Sevginar Sali

Gazeteciden siyasetçi,siyasetçiden de gazeteci olmaz; net!

2015 yılı ilk meclisinin ikinci oturumu bugün saat 17.00 itibariyle gerçekleştirilecek. Komisyonlara havale edilen gündem maddelerinin kararlaştırılması bekleniyor. İlk oturum oldukça heyecanlı geçmişti. Yeni yılın Silivri açısından en heyecanlı konularından biriydi meclis. İkincisi de Fenerbahçelilerin gerçekleştirdiği etkinlik olsa gerek. E, bir de Aziz Yıldırım ile Silivrilileri buluşturan programa en büyük hasretlerimiz ve beklentilerimizden olan üniversite konusunu da ilave edişimizi muhakkak saymak lazım.
Geride bıraktığımız hafta içerisinde Silivrispor oyuncularına kalabilecekleri özel bir tesisin kazandırılması ile ilgili gelişmeler de umut verici. Belediyenin maliyetini yüklenmesi büyük bir iyi niyet göstergesi olarak algılanabilir inşallah yatırımın gerçekleşmesi için yeterli koşullar sağlanır.
***
Başkan Işıklar aradı dün… Avukat Ünal Doğrul’un CHP Grubu kadrosunda yer almaması ile ilgili değerlendirmem ve eksikliğini hissettiğimi aktarmam üzerine…  Parti İlçe Yönetimi tarafından oybirliği ile kesin ihraç talebi ile tedbirli olarak disipline verildiğini bu sebepten grup toplantıları ve komisyonlara katılmasının mümkün olmadığını hatırlattı. Yani bir bakıma yolcudur abbas demeye getirdi… Doğrul’un CHP ile yollarının ayrılıp ayrılmayacağını önümüzdeki süreç gösterecek.
Gazetecilik dersi vermeden de kapatmadı telefonu… CHP Genel Başkanının talimatı ile CHP’li belediye başkanlarının kanal satın aldığı veya kurma girişiminde bulundukları iddiasını (Takvim gazetesinde yer alan bir habermiş sanıyorum, yerel basına da yansıdı sonrasında…) neden sormadığım, sorgulamadığım ile ilgili sitemini belirtti. Sadece böyle bir konuda değil, genel olarak maddi kaynakların kullanımı ile ilgili 6 yıllık süreçte kendisini iyi tanıdığımı düşünüp, cevabını bildiğim soruyu sorma gereği hissetmediğimi ifade edince hak verdi! Ender rastlanan olaylardan birinin ilkini 2015’te sefteledik! Büyük bir çoğunlukta ben haksız, belediye başkanımız haklı oluyor da… Işıklar’ın ne kadar tutumlu bir belediye başkanı olduğunu ısrarla anlamak istemeyen arkadaşlar var… Keşke siz haklı olsanız ama ne çare : )
AK Parti İlçe Başkanı Dilek Demiral’ın konu ile ilgili merakını dile getirdiği satırlardaki önyargı o kadar bariz ki… Işıklar’ın kanal kurmak için para (ki böyle bir iş için verilen paralar az buz değildir) vermediğine inanamaması çok doğal. Havuz medya kuruluşunun tarihini AK Parti kurucusu Tayyip Erdoğan yazdıktan sonra Demiral’ın aynı yaklaşımı başkalarına yakıştırmasından daha doğal ne olabilir ki!?
Siyasetçilerin anlamadığı şey şu; satın alınmış medyadan veya gazeteciden daha ölü bir şey yok. Öldürdüğünüz kişiden size bir fayda sağlamasını, destek sunmasını bekleyemeyeceğiniz gibi onu diriltme çabalarınız da boş!
Uzun lafın kısası gazete ortaklığı ve sahipliği olmadığı gibi (bundan ziyadesiyle eminim) kanal kurma girişimlerinde de bulunmadığını net bir şekilde ifade etti Belediye Başkanımız (bu konuda da maddi açıdan kuşku duymuyorum)… Dahası onun görüşüne göre sosyal medya ona yeter de artar; maliyetsiz oluşu bu mecrayı tadından yenmez bir kıvama getiriyor Işıklar için : )) Ucuz etin yahnisi... Neyse bana ne ya... Kamuoyunu doğru bilgilendirme görevimi yerine getiriyorum. Ve tekrar söylüyorum bırakın herkes kendi işini yapsın! Başkalarının yanlışları sizin doğrunuz olamaz. Tayyip Erdoğan’ın yaptıklarına gitmeden önce Metin Karakaş’ın Köprü gazetesini kurma macerasını anımsayın. Siyasetçiden gazeteci olmaz, gazeteciden de siyasetçi! Milletvekili örneğine kanmayın, meselenin derinliğine inin lütfen…

HAYIRLI OLSUN
Elif Koryürek mi, Ömür Aslan mı derken AK Parti Kadın Kollarının Başına Av.Nuray Albayrak atandı. Zinnet Demirel’in gidişi pek bir sessiz oldu. Özverili, gayretli, çabası hissediliyordu. Yeni bir soluk, farklı bir heyecan ile AK Partili kadınların siyaset çalışmalarını sürdüreceğinden kuşku yok. Yeni Kadın Kolları başkanına hayırlı olsun ve çalışmalarında başarılar diliyorum.
Hayırlı Cumalar... İyi hafta sonları : ))

YORUM YAP