XXXXX

Gitmeye Niyeti Olup, Kalmaya Niyetlenenler


 CHP Silivri İlçe Başkanlığı'na seçilen Selami Değirmenci'nin partide düzenlemeye gitmeyişi üzerinden kulislerdeki yeni yorumlar; Karakaş'ın görevde epey kalmayı düşündüğü, Değirmenci'nin ise gözünün başka makamda olduğuna yönelik.
Ya da ilçede muhalefetin, iktidardan daha geniş imkanlara sahip oluşu ile durumu izah edenler de var.
Maddi durumdan ziyade bana gelinen konumda kalma sürelerine ilişkin niyetin mekan düzenlemesine yön verdiği gibi geliyor. Yanlış düşünüyor olma ihtimalim de var tabi. Hata yapma hakkımı kullanıyorum.
Şimdilik zamana bırakalım neye kısmet ile neye niyet edildiği konusunu.

KARAKAŞ, İSTİFA EDER Mİ?
AKP kulislerinde tartışılan farklı bir durum daha var; Metin Karakaş'ın meclis üyeliğinden istifası. Karakaş, halı hazırda meclis üyesi olarak ilçe başkanlığı görevine atandı. Her iki görevi üstlenmesinde bir sıkıntı varsa Genel Merkez nazarında meclis üyeliğinden istifa şartı o zaman konur, Karakaş bir seçim yapardı.
Karakaş'ın kişisel olarak da, ilçe başkanı olarak da elini güçlendiren Silivri Belediye ve ayrıca İBB Meclis Üyeliği'nden istifa edeceğine ihtimal vermiyorum, açıkçası gerek de görmüyorum. Ama AKP'nin içerisinde farklı düşüncelerini seslendirenler var. Hem de bu görüşte olan önemli kişiler.
Siyaset bir güç oyunudur. Kimse de bir siyasetçiden, gücündün, hem de zar zor koşullarda ve uzun zaman emekleri ile fedakarlarlıklarına dayanarak elde ettiği şeyden vazgeçmesini boşuna beklemesin, istemesin.
Hangi alanda olursa olsun, hele ki siyasette kimse elde ettiği etkinliği öyle kolay kolay bırakmaz! Kaldı ki biri seçilmişlik hakkı diğeri atamayla gelen bir yetki, yani bir azletme yazısına bakar. Karakaş, tercih etmek zorunda kaldığı durumda halktan aldığı güç yerine bence atama ile aldığı yetkiden vazgeçse daha akıllıca bir iş yapar. Böyle bir mecburiyetle de karşı karşıya kalacağını sanmıyorum açıkçası. Karakaş'ın ilçe başkanlığına karşı yükselemeyen tepkinin, alternatif karşı çıkışları mı ne bunlar?

ZABITADA ARAÇ İHTİYACI
DİKKAT ÇEKİYOR
Silivri Zabıta ekiplerinin çalışması memnuniyet toplarken, çağrılan yere geç ulaşılması ile ilgili sıkıntının araç yetersizliğinden kaynaklandığı duyumunu aldım. Bu konuda bir takviye zorunlu görünüyor.

TIP BAYRAMI ETKİNLİĞİ
14 Mart Tıp Bayramı çerçevesinde Tabipler Odası Silivri Temsilciliği bugün 12.00'da Atatürk Anıtı'na çelenk sunarak, basın açıklamasında bulunacak.
Şimdiden tüm doktor, hemşirelerimiz ve sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı'nı kutluyorum.

SİLİVRİ 1. YEREL SANATÇILAR
KÜLTÜR VE SANAT ÇALIŞTAY'I
CUMARTESİ GÜNÜ
GERÇEKLEŞTİRİLECEK
Silivri'de Edebiyat, Müzik, Heykel, Mimari, Resim, Tiyatro, Bale, Opera, Fotoğraf ve Sinema gibi farklı birçok alanda çalışmalar gösteren sanatçıları bir araya getirecek olan Silivri Belediyesi, 13 Mart 2010 Cumartesi Günü 1. Yerel Sanatçılar Kültür ve Sanat Çalıştayı gerçekleştirecek. İlçedeki yerel sanatçıların bilgi, deneyim ve önerilerinden yararlanarak, kültür sanat anlamında neler yapılabileceğinin görüşüleceği toplantıda, sanatın her dalında uğraş verenlerin bir araya gelmesi hedefleniyor.
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın da katılacağı 1. Yerel Sanatçılar Kültür ve Sanat Çalıştayı, 13 Mart 2010 Cumartesi Günü 09.00- 18.30 saatleri arasında Silivri Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilecek. Ayrıntılı bilgi için Silivri Belediyesi Kültür Evi'ne 727 50 09 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

TAMİRCİ VE DOKTOR
Dünyanın en ünlü kalp doktoru De Bakey'ın arabası bozulmuş, arabasını tamire götürmüş. Tamirci arabasının kaputunu açmış ve De Bakey'e dönerek:
- "Size bir şey soracağım neredeyse ben ve siz aynı işleri yapıyoruz. Mesela ben şimdi itina ile kaputu açacağım bir bakışta problemin nerde olduğunu anlayacağım, kapakçıkları temizleyeceğim, gerekirse kabloları, motor yağını değiştireceğim, hatta çok gerekli ise motoru çıkarıp yerine yenisini takacağım!!. Söylesenize nasıl oluyor da siz milyon dolarlar kazanıyorsunuz ama ben meteliğe kurşun atıyorum?"
Bunun üzerine De Bakey tamircinin kulağına eğilmiş ve şöyle demiş:
- "BUNLARIN HEPSİNİ MOTOR ÇALIŞIYORKEN YAPMAYI DENESENİZE!!!"

YORUM YAP