Sevginar Sali

Hedef şaştı

Silivri'de Cumhuriyetin 100. yıl programlarının etkileri tüm hızıyla sürüyor.
Belediye, iktidar kanadında pek çok etkinlik içinden o kadar güzel şey varken, Alişan'ın kıyafet seçimi kadar hiç biri muhalefetin ilgisini çekmedi, doğal olarak...
Geçmişin iktidarı, bugünün muhalefetine yönelik en bilinen eleştiri hangisi diye sorsam… “İki park bir bahçe, gerisi davul eğlence…” ifadelerini büyük bir çoğunluk anımsar. Volkan Yılmaz'ın dahi kullandığı bu eleştiri, muhalefete yönelik tedbir ile karşılık bulmadı demek ki! Rakibinin en güçlü tarafından (eğlence faslı) zafiyet göstermek, iktidar açısından cezasız kalır mı hiç!?
Son örnek ile sınırlandıracak olursak şunu diyebiliriz; eğlence işleri CHP'den sorulur! Net. Ama gel gör ki dikensiz gül olmaz misali onlar da başka yerden falso vermekten kurtulamıyor.
İktidar kanadında coşku muazzamdı, bunun da artı etkisinde Silivri Belediyesi ve dolayısıyla Başkanının sanatçı seçimleri sönük kaldı.
İBB eliyle CHP'nin, Silivri'de organize ettiği Cumhuriyet Bayramı ve kurtuluş günü kutlamasının sanatçı seçimi daha iyi (siyasete malzeme olan çıkışlarına rağmen) ancak burada da coşku ve katılım eksikliği vardı.
Şimdi bir yanda çok da istenen sanatçı seçimi olmadan daha büyük kalabalık toplayan (Volkan Yılmaz) mı, çok iyi sanatçı ile az insanı bir araya getiren (CHP diyelim adına bence) mi siyaseten daha etkin sayılır?
Ne kadar inanıp güveneceğiniz size kalsın, ben tüm içtenliğimi ortaya koyarak söylüyorum. Alişan konserini Silivri Belediyesi düzenlediği için tahammül ettim, CHP'nin Melek Mosso konserine CHP/İBB ev sahipliği yaptığı daha doğrusu yapamadığı için katılmayı tercih etmedim. Her iki programın katılım yoğunluğuna baktığınızda bu yaklaşımımda hiç de yalnız olmadığımı, bu şekilde düşünen ne kadar çok insan olduğu görülür. Ve belki herkes de payına düşen dersi alır. E, almaz ise de keyfi bilir.
İBB, Silivri'de düzenlediği son konser ile keşke sadece ilan edildiği gibi kutlamaları esas alsaydı. Kaymakamlık ve belediyeden usule uygun izin almaksızın (Adeta “Hadi engel olun da siyasi malzeme yapalım” dercesine...) protokol kuralları ile davet adabını hiçe sayarak, hatta ve hatta bu programı CHP'nin iç hesaplaşmalarına alet ederek gerçekleştirmesinin izlerini Melek Mosso'nun keyifli sahne performansı bile kapatamadı.
CHP, İBB eliyle bu programla, muhalefet ettikleri, Volkan Yılmaz Başkanlığındaki Silivri Belediyesi yerine golü kendi kalelerine attı. CHP'nin gövde gösterisi yerine (CHP'li İBB Meclis Üyeleri Bora Balcıoğlu ve Melih Yıldız bile programda yoktu, ki onlar aynı zamanda CHP'nin en güçlü 2024 aday adayları!!!) Berker Esen'i parlatma çalışması ve perde arkasında Özcan Işıklar-Hasan Akgün ittifakının aleniyet kazanması sergilendi.
CHP kurultayı evvelinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu- gün aşırı Silivri'de boy gösteren Büyük Çekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve Berker Esen üçlüsünü gördükçe şunu düşünüyorum… “Volkan Yılmaz, Büyükçekmece'den Belediye Başkanı Adayı olacak diyorlardı Hasan Akgün, Silivri Adayı olacak gibi”! Ya da bakarsınız Berker Esen'i Büyükçekmece İlçe Başkanı yapar, kendi ilçe başkanı ile arasının epey açık olduğu biliniyor!!
Şaka bir yana Berker Esen'in CHP İlçe Başkanlığı durumu da belirsiz. CHP Kurultayında Parti Meclisine girme konusu var. İstanbul'un 39 İlçe Başkanının kendisini Gençlik Kotasından önerme durumu konuşuluyor. Esen, de bu konuyu partinin önde gelen isimlerine bizzat danışmış, “Ne diyorsunuz?” diyerek.
Bana sormadı ama seçilmesi durumunda, yerel seçimlere 4 ay kala, daha iki ay önce güven tazelediği kongrenin ardından ayrılması, örgütü yüz üstü bırakması gibi geliyor. “Ankara da örgüt, Silivri de” diyebilir. Parti Meclisi'ne girdikten sonra Belediye Başkan Adayı olma durumu da konuşuluyor. O, imkansıza yakın. İlçe Başkanlığından istifa et, Parti Meclisine girdiğin gibi çık… Bir sıçra, iki sıçra üçüncüsü olmaz o işin. Ama Esen, ilçe başkanlığından sıyrılmaya, PM'ne girmeye istekli ve motivasyonlu anlaşılan.
CHP, hele bir Kurultayını yapsın da, ondan sonra devamını daha rahat değerlendirmek mümkün olur. Ben Kemal Kılıçdaroğlu'nun tekrar seçileceğini düşünüyorum, belki gönlümden geçen o olduğu için. CHP ve Türkiye için hayırlısı neyse o olsun diyorum yine de… Silivrili CHP'lilere hafta sonu yoğun Ankara mesailerinde bol şans!

YORUM YAP