Sevginar Sali

Hayat boşluk bırakmaz...

AK Parti'nin 9 başkan aday adayından, ya da bu isimler dışında birinin Silivri Belediye Başkan Adayı olarak belirlenmesini beklerken, büyük bir sürpriz yaşandı ve Cumhur İttifakı kapsamında MHP'nin Belediye Başkan Adayı olarak Volkan Yılmaz kesinleşti. O zaman da CHP'nin 6 belediye başkan aday adayı biliniyordu. En yüksek adaylık şansı tanınan, belki de görevde olması asabiyle, Özcan Işıklar'dı ve kendisine şöyle tebrikler iletilmeye başladı; “Çok şanslısınız, %70'lerde seçimi alırsınız…” sv…
Özcan Işıklar'ın ‘en zor' ve ‘en kolay' seçimi düşüncesi ne kadar hız ve sıklıkta birbiriyle yer değiştirmeye başladıysa orada sıkıntı giderek büyüyor demektir.
Özcan Işıklar'ın bugün yaşadığı adaylık krizinin sebebi asla diğer aday adaylarından herhangi biri değildir. Tüm sorumluluk kendisine aittir ve kendi koşullarından sebeptir. Bu adaylık düğümünü de kendisinden başka kimse çözemez, bir başkası üstüne yeni bir düğüm atacak güçte değildir.
MYK'nın tavsiye ettiği Özcan Işıklar'ı PM onaylasaydı, hiçbir sorun yaşanmadan Özcan Işıklar yine bir çok şeyin farkına varmadan seçime girmiş olurdu. Şimdi 4 Şubat'ta aday olursa bilmediği birçok şeyin farkında olarak yola çıkacak. Çıkamazsa da yerine gelecek isim kim olursa olsun Allah yardımcısı olsun.
Volkan Yılmaz'ın Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adaylığından bu yana CHP ve devamında Millet İttifakı için kolay bir seçim olasılığı kalmamıştır! Hatta zor bir seçim dönemi resmen başlamıştır. Zorluk derecesinin belirleyici unsuru da CHP'nin adayı kim olacağı farklılaştıracak…
31 Mart yarışında Silivri'de daha iyi olan değil daha az kötü olan öne geçer…
Daha iyi organize olan değil, bu süreçte daha az hata yapan mesafe alır…
Daha avantajlı olan değil, dezavantajların üstesinden daha iyi gelebilen önde bitirir!
Kazanacak bile diyemiyorum; işin ucunda olan sorumluluk çok güzel ama dehşet de zor bir şey!
Silivri, CHP'nin adaylık sancısını bir hafta daha izlerken, bir de bizzat yaşayanlar olduğunu düşünüp halinize şükredin, kimseye haksızlık etmeyin.
Ben hep kaybedenler için üzülmeye kazananlar için sevinmeye tercih ettim. Kazanan nasıl olsa bu duyguyla baş etmenin yolunu bulur, kaybedene desteğin daha önemli, kıymetli olduğuna inanmaktan bu yaştan sonra vazgeçmem her halde.
CHP'nin adaylık yarışı nasıl neticelenirse neticelensin bilin ki bu tek atımlık bir vuruş değil toplamların neticesidir… Ve zaman içinde hayatımızda eksik bıraktığımız konuların toplamı bir kayıp olarak yansısa da yaşantımızda açılan yeni alan, yepyeni şeylerin kabulü için hazırlıktır da diğer yanıyla.
CHP'nin aday adayı yarışı gönlüne göre neticelenmeyen seçmenlerimiz fazla dert etmesin dağ gibi Cumhur İttifakı adayımız da var : )

YORUM YAP