Sevginar Sali

Her şerde bir hayır vardır!

İçinizi açacak bir şey yazayım diye epey kıvrandım ama para ve iş dışında umut kaybımızın da epey olduğuna kanaat getirerek biraz gündemimizdeki gerçeklerle yüzleşme alıştırmaları yapalım istiyorum.
Cumartesi akşamı Kadın Girişimciler Derneği'nin geleneksel yılbaşı toplantısında pandeminin pençesinde bile bu kadar karamsarlığa kapılmadığımızı fark ettim.
E tabi bu krizin etki şiddetini arttıran başlıca sebeplerden biri salgın ile mücadelede harcadığımız dayanma gücü. Covid 19 ile savaşırken aşıyı bekliyorduk şimdi neyi bekliyoruz bilen pek yok, işimiz Allah'a kaldı diyen çok!


Salgının konusunu açmışken Allah'ın aşkına hala aşı olmamakta direnen insanlarımız var, bu işin hasta olduktan sonra pişmanlığı hepten yararsız. Para ve mal kayıplarının telafisi var ama canın yok! Sevdiklerinizi, yakınlarınızı da uyarmayı ihmal etmeyin.

KAGİD'in toplantısında 20'ye yakın pek çoğu farklı sektörlerde iş yapan girişimci kadınımız ile tek tek sohbet açan Dernek Başkanı Gülgün Narinç her birimizin döviz dalgalanmaları etkisi ile ekonomik şartların zorluğunda karşılaştığı deneyimleri sordu. Herkes kendi küçük dünyasında büyük bir mücadele verirken emin olun ki hiç yalnız değil. Herkesin başında aynı dert! Bunun bilinmesi şu açıdan da önemli bu dönemde ikili iş ve özel ilişkilerde kendi sorunlarımızdan sebep gerginliklerimizin etkisinde karşı taraf ile empati yapmayı ihmal edersek sıkıntılarımızı daha da arttırırız. Nazik olalım, anlayışlı olalım…
Dövizdeki değer artışını kat kat aşan mal zamları bu krizi fırsata çevirmek isteyenlerin varlığını da ortaya koyarken, hep hatırlayın hayatın kendi adaleti ve dengesinin varlığını. Hak etmeden aldığınız hiçbir şeyin sahibi olamazsınız. Yelin getirdiğini, eninde sonunda sel götürür!

Bu kadar olumsuzluğun içinde daha da can acıtıcı şeyler konuşmak niyetinde değilim. Hepimizin mücadele ettiği sorunlar ortak. Bu ülkede yaşayan, kimliğini taşıyan kimse bugünkü gidişattan memnun ve mutlu olamaz. Banka hesabında ne kadar parası, adına düzenlenmiş ne kadar tapusu olursa olsun TL'nin değer kaybı hepimizin ortak derdidir, sorunudur.

Türk milletinin sağlıkçıların bilemediği krizden, ekonomistlerin çözemediği buhrandan da güçlenerek çıkması nasıp olur inşallah. Mucizelere imza atmış bir milletin torunlarıyız!

Her şerde bir hayır olduğu gerçeğine umutla tutunarak, işimize gücümüze dört elle sarılıp çalışmaya devam edeceğiz, etmeliyiz.

YORUM YAP