Sevginar Sali

Hayır olsun inşallah : )

Genelde 08.30 en geç sabahları ofiste olurum… Dün sabah Ender Unutan Ersözlü ile söyleşimiz nedeniyle 09.00 gibi evden çıktım. Yani yarım saat daha geç iş başı yapmış oldum. Evde kahvemi hazırlamış, İsmail Küçükkaya’yı dinlerken bir taraftan da elime cep telefonunu aldım.
O da ne?
Başkan yarım saat önce paylaşımda bulunmuş. Tarihi tiyatro binası, sonrasında Merkez Lokantası… Öncesinde akşam da; Terbiyeli’de mahalle konsey programının ardından yansımış sosyal medyada gündemi değerlendirerek, yemeklerin lezzetini de tatmayı ihmal etmemiştir…
Başkanı sabah sabah çarşıda görünce; içimde ‘Koca belediye başkanı bile iş başı yapmış, sen neyine daha evde oyalanıyorsun; çık işinin başına geç’ hissiyatı uyandı…
İki kare fotoğraf; çoktandır niyet okuyuculuğu yapmamıştım… Ama belki Başkan Bey, ne hissettiğini teyit etmek için nasıl bir görüntü verdiğini merak eder. Dün özelde aktardım, bugün de sizinle paylaşıyorum… Halkın seçtikleri, halkın içinde kendini buluyor… ‘Taş yerinde ağırdır’a  biraz değişik açılım. İktidarlar, gücünün gerçek kaynağına ne kadar yakın ve içten yaklaşım içinde olursa o denli rahatlar…
Belli bir amaç ve dönemlerde halka gitmek yerine, bunu her daim yapma alışkanlığını muhafaza etmek önemli diye düşünüyorum.
Dünkü resimlerin bana hissettirdiği bir diğer şey; Işıklar, siyasetçi ve de başarılısından olmak için kendini çok zorluyor. Esasen yerel yönetim gerçek görevi ve sorumluluğu. Ama günümüzde fark yaratmak için bir sürü artı görevleri iş edinmek durumundasınız. Ve bu yoruyor, yavaşlatıyor, uzmanlık alanınızı köreltiyor.
Işıklar’ı esas alanında ve temsil ettiği gücün, üstlendiği yetkinin odağında kendinden son derece emin görmek hoşuma gitti. Endişe ve geriliminden arınmış bu hali sürpriz oldu, şaşırttı da…  Bana göre Belediye Başkanımızın en belirgin özelliği ‘bizi şaşırtmak’ olduğu gerçeğini hatırlamak da iyi geldi : )

"CANDAN ÖNCE ONUR GELİR”
Dönem dönem haberlerini yaptığımız ama hiç yüz yüze gelmediğimiz, bir isimle tanışmamız hakkında birkaç kelam etmesem olmaz. Renginar Sali’nin ilçemiz hayırseverleriyle başlattığı yazı dizisinin bu haftaki konuğu Mustafa Can oldu. Annesi ve babası adına Silivri’de anaokulundan sonra bir de cami yaptırıyor. Söyleşi görüşmesine bonus olarak dahil oldum bir bakıma. Ama evvelsi gün ifade ettiğim olaya dayandıracağım bu buluşmayı; ‘tanrı bize istediğimiz değil, ihtiyacımız olan insanları gönderir’… Belli bir istek söz konusu değildi ama benim öğrenmem, farkına varmam gereken şeyler olduğunu görüşmemizden sonra kesinlikle söyleyebilirim.
Hiçbir başarının tesadüf olmadığı, bazı insanları tanımadan yaptıklarına bakarak da haklarında edindiğiniz fikrin ne kadar doğru olabileceğimi tecrübe ettim. Bazen en yakınınızdaki insanın bile söyledikleri beklentilerinizi, aklınızdaki boşlukları kapatmanıza yardımcı olmazken, sizi hiç tanımayanların şifrelerinizi çözercesine, hayatınıza güçlü bir şekilde devam etmeniz için ne kadar önemli şeyler ifade edebileceğini görmek iyi geldi.
Nurullah Baldöktü ve Şevket Kotil için geçtiğimiz hafta ettiğim duayı Mustafa Can için de tekrarlamak istiyorum; Silivri’ye bir verdiyseniz, Allah size bin versin!
Doğan herkes bir şekilde yaşıyor. Hayata bıraktığınız izlerin güzelliği ve anlamı farkınızı, değerinizi belirliyor… Hele bir de paylaşılmayan miras bıraktıysanız; daha ne olsun! Allah, sağlık, başarı ve memleketiniz Sinop’a kendi adınıza kuracağınız üniversite için sizlere güç versin. Yolunuz açık olsun ve ömrünüz elverdikçe başkalarının hayatını da aydınlatmaya devam edin… Tavsiyelerinizi nasihat sayıp, başımızın üstüne aldık, oradan da kalbimize yazdık : )
"Candan önce onur gelir”  sözünü de çok sevdim bu arada...

IŞIKLAR, CHP İBB GRUBUNA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, bu haftasonu İBB CHP Grubunu Silivri'de ağırlayacak.  Yıllık toplantı Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın ev sahipliğinde yapılacak. Serbest kürsüde değerlendirmelerin yapılacağı toplantının son gününde heyet Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezini ziyaret edecek.
Hayırlı Cumalar, iyi hafta sonları...

YORUM YAP