Şahin Dirik

Hareketli bir hafta...

Geçtİğİmİz hafta Silivri'de siyasi gündem açısından oldukça hareketli bir haftaydı diyebiliriz. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ilçemize ziyaretlerinde ona Volkan Yılmaz'ın mı yoksa CHP'li isimlerin mi eşlik edeceği merak konusuyken kendisinin bir yanında MHP'li Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ı diğer yanında CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen ve CHP'li İBB Meclis Üyeleri Bora Balcıoğlu ve Melih Yıldız'ı görmemiz İmamoğlu'nun tam bir devlet adamı ağırlığıyla herkesin başkanı olma çabasını bir kez daha gözler önüne serdi. Seçilmesinin ardından henüz bir yıl bile geçmemesine rağmen ilçemize 4 kere gelen bir başkan olmasını, ilgisini ne kadar takdir etsem de son geliş sebeplerini pek sevemedim… Evet, Kiptaş 3 projesi bile Silivri'ye fazlayken Kiptaş 4'ün “müjdesini” almak… Hayaller, hayatlar durumu yaşıyoruz resmen.
Zaten insanla dolup taşan, İstanbul'un kalabalıktan, kargaşadan nasibini almamış ender ilçelerinden olan Silivri'mize bu balık istifi gibi insan doldurma çabası nedir? Bence artık İstanbul'un tüm ilçelerine konut inşası konusunda ciddi sınırlamalar getirilmesinin tam zamanıdır. Bu şehir bundan fazlasını nasıl kaldıracak cidden merak ediyorum… İşin kalabalık boyutu bir yana, o konutlarda yaşayacak insanlar Silivri'nin demografik yapısını iyice değiştirecek. Sayın İmamoğlu şunu iyice anlamalı ki bir sonraki seçimlerde o konutlardan kendi doğru düzgün partisine oy çıkmayacak. Bu güne kadar da çıkmadı zaten. İşin bu boyutunu değerlendirmemesi de ilginç… İnşallah bir bildiği vardır diyelim. Ancak biz onu Silivri'de Kiptaş projelerinden ziyade hâlihazırda Riva Deresi ve Kurbağalıdere'de yaptığı gibi Boğluca'nın temizlenmesi konusunda da adımlar atmasıyla görmek istiyoruz. 3. Ahmet Çeşmesi ve Kazlıçeşme'yi tekrardan su akar hale getirdiği gibi ilçemizdeki (başta Çeşmeli Köşk'ün tarihi çeşmesi olmak üzere) tarihi çeşmeleri su akar hale getirmesiyle anmak istiyoruz kendisini. Söz verdiği, adaylık kitapçığında da yer alan Tüyap-Gümüşyaka metrosuyla ilgili bir adım bekliyoruz kendisinden. CHP İlçe Başkanı ve İBB Meclis Üyelerinin k-bu mevzuların takipçisi olacağından yana inançlıyız…

SİLİVRİSPOR MARATONA DEVAM EDİYOR
Silivrispor'un COVID-19 testlerinin negatif çıkması üzerine yaşadığımız mutluluk ve liglerin devam edecek olmasının verdiği heyecan sürekli katlanıyor. İnşallah güzel günler Silivrisporumuz'u bekliyor. Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın da Silivrispor'a tahsis ettiği yeni otobüsün de ilçemizin en değerli markalarından biri olan kulübümüze can suyu olması dileğiyle… Bildiğiniz üzere Silivrispor olağan kongresi pandemi nedeniyle birkaç ay ertelendi ancak hislerim beni yanıltmıyorsa heyecanlı bir kongre bizi bekliyor olabilir!

BALCIOĞLU TEKRAR SAHALARDA…
İBB'deki yoğun mesaisi ve hemen ardından gelen pandemi nedeniyle uzun zamandır gözümüzün aradığı isimlerden biri olan İBB Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği esnaf ziyaretleri ile varlığını iyiden iyiye hissettirdi. Gücünü ne paradan, ne profesyonel ilişkilerden (torpil vs.) ne de başka farklı bir şeyden alan, pek alışılmadık profilde bir siyasetçi kendisi… Gücünün yegâne kaynağı halk olan biri için halkın arasında olmaktan daha akıllıca bir hareket olamaz. Biz kendisini geçtiğimiz yıllarda bir gecede kıydığı onlarca nikâhlarla, kestiği onlarca sözlerle, katıldığı törenlerle, kendi hayatından kısıp başkalarının mutluluğuna adadığı vakitlerle hatırlıyoruz. Ancak bu dönem önünde böyle bir fırsat yokken halkın içinde olabildiğince var olması onun lehine olacaktır.

YORUM YAP