Şahin Dirik

Gökhan Ceylan İhtimali…

İYİ Parti'de ilçe kongresi heyecanı sürüyor. Süreç neredeyse CHP'nin 2019'daki ilçe kongresi heyecanına yakın bir heyecan düzeyinde seyrediyor yorumunu dahi yapabiliriz. En dikkat çekici isimleri ise elbette mevcut ilçe başkanı Refik Bek ve zorlu rakibi Gökhan Ceylan! Söylenenlere göre Gökhan Ceylan'ın delege seçimlerine damgasını vurduğu ve arayı bariz şekilde açtığı yorumunda bulunabiliriz. Bu sebepten ötürü adı da Silivri medyasında şimdiye kadar hiç konuşulmadığı kadar konuşulmaya başlandı. Peki, ben bu gündemin gerisinde kalır mıyım hiç? Elbette hayır… Mütevazı köşemde ben de bugün kendisinden bahsedeceğim.
Aslına bakarsanız ben Gökhan Ceylan'ı pek çok anlamda Bora Balcıoğlu'nun İYİ Partili versiyonu olarak görmekteyim. Esnaflıktan geliyor olması sebebiyle halkla iç içe oluşu, iyi niyeti, dürüstlüğü, samimi tavırları, halk tarafından sevilip benimsenmesi sebebiyle parti tabanında da ciddi bir karşılık buluyor oluşu… Bunlar iki isim arasında gördüğüm paralellikler. Ancak en büyük benzerliği sona sakladım; iki isim de siyaseten olgunluğa erişir erişmez ilk fırsatta yanlarında yetiştikleri tecrübeli isimlerin (Özcan Işıklar ve Refik Bek) yanlışlarına dur demek için kanatlarını açıp uçmayı seçtiler. Bu cesareti gösterebiliyor olmaları bence bu iki isme de birer hikâye kazandırdı. Gösterdikleri cesaretin bedelini ödemekten ziyade meyvesini uzun süre yerler umarım. Siyasetin böyle dinamizme her daim ihtiyacı var işte.
Bence Gökhan Ceylan İYİ Parti adına güzel bir ihtimal. Partilileri kıymetini bilir umarım. Artık Refik Bek denince benim gözümde yalnızca “statüko” kelimesi canlanıyor. Ceylan eğer başarırsa partisinde gerçekten demokrasiyle göreve gelmiş ilk Silivri ilçe başkanı olacak. Daha önceki ilçe başkanları Ozan Ersaraç ve Refik Bek önce atamayla sonra seçimle göreve geldikleri için bunun adına tam anlamıyla “demokrasi” demek güç! Zira parti içindeki gücü bir kez ele geçirince delege yapısını düzenlemenin ne denli kolay olduğunu artık herkes biliyor.
İYİ Parti'ye hayırlı kongreler, kendisine bol şans diliyorum! Önce genel sonra yerel seçime gideceğimiz şu çok kritik bir buçuk yıllık zaman periyodunda bu görevlere talip olan herkesin Allah yardımcısı olsun…

YORUM YAP