKILIÇLI MI, UĞUR MUMCU
MEYDAN MUHTARI MI?
Bir çok kişinin yanıtını merak ettiği soruyu soruyorum; Erkan Metin, Küçükkılıçlı'nın mı, Uğur Mumcu Meydanı'nın muhtarı mı? Resmiyette Küçük Kılıçlı'nın da pratikte meydan yetkilisi mübarek. Sanırsınız ki Küçük Kılıçlı'da ne insan var, ne de muhtarın sorumlu olduğu, düzenlemesi gereken işlemler!

IŞIKLAR, BASIN TOPLANTISINI
KONGRE SONRASINA ERTELEDİ
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Cuma günü meclisin Ocak ayı ikinci oturumunun ardından bir basın toplantısı düzenleyeceğini açıkladı. Tüm dikkatler de bu toplantıya yöneldi. Ancak edindiğim bilgilere göre Başkan, CHP'nin ilçe kongresi öncesinde gündeme gelmek yerine sonrasında kamuoyunu gündemindeki konular ile bilgilendirmeyi uygun buldu. Velhasıl Işıklar'ın beklenen basın toplantısı Pazar günü yapılacak ilçe kongresinin ardından önümüzdeki haftaya sarkmış oldu.

ADAY SÜRÜCÜLER MAĞDUR
Geçtiğimiz günler Aday Dershanesi Silivri Şubesi ve Odak Sürücü Kursu'nun kapısına icradan dolayı kilit vurulduğunu bu nedenle ehliyet sınavını kazanan kursiyer ve sürücü adaylarının mağduriyetini dile getirdik. Edinilen son bilgilere göre işletmenin dershane ve sürücü belgesi verme yetkisi de iptal edildi. Özellikle ehliyet almaya hak kazanan kursiyerler mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda yoğun bir çaba içerisinde. Konuyla ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Bakanlıktan görüş istediği açıklandı.

ERDOĞAN TERFİ ETTİ
Denizbank Silivri Şubesi'nde Müdür Yardımcılığı görevinde bulunan ve Seymen Köyü'nün köklü bir ailesinin mensubu olan Rami Erdoğan, Denizbank'ın Şarköy Şubesi'ne Müdür olarak atandı. Erdoğan'a yeni görevinde başarılar diliyoruz.

TİCARİ ZEKA
İş adamı traş olurken bir yandan da berberiyle sohbet etmektedir.
Derken, kapının önünden ağır ağır geçmekte olan paspal bir çocuk görürler. Berber, iş adamının kulağına fısıldar;
- "Bu çocuk var ya, dünyanın en aptal çocuklarından biridir! Bak; dikkat et şimdi..."
Berber çocuğa seslenir:
- "Ali, buraya gel!".
Bunun üzerine çocuk sakince dükkana girer ve yüzündeki aptalca sırıtmayla berberi selamlar.
Berber işadamının kulağına sessizce, "bak şimdi" diye fısıldar ve bir elinde bir milyon, diger elinde yirmimilyon'luk bir banknot olduğu halde çocuğa sorar:
- "Hangisini istiyorsan alabilirsin?"
Çocuk dalgın dalgın bir bir milyona bir de yirmimilyona bakar ve sonunda bir milyonluk banknotu hızlıca çekerek berberin elinden alır.
Berber işadamına döner ve gülerek:
- "Gördün mü? Sana söylemiştim." der. Traş bitince işadamı sokağa çıkar ve az ileride kendi kendine oynayan Ali'yi görür. Yanına giderek, neden yirmimilyonluk değil de, bir milyonluk banknotu aldığını sorar.
Çocuk hiç de aptalca olmayan bir sırıtmayla yanıt verir:
- "Hehehe... Eğer yirmi milyonluğu alırsam oyun biter.

YORUM YAP