İstanbul Gazeteciler Derneği'nden Muharrem Sarıkaya'ya sert tepki

İstanbul Gazeteciler Derneği'nden Muharrem Sarıkaya'ya sert tepki

21.12.2021 12:29:16

HaberTürk Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya'nın İHA kameramanı Ahmet Demir'e saldırısına bir tepki de İstanbul Gazeteciler Derneği'nden geldi. Dernek, olayın sonuna kadar takipçisi olacaklarını kaydetti.

HaberTürk Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya, Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin'in konuk olduğu programda yaşanan teknik bir aksaklığı çözmeye çalışan İHA kameramanı Ahmet Demir'e önce tokat attı ardından da itti. O anlarda Fatma Şahin, hiçbir şey olmamış gibi konuşmaya devam ederken programın sonunda ise Muharrem Sarıkaya'ya “Sizi seviyoruz” diyerek veda etti. Ancak bu anların görüntüleri sosyal medyada hızla yayıldı ve büyük tepki topladı.

Muharrem Sarıkaya özür dilese de kamuoyu tepkisini sürdürdü, Ahmet Demir de şikayetçi olacağını açıkladı. Ayrıca basın meslek örgütleri de bu duruma peş peşe tepki gösterdi.

İGD'DEN SERT TEPKİ: OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

İstanbul Gazeteciler Derneği (İGD), Yönetim Kurulu da yayımladığı bir mesaj ile Ahmet Demir'in saldırıya uğramasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

İGD Yönetim Kurulu mesajında şu ifadeleri kullandı; "Vicdana, ahlaka ve insani harekete yakışmayan bu kabul edilemez davranış nedeniyle Muharrem Sarıkaya'yı bugün itibari ile meslektaşımız ve ‘gazeteci' olarak tanımıyoruz.

Kameraların önünde insan hakları ve emek savunuculuğu yaparken kamera arkasında kameraman tokatlaması, herkes gibi bizlerin de yüreğini sızlattı. Şiddetin her türlüsünü şiddetle reddediyor, şiddete uğrayan meslektaşımıza geçmiş olsun diliyoruz. Olayın sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz."

YORUM YAP